ınferno
ınferno (üye)
Ankara / Meraklı

Canon Çinde Body Üretiyor Mu?

Arkadaşlar canonun çinde body üretimi varmı? Duyunca
çok şaşırdım.Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum...

Tarih: 10 Ekim 2007, 23:57 - İp: 88.***.**0.175
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Canon bu konuda çok akıllı bir firma, SONY BROADCAST kamera sektöründe gerçekten olayın neredeyse tekelinde ancak bu kameralar içinde LENS lazım ki bu konuda da CANON bu işin tekeli denebilir.Bu kameralara çok parası olmayanlar FUJİ LENS alıyor olanda CANON lens alıyor.Ki Lenslerin fiyatı bazen kameradan fazla olabiliyor.

CANON HD LENS konusunda dünyada çok büyük işler başarıyor.

Bir kaç örnek.








#e0s' tarafından 13.10.2007 02:25:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ekim 2007, 02:19 - İp: 88.***.**2.46
buzkara
buzkara (üye)
İstanbul / Amatör

Bu güzel sohbet için teşekkürler arkadaşlar. İyi geceler hepinize, iyi bayramlar...

 

Tarih: 13 Ekim 2007, 02:35 - İp: 85.***.**0.205
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Ornek cok guzel Eos..
Insanlar forumlarda canon du, yok nikon du, yok sony di
diye birbirine girerken Firmalarin kendi aralarinda ne
guzel paslastiklarini ortaya koyuyor.

Eskisi gibi devam eder mi bilemem cunku Sony`nin artik lens uretim tesisleri var, ayrica Carlzeis ile de isbirligi yapiyor. Yakinda pro videokameralar icin de lens uretimini kendisi yapmak isteyebilir. Tabii bu bir hesap isi, canondan almak da isine daha cok gelebilir.

Buffalo, F23 Sinemaci ve telvizyonculara hitap eden bir
model. Saniyede 1 kareden 60 kareye kadar cekim yapabilen. bu ve benzeri ozellikleriyle sinemaci\televizyonculara buyuk kolayliklar saglayan, bilgisayar basinda daha az zaman harcamalarini saglayacak super bir alet. Gorunusu kameradan cok bir robot yada bir androidi andiriyor.

 

Tarih: 13 Ekim 2007, 02:48 - İp: 85.***.**2.71
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sony Lens üretmiyor bence...

Öyle olsa Zeiss kullanmaz.eminim zeiss daha pahalıya geliyordur ona.Ayrıca SONY lensinin çok iyi olmadığının farkında, kaliteli modellerin hepsine zeiss kullanıyor.

diğer makinalardaki SONY LENS yazanlar bence fason üretim SONY ismini kullanıyor.

Konica minoltanın DSLR lenslerinin hepsine markasını yerleştirdi,sil baştan üretmediki.

#e0s' tarafından 13.10.2007 04:14:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ekim 2007, 04:00 - İp: 88.***.**2.46
hbaykal
hbaykal (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

16 Milyondan fazla lens satmis, G serisi lensleriyle zaman zaman Canon ve Nikon lensleri geride birakmis, bir donem Leica icin lens uretmis olan Minolta`nin Lens Uretim Tesisleri tum muhensis ve elemanlariyla birlikte artik Sony`nin elinde iken sony`nin lensi yok demek biraz acimasizlik olur.

Zeiss zaman zaman Nikon icin de lens uretiyor. cok cok iyi lensleri olmasina ragmen Nikon da yapiyor bu isi. cunku bu bir eksiklik degil, Zeiss (ve Leica) lens kullanmak bir ayricaliktir.

 

Tarih: 13 Ekim 2007, 13:38 - İp: 85.***.**3.59
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

hbaykal teşekkür ederim bilgi için

eos; zaman zaman enteresan sözler ediyorsun anlamak zor valla bilgine ve deneyiimine saygı duymakla birlikte zaman zaman çok yanlış bilgiler veriyorsun insanlara:

Minolta nın Tamronla anlaşması vardır, 18-200, 11-18 ve bir kaç objektif aslında tamron tarafından üretilir ama minolta kozmetiğini yeniler, minolta markasıyla piyasaya sürer. Bu objektiflerin sayısı 3-5 i geçmez.

www.dyxum.com adresinde minolta objektiflerin tümünü görebilirsin. G serisi olanlar minolta nın japonya daki lens fabrikalarının en meşhurunda üretilir ve canon daki karşılığı L serisidir bunların. hatta bir kısmının canon ve nikon daki eşdeğerlerinden daha iyi olduğu zaten bilinen bir şey. 600mm f4, 70-200 f2.8 ,17-35 f3.5 gibi.

 

Tarih: 13 Ekim 2007, 19:07 - İp: 88.***.**9.11
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Söylediğime doğru demek yerine söylediklerimi doğrularcasına sözler söylemekte aynısı oluyor.

"16 Milyondan fazla lens satmis, G serisi lensleriyle zaman zaman Canon ve Nikon lensleri geride birakmis, bir donem Leica icin lens uretmis olan Minolta`nin Lens Uretim Tesisleri tum muhensis ve elemanlariyla birlikte artik Sony`nin elinde iken sony`nin lensi yok demek biraz acimasizlik olur"

Bu SONY nin LENS ürettiği anlamına gelmez.Bugün CANON Nikon u alsa Nikon un zamanında üretmiş olduğu lensler CANON un Lensimi diyeceğiz.Biraz gerçekçi olmak kimin mirasına konduğunu unutmamak lazım.SONY üretmedi o LENS leri sizde bal gibi biliyorsunuz.

Yada SONY gerçekten iyi bir lens üreticisi ise neden zeiss Lens kullanıyor.Neden tüm iyi modelleri zeiss da dandik modelleri SONY lens? bu alandaki CANON NİKON neden başkalarının Lensini kullanmıyor.Evet Nikon bayonet için uyumlu Zeiss lensler var ama bir kaç tane.Bunu Nikon ben yapamıyom sen yap dedidemi üretildi.Alternatiften başka bir şey değil ki kaç nikoncu kullanıyor oda tartışılır.
Bence ne nikon lenslerden nede CANON L serisi lenslerden aman aman bi üstünlüğü yok.

Bu arada buffalo selam..

Minoltayı ve G serisi lenslerini bu aladaki başarısını veya ürünlerinin CANON yada Nikon daki karşılığını hepsini biliyorum.Bilmek zorundayım bu sektörde ayakta kalmak bilgili olmayı farz kılıyor.Yanlış bilgi olayına gelince bazen şahsi fikirlerim mesela SONY nin lens üretmediği konusu gibi bunu yanlış bilgi olarak görmek doğru değil aksini ispat edemezsiniz çünkü.Belki gerçekten sony üretmiyor minoltanın kompaklarda kullandıklarının üstüne SONY yazıyor.

Nerede ne gibi yanlış bir bilgi verdim söylersem sevinirim.Herkes yanlışa düşer bu yanlışımı göster sözlerimide "hadi gösterde göreyim" gibi anlama.

Minolta iyi bir marka ancak sektörde ayakta kalamadı konica ile birleşti olmadı sonra SONY satın aldı.Benim üzüntüm minolta gibi bir markanın ortadan kalkması,SONY nin onun mirası ile onun üretmiş olduğu teknolojileri kullanarak sanki kendi yapmışcasına prim yapması.Sizlerinde bunu "SONY nin lensi yok demek acımasızlık" diye tasvir etmeniz

Elbette SONy de birşeyler yaptı ama minolta kadar değil.

16 milyon ile ilgilide ezici bir gerçeği belirteyim,CANON tarihinde değil 1987-2006 yılları arası EF ve EF-s serisinde 30 milyon lens satmıştır.Bu dpreview dahil olmak üzere bir çok yerde açıklandı.

 

Tarih: 14 Ekim 2007, 03:08 - İp: 88.***.**2.46
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör


Canonun iyi lensleri var ama bir ton da Dandik lensi var. CarlZeissin bütün lensleri mükemmel ve sadece Leica ile kıyaslanabilir. İster canon, ister nikon yada başka bir marka makina kullansın her iyi fotoğrafçı zeiss ve Leica lens kullanmak ister...

Zeis keske canon için de lens üretse
adaptörle canonda zeis lens kullananlar da yok değil





#canmahmut' tarafından 14.10.2007 11:39:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ekim 2007, 11:26 - İp: 88.***.**8.233
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

dandik lens diyorsun dogrudur fakat 350d'yi bin ytl'lik lensle mi satsınlar?

 

Tarih: 14 Ekim 2007, 12:48 - İp: 88.***.**7.219
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili bisquit
tabiki olmaz kimseye satamaz ozaman.

Ben canona karşı değilim. nikon, pentax. sony, olympus neyse benim için canon da odur. Hangisi ihtiyacımı karşılarsa onu alırım.

üstünde canon yazan her şey iyidir, yazmıyorsa kötüdür anlayışına karşıyım. Cok harika makinaları ve lensleri var, ama vasatın altında makina ve lensleri de var. o yuzden o sözü kullandım.
5D gibi bir makinaya haksız eleştiri gelse önce ben karşi çıkarım ama aynı zamanda "her canon iyidir" sözüne de karşı çıkarım.

Kendi lensleri ve sigma-tamron dışında Zeiss gibi fotoğrafçıların rüyasını süsleyen lensleri kullanma imkanı vermesi bir makina için sanki olumsuz bir özellik yada yanlış birşeymiş gibi sunulursa, bunu kabullenmek mümkün mü.

 

Tarih: 14 Ekim 2007, 13:27 - İp: 88.***.**8.233