alegrias
alegrias (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon 7d Seri Cekim Modu

Herkese merhaba,

Canon 7D nin 8fps hizinda fotograf cekebiliyor olmasi, en begenilen ozelliklerinden birisi olduguna herkes hemfikirdir sanirim.

Bi suredir arastirma yapiyorum bu makina hakkinda. Aklima birsey takildi.

Eger Continuous Hi mode RAW+Large cekim yapiliyorsa, makinanin limiti sadece 6 fotograf. Sonrasinda 9 saniye data aktarimi icin beklemesi gerekiyor.

Eger Continuous Lo mode RAW+Large cekim yapiliyorsa, makinanin limiti bu sefer de 10 fotograf. Yine 9 saniye data trasferi icin beklemek gerekiyor.

Bu mudur yani? 1 saniyenin icinde 8 fotograf aliyorsunuz ama toplam fotograflamaniz 1 saniyeyi gecmiyor... Pek avantajli gozukmedi bana..
Fotograf kalitemden mi odun vermem gerekiyor?

Yorumlarinizi bekliyorum..
Iyi gunler

Tarih: 26 Ekim 2010, 08:28 - İp: 210.***.**2.83
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Merakımdan baktım , 7D'nin buffer temizleme süresi hakikaten uzun - 18Mp'in getirdiği dosya büyüklükerinden olmalı.

Buffer kapasiteleri kötü değil bence .... Siz 6 kare demişsiniz ama RAW + JPEG L/F için 11 kare belirtilmiş - sanırım fark 12 bit/14 bit/seçilen compression sebebiyle öyledir .

Sadece RAW çekilirse de 22 kare - gayet iyi bir rakam . Pro fotoğrafçıysanız büyük ihtimal RAW çalışıyor olursunuz - 22 kare/3 sn çekim de bence yeter . Yani böyle feragat isteyen bir durumda hem RAW hem JPEG'iniz de olmayıversin .

RAW çalışmıyorsanız - ki spor fotoğrafçıları/muhabirler çalışmıyor - , o zaman 40 L/F JPEG 'e yetiyor buffer . Daha fazlasına gerek olacak durum da düşünemiyorum .

Bu hızlarda olsa olsa uçan kuş/koşan hayvan veya spor fotoğrafı olur . Fotoğrafı çekilecek enstantanenin de 3-5 saniyeyi geçmesi de anormal bir durum biraz . O kadar hızlı hareket eden bir şey zaten kadrajdan geçip gidecektir 1-2 saniye içinde .

 

Tarih: 26 Ekim 2010, 09:26 - İp: 96.***.**4.180
alegrias
alegrias (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cevabiniz icin tesekkur ederim,

Profesyonel degilim ama yine de RAW calisiyorum. Sanirim bu buffer kapasitesi CF Kartin kalitesi ve aktarim hiziyla da alakali. O yuzden farkli rakamlar belirtiliyor. 12 bit/14 bit/seçilen compression sebebi de etkilidir haklisiniz.

Cekim suresi konusunda, 3sn den fazla cekim yapma geregi duydugum durumlar olmuyor, dogru. Ote yandan 1sn civari cekim siklikla yapiyorum. Bazen bunlar ardi arkasina olmak durumunda oluyor. Iki seri cekim arasindaki 9sn kayip cok fazla.
Bu durumda 8 fotograf 1 sn degil 1+9= 10sn suruyor..

Bu Tofas Sahin motoru olan Ferrari'ye benziyor. Hizli gitmek icin tasarlanmis fakat yeterli gucu yok..

Sonuc olarak sadece RAW cekmek en mantikli cozum galiba..
Tesekkur ederim.. Canon 7Dyi biraz daha dusunmek lazim anlasilan..

Iyi gunler


 

Tarih: 26 Ekim 2010, 11:24 - İp: 210.***.**2.83
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

7d kullanıcısıyım ne raw çekimlerde ne de jpeg de seri çekimlerde hiçbir sorun yaşamadım ve duymadımda.yazacağım şeyler uğur beyin yazdıkalrının benzeri olacağı için yazma gereği duymadım.eğer özellikle seri çekim konusunda şüpheleriniz varsa sitede 7d kullanıcı profesyonel kuş fotoğrafçıları üstadlar var onlara özelden msj atarak daha net bilgilere ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.fakat bu yüksek hızlı seri çekim olayında cf kartın kalitesinin ve hızının ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayarak gördüm onuda belirtmek isterim.iyi günler dilerim...

 

Tarih: 26 Ekim 2010, 16:19 - İp: 88.***.**2.37
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Maalesef halen makinaların RAW veya tam büyüklük JPEG'de son hız 6-8 fps çekimine ayak uyduracak kart yok . 7d gibi bir makinada böyle bir çekimde JPEG çekiyorsanız , 50 MB/sn , RAW çekiyorsanız belki 100MB /sn'den bahsediyoruz .

Class 10 kartların GARANTİ edilen yazma hızı 10 MB/s . Piyasada 30-60 MB/s diye reklamlarla satılsa da bu "arasıra" ulaşılabilecek MAXIMUM hız - sürekliliğinin garantisi yok .

Yani olay ( şimdilik ) hızlı kart ile çözülebilecek bir durum değil . Kartlar hızlanıyor ama öte yandan pixeller dosya büyüklükleri de artıyor . Makinaların buffer kapasitelerinin yükselmesi gerekiyor .

 

Tarih: 26 Ekim 2010, 19:05 - İp: 96.***.**4.180
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

hız sınırı olan bir yerde şahin ferari olayı.. genelde şehir içindeyseniz belli bir limiti geçmeniz gerekmeyeceği için aracın kadranının 320km olması gereksiz bir detay olurdu.

eğer ki profesyonel değilseniz, yani pistte yarışa çıkmayacaksanız ferrariye pek gerek görmüyorum. yarış içinde ferrarinin başka modelleri kullanılıyor. oda ayrı tabi.

bu aslında biraz bizim takıntımızdan ve yanlış kullanım alışkanlığımızdan kaynaklanan bişey diye düşünüyorum. kusura bakmayın ama bizler son zamanlarda kafaya takacak meseleler arıyor desem yanlış olmaz hani. bu durum sadece sizinle ilgili değil elbette. bende hata yaparım çoğu zaman. teknolojilerin vardığı noktalar nerelere geldi ve bizlerde paramızın her kuruşunun hakkını vermesini istediğimiz makinalarımızın herşeyi öğrenmek için uğraşıyoruz. fakat hiçbir zaman uç seviyelerdeki özellikleri kullanmıyoruz. ama ne hikmetse bu uç özellikler bizim satın alımlarımızda etkili oluyor, etkileniyoruz. haksızmıyım.

kısacası kafaya takılacak konu değil diye düşünüyorum.

 

Tarih: 26 Ekim 2010, 20:23 - İp: 85.***.**8.3
alegrias
alegrias (üye)
Yurtdışı / Amatör

Keske kameralarin ozellikleri sabit olmasaydi, satin alirken icinde olmasini istedigimiz ozellikleri, canonun belirledigi sinirlar icerisinde, secip fabrikadan ismarlayabilseydik. Araba alir gibi yani, motorunu, dosemesini, rengini secmek gibi.

18MP olmasin da 12 olsun, veya 7D olsun ama video kaydetmesin, built-in flashi olmasin... Boylelikle hem fazla agirlik ve fiyattan tasarruf etmis olurduk, hem de makinayi kendi kullanim amacimiza daha da uygunlastirmis olurduk..



 

Tarih: 27 Ekim 2010, 02:43 - İp: 210.***.**2.82
  • 1