murat4
murat4 (üye)
Kayseri / Amatör

Canon 7d mi Canon 450d Mi?

Aslında bu konuyu acma sebebim.Markalara,modellere takılmış olan,biraz daha yeni model alınca sanatkarıga biraz daha yakın olabileceğini sanmalara tepki olarak,bundan rahatsız olarak bu konuyu açma gereği hissettim.Ara Güler Türkiye'nin en ünlü fotoğraf sanatçılarından ama onun çektiği fotoğraflardan alınan lezzeti hiç bi makineden almak mümkün olmaz.Marka model %3,%5'ten daha fazla etkili olamaz.İşin tarifi onu çeken insanın yeteneğinde saklı.

şu örneği verym.canon 300D ilk çıktığında o makineyle uygun ışıklandırmada çekilmiş bir rock gurubunun fotoğrafı vardı.pc ekranında hasselblad makinelerin katalog çekimlerinden
farkı yoktu nerdeyse.ama şimdi en beceriksiz adama canon 300d yi versen cahilliği yüzünden bu ne ya diyebilir belki.d
Bırakın canon 1000d mi,400d mi nikon d90 mı canon 50d mi vb seyler gerçekten amatör tartışmalarından başka bişey olmasa gerek.

#murat4' tarafından 08.07.2012 08:38:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Temmuz 2012, 04:10 - İp: 176.***.**9.102
justinn
justinn (üye)
Edirne / Amatör

canon 300D ilk çıktığında o makineyle uygun ışıklandırmada çekilmiş bir rock gurubunun fotoğrafı vardı.pc ekranında hasselblad makinelerin katalog çekimlerinden farkı yoktu nerdeyse.

sana öyle geliyo ..

 

Tarih: 10 Temmuz 2012, 23:42 - İp: 88.***.**4.45
emreaksoy
emreaksoy (üye)
Antalya / Amatör

Burada profesyoneli de var amatörü de. Bu tarz şeyler de ikilemde kalmış kişilerin tam olarak görüşünü değiştirmese de fikir sağlar. Bence doğru tartışmalar. Yoksa buranın ne anlamı kalır bir şeyler öğrenmedikten sonra.

 

Tarih: 10 Temmuz 2012, 23:48 - İp: 217.***.**4.129
mdikbayir
mdikbayir (üye)
İstanbul / Amatör

Kıyaslanan makinalar bence biraz değişik uçlarda. Yeni makina alacak ya da makinasını değiştirecek amatör arkadaşların bu başlığa bakarak her iki makinanın yakın değerlere sahip kıyaslanabilir modeller olduğunu düşünme ihtimalleri var. Zira, bu işe yıllarını vermiş birisi olarak, başlığı ilk gördüğümde böyle bir kıyaslama niçin yapılmış ki diyerek konuyu okumaya başladım.

Şahsi kanaatim sizinkine yakın noktada; çekilen fotoğrafın göze hitap eden tarafı, çok yüksek oranda makinanın arkasındaki kişinin becerisine kalır. Eğer teknik bir fotoğrafçılıktan bahsetmiyorsanız, yani çekilen fotoğrafın anlattıklarından, göze hoş gelmesinden çok dergi gibi bir yerlerde basılacağı ya da reklam kataloğunda yer alacağı için çok daha titiz bir çalışma olması gerekmiyorsa, uygun ışık ile güzel bir kompozisyonun sığdırıldığı kare, isterse cep telefonuyla çekilmiş olsun, yerine göre insanların beğenisini kazanır.

Elinizde ayarlarına ufak tefek müdahale edebileceğiniz, orta seviye bir paket makina var ve siz bu işe gönül vermiş bir fotoğrafçı iseniz, eline Mark II geçirmiş ama fotoğrafa henüz başlamış bir arkadaştan çok daha etkileyici kareler çekersiniz.

Makinaların kıyaslamalarına gelince, hem 450d hem de 7d kullanmış birisi olarak, amatör arkadaşlara şunu diyebilirim. Eğer video çekmek istemiyorsanız, çektiğiniz fotoğraflar dergi, katalog, poster vb. gibi yerlerde basılmayacak, profesyonel tanıtım ve reklamcılık için kullanılmayacaksa, 450d ile çok iyi bir başlangıç yapar, aradaki fiyat farkını da iyi bir lense yatırarak güzel neticeler alabilirsiniz. Eğer aynı makina video da çeksin diyorsanız, yine profesyonel bir çalışma yapmayacaksanız, kesinlikle ne 7d ne de 60d, 600d işinizi çok rahat görecektir. Hatta 450d ve 600d ile yerine göre, uygun lens ve ışık altında profesyonel olarak kullanılabilecek fotoğraflar almak da mümkündür.

#mdikbayir' tarafından 16.07.2012 03:20:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Temmuz 2012, 03:18 - İp: 92.***.**6.143
  • 1