emirhan58
emirhan58 (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 7d Almayı Düşünüyorum..

Herkeze merhabalar..
Uzun zamandır fotoğraf makinalarına bakıyorum ve kısmet olursa yurt dışından 7d almayı düşünüyorum. gercekten amatör birisiyim. ama ilerleyen zamanlarda güzel bir body alma fırsatım olmayabılır. bu yuzden fırsatım warken 7d almak istiyorum.
7d yi body olarak mi almalıyım yoksa 200$ fazla verip 28-135 lens ile mi almalıyım? 28-135 lensi araştırdıgım kadarıyla pek tutmuyorlar önermiyorlar inanın baya bi kararsız kaldım.
Makinamı ve fotografcılıgı tanıyana kadar manzara ve ozellıkle portre çekımlerıne yönelmek istiyorum. portre çekimleri benı baya imrendiriyor.
Uzun lafın kısası affınıza sıgınarak bilgili arakdaşlarımızdan ve abilerimizden tavsıyelerını rıca edıyorum...
Bu arada fıyat ve performans olarak hangı lensı onerırsınız?
Şimdiden herkeze teşekkur ederım..

Tarih: 16 Mart 2010, 21:05 - İp: 78.***.**1.61
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Kesinlikle yerinde ve çok doğru bir karar vermiş olursunuz eğer 450D alırsanız..dijital fotoğrafmakinesi sektörü, markalar tarafından adeta cep telefonu sektörüne dönüştürüldü..ve de nokia'nın aldatıcı piyasaya stratejisini uygulamaya koydular..Tamam, bazı modellerin yerine çıkan halefleri, gerçekten kayda değer teknolojik yeniliklerle geliyor ama bazı modellerin halefleri de üzerinde sadece kozmetik özelliker eklenerek piyasaya sürlüyor..amaç sadece piyasayı canlı tutmak ve marka değerini korumak yada artırmak..Canonun giriş seviyesi modelleri olan 400D'yi kendim kullandım..450D ve 500D'yi ise bu makinelere sahip arkadaşlardan ödünç alıp kullandım..aynı objektiflerle görüntü testi yaptım kendi çapımda..Daha yeni makinelerin bırakın iyi olmalarını, aynı sensör alanında daha fazla pikel barındırdıkları için ISO başarıları daha kötü hatta..yani yeni makine daima daha kaliteli ve daha iyi makinedir diye bir kural asla yok..Mesela 40D'nin yerine çıkan 50D, 40D kadar tutulmadı..yabancı inceleme sitelerinin hemen hepsinin ortak görüşü, 40D'nin daha iyi detay ve de ISO başarısı olduğu yönünde idi...Benim sizenacizane tavsiyem eğer bulabiliyorsanız sıfır 40D alın..sıfırını bulabilme imkanınız zor ancak imkansız değil..hele de yurtdışında ve de amerikada bulamamanız çok zayıf bir ihtimal..fiyatı ise, o makinenin verdiği görüntü kalitesi ve teknik özellikleriyle bağdaşmayacak şekilde çok komik..850 dolara kadar düşmüştü Türkiye'de..

 

Tarih: 17 Mart 2010, 03:32 - İp: 94.***.**4.34
emirhan58
emirhan58 (üye)
İstanbul / Amatör

ilginize tesekkurler aeron

 

Tarih: 17 Mart 2010, 23:48 - İp: 78.***.**1.61