fatihyalcin82
fatihyalcin82 (üye)
Samsun / Amatör

Canon 650 D Yada Fuji X-s1 Hk. Yardım

Arkadaşlar ilk kez DSLR alacaklar isimli bir çok yazı okudum. Bu yazı sonucunda birçok bilgiye sahip oldum. Seçimimi ise Canon 650 D den yana kullandım. Evet seçimi yaptım ama sorunum var. Samsunda yaşıyorum burada vatan bilgisayar, teknosa, gold bilgisayara gittim. Gitmiş olduğum her mağazada cihazı bir elime alayım göreyim istedim evet orada cihazlar vardı ama bütün mağazalarda bana kesinlikle 650 D alma dediler. Neden diyorum o eski model size işte samsung verelim fujifilm X-S1 verelim diyorlar. Hatta en son gittiğim mağazada 650 D yi bayağı bir kötülediler. Fuji X-S1 önerdiler sonra dikkat ettim görevlinin yakasında Fujifilm görevlisi yazıyor. Diğer mağazaya tekrar gittim baktım onda da samsung görevlisi yazıyor. Ha o zaman anladım bunlar kendi cihazlarını satmaya çalışıyorlar. Ama aklımda şuda kaldı Vatan Bilgisayardaki o fuji görevlisi gel abi dedi beraber dışarı çıkıp fotoğraf çekelim dedi tamam dedim yalnız ben 18-55 lens değil 18-135 lens takın dedim Canona çünkü 18-55 istemiyorum. Dışarı çıktık önce uzak bir yeri çektik bir otel tabelasını ben canon 650 D ile o tabelayı çektim ama tabii zoom miktarı yeterli gelmedi, görevli ise fuji X-S1 ile çekti aynı yeri o ise tamamen yakınlaşmış bir şekilde tabelayı çekebildi. Gel birde makro çekim yapalım dedi tamam dedim görevli fuji ile yerde bir ot parçasının dibine kadar girdi ve çekti gayette net bir makro oldu ama ben Canon ile 1 cm de odaklama yapamadım. Tabii bu fotoları Canonun uygun lensleri ile çekebileceğimi biliyorum. Sizden şimdi yardım istiyorum ben bu haziranda 5. evlilik yılımı kutlayacağım ve eşime alacağım makinayı hediye etmek istiyorum bende Samsung Galaxy Note 2 var eşim benim cihazımla ve elimizdeki canon compact makina ile yaklaşık 10 bin fotoğrafı var daha çok manzara, gösteri, 2,5 yaşındaki kızımız ve gece çekimleri yapıyoruz siz ne önerirsiniz? Gittiğim mağazalarda Canonu temsil eden kimse olmayı makinelerini kötülediklerini görünce Canon genel merkezini aldım durumu anlattım onlarda teşekkür ettiler ve karadeniz bölge yetkilisinin numarasını verdiler. O beyfendide samsunda Canonu temsil edecek personel olmadığını o yüzden kusura bakmayın ben size yardımcı olmaya çalışayım dedi 650 D yi 18-135 lensle beraber 2600 civarı size 12 taksitle sağlayabilrim dedi. Bana bir yardımcı olun 5. evlilik yıl dönümünde hangi makinayı almalıyım. Birde size söylediğim manzara vs yukarıda belirttiğim fotoğraf çekimlerini yapabilmem için 18-135 yeterli olurmu yoksa daha farklı bir lensle hepsini bir halledebilirmiyim. Yoksa Fuji iş görürmü. Daha doğal ve canlı renkler, güzel fotoğraflar için yardımlarınızı bekliyorum. Ne kadar çok yazmışım kusura bakmayın.

Tarih: 28 Nisan 2013, 15:55 - İp: 81.***.**8.131
husoft07
husoft07 (üye)
Antalya / Amatör

Bu konu aslında çok geniş kapsamlı değil. Genel olarak fotoğraf makineleri 4 farklı sensör boyutu barındırırlar. İlk olarak en küçük sensörlerin bulunduğu herkesin kullandığı kompakt yani klasik fotoğraf makineleri. İkinci olarak Crop sensöre sahip DSLR makineler. Marka farketmez. Canon Nikon Olympos Fuji Pentax ve Sony nin modellerini bulmak kolaydır. Yaygın olarak Canon ve Nikon Modelleri görebilirsiniz ülkemizde. Üçüncü olarak en büyük sensöre sahip FullFrame sensöre sahip makineler. Yine yukarıda bahsettiğimiz model dağılımları mevcut ülkemizde. Dördüncü olarak yeni piyasaya çıkan aynasız modeller. Kompakt makineler ile Crop sensörlü makinelerin arasında boyuta sahip sensörleri vardır. Eğer hobi olarak kullanacaksanız Canon sizin için uygun seçim olacaktır. Lensleri nispeten diğer modellerden ucuzdur.

Teknosa daki elemanların size Fuji satmaya çalışması normal çünkü bu firma Fuji nin Türkiye dağıtıcısı. Teknosadaki elemanlar Fuji HS28 i Canon 650D den daha iyi gibi anlatıyorlar. Bu iş tamamen fotoğrafı çeken kişinin yaratıcılığına ve tekniğine kalmış. Makinenin kalitesi sensör boyutuna göre değişir. Tercihlerinizi bu yönde yaparsanız daha etkili ve doğru karar verirsiniz.

 

Tarih: 28 Nisan 2013, 23:19 - İp: 78.***.**4.254
ifocel
ifocel (üye)
Samsun / Meraklı

Öncelikle merhaba, ben de Samsunluyum. Burada bir memleketliyle karşılaşmak mutluluk verici. Ben X-S1 i bizzat test ettim. Evet fena bir makine gibi görünmüyor, ilk bakışta çok iyiymiş gibi görünüyor ancak iso yu yükseltince pek iyi sonuçlar vermiyor.Gündüz çekimlerinde güzel sonuçlar alınabilir ama gece çekimlerinde pek iyi sonuçlar vereceğini sanmıyorum.(1200 iso da denemiştim, teknosa'nın içinde)Zoom olayına gelince. O kadar zoom fazla bence. Yüksek zoom oranları çok nadir lazım olur.(Bana hiç lazım olmadı)Bunlar tamamen tüketicinin gözünü boyamak için yapılmış oyunlar. Bana göre o performansa o fiyat çok fazla bu makine için. Daha eski model bir DSLR alıp önüne iyi bir lens takmak bile daha mantıklı geliyor bana.

Ancak şu var, eğer siz; Örneğin: ''Ben lensle falan uğraşmak istemiyorum, zaten gece konsere gidip konser fotoğrafları çekecek de değilim. Makinenin temizliğiydi falan bunlar beni aşar, uğraşamam bunlarla.'' diyorsanız belki, bir ihtimal düşünülebilir diyorum.

Ve aynasız makinelere de bakmanızı tavsiye ediyorum.

#ifocel' tarafından 01.05.2013 00:40:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mayıs 2013, 00:07 - İp: 88.***.**4.60