savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

Canon 450d’nin Nesi Güzel?

450 d kullanıcıları bu konuda fikirlerin paylaşırlarsa sevinirim. Neden 450d aldınız? Hangi özellikleri sizin hoşunuza gitti? Bu makina ile çekim yaparken hangi unsurlar önemli?

Tarih: 4 Aralık 2008, 17:36 - İp: 88.***.**5.141
lokus
lokus (üye)
İstanbul / Amatör

fiyatı uygndu bence ve ayrıca dslr a giriş için birçok özellikleri barındıran bir makine. en buyuk özelliği de canon olmaası ve canonun tum lens seceneklerını kullanabilmenız. iso kalıtesı de ııyı bence. şimdilik aklıma bunlar geliyor.
revaha

 

Tarih: 5 Aralık 2008, 14:24 - İp: 88.***.**1.69
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

450 d aldım,
beğenmedim . kullanmadım .
eski 400 d makinemi kullanıyorum .
çünkü internette herkesin yazdığı sorunlar mevcuttu
AF hatası , WB denge yanlışları Vs.
Eğer sorunlarını hallettiler ise fiyatıda düştü şimdi alınabilir.



Eğer sorunlarını hallettiler ise

 

Tarih: 6 Aralık 2008, 00:34 - İp: 85.***.**9.67
secutor
secutor (üye)
İstanbul / Amatör

2 günlük EOS 450D kullanıcısıyım, daha önce Nikon D40x kullanıyordum. Kısıtlı sürede kurcalayabildiğim kadarıyla hangi yönlerini beğenip hangilerini beğenmediğimi kısaca yazayım:

Öncelikle makinayı sadece netteki bilinen sitelerde okuduğum kritiklere ve varılan sonuçlara göre seçtiğimi belirteyim. Daha önce sahip olduğum tek DSLR Nikon D40x olduğu için bazı yönlerden onunla kıyaslayacağım ister istemez...

İlk olarak, 450D'nin ISO performansını gerçekten etkileyici bulduğumu belirteyim. 2 gün boyunca iç mekanda ve oldukça yetersiz sayılabilecek ışık koşullarında yaptığım çekimlerde ISO ayarı genellikle 800'de olmasına rağmen fotoğraflarda kayda değer bir grenlenme görmedim. Gerçi bu CMOS sensörlerin genel bir özelliği sanırım ve mutlaka yeni nesil CCD sensör taşıyan makinalar da bu açıdan gelişme göstermişlerdir ama D40x ile 450D arasında anlamlı sayılabilecek bir fark mevcut.

Gövdenin yapıldığı plastiğin kalitesine gelince, (giriş seviyesindeki bir makina için ne derece elzem olduğu tartışılır tabii) bence 450D bu haliyle Nikon'un gerisinde. Makinayı elinize alıp baktığınızda ucuz plastik izlenimi veren bir dokuyla karşılaşıyorsunuz. Ergonomiye gelince, grip güzel bir malzemeyle kaplanmış ama biraz kısa ve ince kalıyor. Sağ elin başparmağının denk geldiği makinanın arkasındaki kısım güzel ve gene aynı malzemeyle kaplı.

Önceki kit lensi bilmiyorum ama bu kit lens fena sonuç vermiyor. Yetersiz ışık koşulları altında biraz zorlamama rağmen bir kit lens için iyi olabilecek sonuçlar aldım. İmkan bulduğumda gün ışığında da deneyeceğim, Nikon'un kit lensi bu açıdan başarılı sayılabilecek bir lensti. Tabii esas fark Tamron 17-50'yi kullanınca ortaya çıkacak, D40x'de de onu kullanıyordum çünkü.

AF hızı iyi ve nadiren zorlanıyor.

AWB özelliği özellikle ev ampulü ışığında kötü, derhal manuale almanızı öneririm.

Makinayla gelen ''Digital Photo Professional'' programı güzel ve kolay bir program. Yalnız, işlenmiş RAW dosyasını JPEG'e çevirirken biraz kalite kaybı oluyor, sanırım ben kıvıramadım.

Objektifteki IS özelliği gerçekten etkin ve kit lense bir nebze de olsa değer katan bir özellik.

9 adet AF noktası içeren vizör bu sınıftaki bir makina için yeterince büyük ve berrak. AF motoru içermeyen lensleri kullanabilme özgürlüğü de tabii ki güzel bir duygu.

Deklanşör sesini özellikle garipsedim, Nikon'un çok daha yumuşak ve pürüzsüz bir deklanşör sesi vardı. 450D'de neredeyse aynanın hareketini elinizle hissedebileceksiniz gibi geliyor...

Genel olarak yazmak gerekirse, bence makina eli yüzü düzgün ve fiyatının karşılığını veren bir giriş seviyesi DSLR. Ne göklere çıkarılacak kadar iyi ne de yerin dibine batırılacak kadar kötü. Sınıfına göre optimum seviyede bir cihaz, başlangıç için diğer seçeneklerle birlikte değerlendirmekte fayda olabilir. Elim alıştıkça zevkle kullanacağıma inanıyorum.

 

Tarih: 15 Aralık 2008, 01:13 - İp: 88.***.**4.190
flashabu
flashabu (üye)
Kayseri / Amatör

cuma günü aldım.. ilk dslr makinem.. canon 450d..
diğer kameralar hakkında bilgi sahibi değilim bundan dolayı hangi özelliği kötü yada iyi diyemem ama eğer sizin de ilk dslr makineniz ise: ben aldım 3günde tam fonksiyon kullanmayı öğrendim. çok güzel bir makine. iyi ki almışım.. kesinlikle tavsiye ederim..
ayrıca bu makine de galiba fiyat/performans'da en iyilerden biri..

 

Tarih: 15 Aralık 2008, 17:45 - İp: 88.***.**0.149
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

secutor ve flashabu nun 450D leri hayırlı olsun güle güle kullanın.
Lütfen aşağıdaki incelemeleride yapın ki makinanızdan emin olasınız.
1-lens kapağını kapatıp , manuelde 1600 iso manuel focus da 30sn ve 1sn pozlamada iki siyah fotoğraf çekin bozuk pixel varmı diye.
2-masanın üzerine gaste koyup ortasına AF yaparak fotoğraf çekin netlik yaptığınız
yer net çıkıyormu ? yoksa ileriye veya geriyemi netliyor.
3-aynı ışık altında bilhassa portrede ten rengi hep aynı çıkıyormu yoksa birinde pembe diğerinde yeşil mi çekiyor.
450D nin bu gibi sorunları yoksa , artık güvenilerek alınır , güle güle kullanılır.

 

Tarih: 16 Aralık 2008, 02:49 - İp: 85.***.**4.188
secutor
secutor (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Akkaymaz öncelikle hayırlı olsun dileğiniz için teşekkür ederim. Makinayı alır almaz ilk yaptığım işlerden biri gazete testi oldu, bu açıdan bir problem yok. Değişik yapay ışık koşulları altında yaptığım çekimlerde de portrelerde bir renk/ton farklılığı görmedim. Bozuk pixel testini ise uyarınız üzere bilahare yapacağım, tavsiyeleriniz için teşekkürler.

 

Tarih: 16 Aralık 2008, 14:44 - İp: 78.***.**7.253
flashabu
flashabu (üye)
Kayseri / Amatör

teşekkürler @akkaymaz eve gidince deneyeceğim. gazetede değil de normal kağıtta yapmıştım herhangi bir problem yoktu..

 

Tarih: 16 Aralık 2008, 16:56 - İp: 85.***.**8.61
savage24
savage24 (üye)
Karabük / Meraklı

450d sınıfında güzel makinalrından birisi bence. Ama fiyatı biraz yüksek değil mi?

 

Tarih: 24 Aralık 2008, 00:38 - İp: 85.***.**0.119
  • 1