resattoydemir
resattoydemir (üye)
Ankara / Amatör

Canon 40d mi 500d mi ?

merhabalar.arkadaşım canon 40D ve 500D arasında kararsız kaldı.Bende nikon d90 kullanıcısıyım.bu zamana kadar canon hiç kullanmadım.okulda olduğu için bana araştırmamı söyledi.bende siz canon kullanıcılarından tavsiye almak istiyorum.sizce ?

Tarih: 9 Ocak 2011, 19:32 - İp: 81.***.**8.49
bahcekapili
bahcekapili (üye)
Trabzon / Meraklı

Canon 40D daha profesyonel bir gövde. Makinenin ele oturuşu, verdiği his şühpesiz 500D gibi XXX serisi makinelerden daha üstün. Ayrıca daha yüksek seri çekim hızına sahip. En önemli avantajı ise daha kararlı ve hızlı olan netleme sistemi. 40D.nin tüm AF noktaları f 5.6 ve daha hızlı lensler için cross type nitelikte. Hatta merkezdeki AF noktası 2.8 ve daha hızlı lensler için double cross type. (Cross type daha kararlı ve hızlı ve doğru AF yapılmasını sağlar.) 500D.de ise sadece merkezdeki AF noktası cross type. Eğer statik fotoğraf çekecekseniz 40D.nin bu avantajı sizin için bir artı olmayabilir. Ancak fotoğraf anı yakalamaktır. Bir enstantaneyi bu hız yüzünden kaybettiğinize üzülecekseniz XX serisi Canon.lara yöneiln.

Örneğin bebeğinizi ya da çocuğunuzu farkında olmadan çekmek isterseniz AF hızının ne denli önemli olduğunu anlarsınız. Ya da bir kuşu takip edip çekerken, hızlı hareket eden bir yaban hayvanını fotoğraflayabilmek için belki XX serisi bile yeterli gelmeyebilir.

500D.nin üstün yanları ise;
+ Full HD video çekim yapması. (20 fps.de)
+ 3" ekranının çözünürlüğünün daha yüksek olması.
+ Yeni nesil Digic IV işlemci kullanmasıdır. (Avantaj olarak sayılmaz bile)

 

Tarih: 11 Ocak 2011, 13:32 - İp: 95.***.**8.126
  • 1