hakanozgur_
hakanozgur_ (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 40d İle 450d V. B Fark?

Arkadaşlar Canon 40D-50D veya Nikon D300-D200 makinalar ile Nikon D80-90, Canon 400D-450D makinaları arasında fark var diyorsunuz.

FARKLARINDAN BİRİ Nikon D80 tarzı makinalar D-SLR giriş seviyesine daha uygun makinalar diyorsunuz, Canon 40D v.b makinalar ileri seviye diyorsunuz...

Özellik olarak aralarındaki farklar neler_?

Neden CANON 450D D-SLR giriş seviyesi için daha uygunken CANON 40D uygun değil?

Kullanımları mı daha zor?

Anlıyorum özelliklerde artış oluyor da, kullanımdaki farlar neler?

Örnekle belki daha iyi açıklarım:

ÖRNEĞİN Benim fazla param var diyelim ve 40D aldım, sürekli makina değiştirmekten de hoşlanmıyorum.

D80 alsaydım daha mı iyi olacaktı_?

Eğer cevabı evetse neden daha iyi olacaktı?

Kullanımları arasındaki fark nedir?

Özelliklerinden bir bölümünü ilk başta göz ardı edip, estantane, diyafram, ISO v.b ayarlarla başlasam yavaş yavaş ilerlesem, D80'le başlayan birine göre daha mı geç öğrenmiş olurum?

Neden?

NOT:
Lütfen bu sayfaya ekleyeceğiniz mesajlar hiçbirşeyden anlamayan birine nasıl ifade ederseniz o şekilde olsun ki YENİ KAMERA ALACAK OLAN ARKADAŞLARA BİR ANLAM İFADE ETSİN...

Açıklama yapan ve KAVGA etmeyen tüm arkadaşlara YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDERİM

Tarih: 21 Eylül 2008, 01:40 - İp: 92.***.**0.192
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Yeni çıkan hiç bir makinenin kullanımı zor değildir, paran ne kadarına yetiyorsa onu alırsın, giriş seviyesi makineler ucuzdur, buna karşılık daha zayıf gövde, daha zayıf ISO başarımı, daha yavaş çekim hızı verirler. Kalkıp d3 e 5000 dolar verip fotoğraf düzgün fotoğraf çekemezsen zararın 5000 dolar artı lens parası olur, a200 alırsan zararın 500 dolar olur.

Kullanımı daha mı zor?? Giriş ve orta sefiye makinelerde genelde hazır modlar bulunur(Makro modu gece çekim modu), ama zaten bunlar fotoğraf işine merakın varsa hiç kullanmaman gereken şeylerdir. Sonuçta Diyafram, enstantene ve ISO ayarı yaparsın fotoğrafı çekerken.

Giriş seviyesine uygun ya da değil diye bir şey yok ekmek köfte oranı, paran varsa ve bu işte ciddi isen alabileceğinin en iyisini al derim ama bu bile göreceli bir kavram 3000 dolarım olsa A900 mü alırım yoksa 16-35 Zeiss lens mi alırım sorusuna kendi adıma bile net cevap veremiyorum. Olay doğrudan fiyatı.

Her SLR fotoğraf makinesi aynı şekilde kullanılır, filimli olanda orta format olanda, diyaframını, enstanteneni ayarlar ışığı kontrol edersin. Ha D300 de 51 af vardır Nikon D40 ta 3 af vardır bunlar yerine göre önemlidir zaten fiyatı da fark eder (mesela benim için bu önemsizdir ama D300 de micro adjusment diye bir özellik var her takılan lense ayrı kalibirasyon yapıyor bu önemli benim için böylece back fokus derdin kalmıyor)

40d alabilecekken d80 alırsan senin için hiç bir avantajı olmaz, dezavantajın çok olur ama

Zor olan Işık ve kompozisyondur ki hiç bir makine bunu senin yerine yapmaz. Yani işi biliyorsan en ucuz slr bile d3 ten iyi fotoğraf verir elinde. Ha o zaman d3 le neler yapabilirsin orası ayrı.

Aralarındaki özellik farklarını burada listeleyemem çok fazla var www.dpreview.com sitesinde her makinenin ayrıntılı özellikleri var. Sonuçta İngilizce bilmesn bile özellikler anlaşılıyor.

uzun lafın kısası makine almak uzun bir yoldur. Eğer bu işte ciddi isen kötü haber çok para gerekir ve önemli olan lenslerdir ve onların iyisi çok paradır.

Yok benim bütçem kısıtlı zaten hobi olarka çok da abartmayacağım diyorsan en ucuzu hangisi ise (bir geniş açı zoom(18-70 Gibi) ve bir de tele zoom(75-300 gibi) ile beraber) onu tercih et.

Ama aksi durumda lenslere bakman lazım.

Sondan bir önce olarak en ucuz dsrl ile ne pahalısı arasında ISO 100-200 aralığında neredeyse fark yoktur, Yani A100 ile ISO 100 de çektiğin fotoğraf ile D300 de ISO 100 de çektiğin fotoğraf arasında nerdeyse hiç fark yoktur, o yüzden şu marka daha iyi bu marka kötü diye bir şey yok, istisnasız son 3-4 yıl içerisinde çıkan tüm dsrl markaları ve modelleri çok çok iyi sonuç verir.

Mesela bende A100 + Carl Zeiss 135 mm var A100 400 dolar ble değil ama bu ikili ile D300 + 18-200 kombinasyonudan daha iyi fotoğraf elde ederim. D300 orta segmentte en iyi makine.

 

Tarih: 21 Eylül 2008, 02:12 - İp: 88.***.**7.6
hakanozgur_
hakanozgur_ (üye)
İstanbul / Amatör

Abicim öncelikle değerli bilgilerini bizlerle paylaştığın için sonsuz teşekkür ederim.. Buraya nasıl resim ekleyebilirim? yardımcı olur musunuz?


 

Tarih: 21 Eylül 2008, 02:28 - İp: 92.***.**0.192
hakanozgur_
hakanozgur_ (üye)
İstanbul / Amatör

Abi verdiğin bilgilere örnek birkaç resim göstermek istiyorum...

bu sorun eminim bir çok makina alacak arkadaşın kafasını karıştırıyordu..

ben 40D aldım ve bana 40D ileri düzey onla öğrenemezsin yapamazsın, D80 ile başlasaydın şeklinde tepkiler geldi..

4 eylül 2008 tarihinde ilk lenslerimi aldım ve çekime başladım...

bir önceki hafta sonu babaannemin resimlerini çektim...

manuel mode ta diyafram enstantane ve iso değerlerini kendim verdim..

başlangıç için kötü olduğunu düşünmüyorum fakat kadrajım çok berbat.. sizlerin de yorumlarını merak ediyorum ve belki bu resimler yeni D-SLR alacak meraklı arkadaşlara bir ön fikir olur(ben en azından bu kadar çekebildim)

D80 olsaydı farklı mı olurdu kendi adıma bilmiyorum fakat 40D ile 2-3 haftada en fazla bu kadarını öğrenebildim..

resimlerdeki kadraj evet çok çok çok kötü
resimler üzerinde herhangi bir oynama yapamadım, çünkü photoshop veya benzeri programlarım yok...
Manuel mode ta tüm değerleri ben vererek resimleri çektim.. eleştirileriniz için şimdiden teşekkür ederim...


Babaannem Türkiyeden geldikten sonra beni ilk defa gördü ve verdiği tepkiyi yakalama fırsatını elde ettim :D elimdekinin fotoğraf makinası olduğunu bile bilmiyordu:D sadece çığlık attı.. canım benim




Yiğenim



kadraj berbat HOŞ HEPSİNDE BERBAT





NOT: Mavi_İzci ' ye ve Zadeh e yardımlarından dolayı teşekkür ederim...

#cyprus_boy' tarafından 21.09.2008 21:30:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Eylül 2008, 02:44 - İp: 92.***.**0.192
zadeh
zadeh (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğraflar gözükmüyor, sitede bir yerlerde fotoğraf yükleme ile ilgili bir yazı olması lazım bende ona göre yüklemiştim, onu bulursan iyi olur. İllaki manuel modda çekeceksin diye bir şey yok diyafram ve enstantene öncelikli modlarda işinie çok yarar.

40D çok çok iyi bir makine fiyatını (Spot aldığını varsayıyorum Erkayalar'dan aldıysan fiyat avantajı yok) düşündüğünde kesinlikle en iyisi. ISO 800 e kadar gayet iyi fotoğraflar elde edersin, 1600 de bile kullanılır fotoğrafların, hoş ben cannon sevmem kullanmamda ama bu iyi bir makine olduğu gerçeğini değiştirmez.

Tavsiyem bir kursa gitmeye çalış ve bir kaç kitap al konu hakkında, Scott Kelby'nin iki tane kitabı var dijital fotoğrafçının el kitabı 1-2 diye, yeni başlayanlar için anlaşılır ve basit bir dilde fotoğrafın nasıl çekileceği anlatılıyor. KArmaşık terim ve kavramlarla kafanı karıştırmıyor, ilk başlarda böyle bir şeye ihtiyacın var.

Bİrde kompozisyon kitabı alırsan ve uğraşırsan güzel fotoğraflar çekersin. Son bir şey daha HDR ve benzeri photoshop tekniklerinden başlangıçta uzak dur, basit ayarların dışında çektiğin fotoğraflara müdehale etme, ilk önce temelini düzgün oturt ondan sonra gerekirse çeşitlemeye gidersin.

Bunu niye mi söyledim özellikle fotokritik sitesinde aşırı photoshop müdehaleli resimleri göreceksin ve bunlar çok hoşuna gidecek aslında %99 u çöp o fotoğrafların. Ama en başta hoşuna gittiği ve herkesde bu fotoğrafları beğendiği için sende saturaionı arttırıp ondan bundan duyduğun photoshop tekniklerine yönelmek isteyebilirsin ki bu noktada fotoğraf gelişimin sona erer.

 

Tarih: 21 Eylül 2008, 12:42 - İp: 88.***.**7.6
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

www.imageshack.us dan fotoğraflarınızı upload edin sonra embeddable code diye birşey var oradaki linki buraya yapıştırın fotoğraflar gözükür o zaman

 

Tarih: 21 Eylül 2008, 13:12 - İp: 78.***.**9.52
hakanozgur_
hakanozgur_ (üye)
İstanbul / Amatör

Zadeh kardeşim bende ilk resmimi eklemiştim portre kısmına...
fakat direk fotoğraf makinasından bilgisayara bilgisayardan netfotograf a aktardım..
yani üzernde hiçbir oynama yapmadım...

demek ki iyi yapmışım.. hoş zaten hala bilgisayarıma photoshop tarzı br program da yüklemedim, sadece windows paint resim yapma programım var uzun bir süre de yüklemem herhalde... iyi olmuş
resmin adı RUM TOPRAĞI TÜRK KADINI... fakat isim olarak 7 saat yazıyor anlamadım.. hala nickin çıkmamış ve kimse yorum yapmamış, herhalde beğenen olmadı

Mavi_İzci yardımların için sonsuz teşekkürü borç bilirim..

 

Tarih: 21 Eylül 2008, 20:42 - İp: 92.***.**0.192
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

fotolar güzel.. tebrikler

 

Tarih: 22 Eylül 2008, 09:28 - İp: 62.***.**1.61
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

cypruz_boy nickli arkadaşım güzel bir makine tercihi yapmışsın. D80 de alsan D3 de alsan manuel modu kullanmadıktan sonra ve elinde kaliteli bir lens olmadıktan sonra çektiğin fotoğraflar belli bir noktadan öteye gidemeyecek. o konuya pek takılma. fotoğrafçılıkta makine araçtır. bütün iş deklanşöre dokunan eldedir.ben canon 300D kullanıyorum ve çektiğim fotoğrafların büyük bir kısmı kit lensle çekilmiştir. vaktim ve zamanım olduğu anlarda beni hiç yarı yolda bırakmamıştır. çekmek istediğim bütün kareleri çok rahat bir şekilde çektim. bu arada eklediğin fotoğraflar da güzel. fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorsan sana national geographic dergisinin fotoğrafçılık okulu eğitim cdlerini tavsiye ederim. yeni dijitaller için olanları da temin et ama fotoğrafçılık nedir nasıl fotoğraf çekilir öğrenmek istiyorsan eski 4 cdlik olan seti temin etmelisin. fotoğrafa ve makinene bakış açının değişeceğine eminim

 

Tarih: 22 Eylül 2008, 10:25 - İp: 81.***.**7.150
hakanozgur_
hakanozgur_ (üye)
İstanbul / Amatör

biquit ve last hope, değerli yorum ve önerilerinizden dolayı teşekkür ederim...

last hope kardeşim, çok teşekkür ederim... bütün national geographic fotoğrafçılık okulu cd lerini indirdim bilgisayarıma...
sadece ISO diyafram ve esntantane ayarlarıyla isimli kısmını izlemiştim..
az önce oturup çekim teknikleriyle ilgili bir bölüm daha izledim.. kısmetse gün gün izleyerek, kendi makinamda deneyerek öğreneceğim.. aslında kadraj ayarında püf noktalar varmış, ben bilmiyormuşum öğrenmem gereken çooooooookk şey var ve sonu olmayacağını biliyorum.. bu yüzden her daim sizlerin değerli yardımlarıyla ilerleyeceğimi düşünüyorum... yeniden teşekkür ederim...

 

Tarih: 22 Eylül 2008, 17:47 - İp: 92.***.**0.192
hakanozgur_
hakanozgur_ (üye)
İstanbul / Amatör

Sanırım kimsenin eleştiri yapıp da nasıl fotoğaf çekebileceğime yardımcı olma gibi bir düşüncesi yok..

ilk resimler ve ancak sizlerin yönlendirmesi ile birşeyler kazanabilirim...

ışıkta bir sorun var mı? kadrajlamam berbat, siz olsaydınız bu resimleri nasıl çekerdiniz???

 

Tarih: 23 Eylül 2008, 18:06 - İp: 92.***.**0.192
  • 1