ccaykara
ccaykara (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 400d Ve Uyumlu Lensler...

Değerli arkadaşlar önümüzdeki günlerde bir makina alacağım. Son 4 aydır hiçbir fikrim olmayan fotoğrafçılık ve ekipman hakkında araştırma yapıyorum. Fotokritik ve netfotografı elimden geldiğince alt üst ettim. Bir sonuca vardım. Ancak kararım konusunda sizin rehberliğinize ihtiyacım var.

Öncelikle ne yapmak istediğimi anlatayım. (1) Makro çekim (2) doğa-çevre; mimari bir yapı (3) figür-portre. Bunun dışında renk, keskinlik benim için önemli. Çok hareket halındeyim, sürekli tarihi mekanlardayım ya da deniz kıyısında(böyle bir çevre...)

Benim için fiyat ve performans olarak en uygun makinanın Canon D400 olduğuna karar verdim. Ancak üzerindeki kit lensiyle yetinmemek gerektiğini anladım. Dolayısıyla kendime bir body ve ona uyumlu lens alacağım. Lens olarak da önüme şu bir kaç parça çıktı: tamron 17-50 f/2,8; sigma 17-70 f2,8; canon 17-85 is; tamron 90mm f2,8. Burada seçim yapamıyorum ve sebeplerinden biri IS özelliği. Titreşim ne zaman sorun oluyor mesela makro çekerken mi ya da her zaman sabitlenme işi yapılamıyor mu? Herzaman tripod mu kullanmak gerek? Bu bir bedensel güç meselesi mi.... gibi sorular düşündürüyor.

Fiyat ve performans benim için önemli. Lütfen bunu da göz önüne alarak beni yanıtlayın.

Herkese şimdiden teşekkürler.

Tarih: 19 Haziran 2008, 12:09 - İp: 212.***.**5.11
SWING
SWING (üye)
İstanbul / Amatör

400D alacaksan kitli lens gelecektir. 18-55 i satıp 18-55mm IS lisini almanı tavsiye ederim.Bu lens ile portre - figür gibi çekimleri halledersin. Makro için 60mm ya da 100mm (gene canon) makro lens tavsiye ederim. Performansları gerçekten iyi... Doğa çevre dersen de 55-250mm (gene canon) bulabilirsen tabii onu da unutmamak gerekli. alabilirsin.

sorduğun sorulara kısaca cevap vereyim :

IS li lens kullanmakda fayda var , yeri geldiğinde zoom yapacaksın ve en ufak titreşim çektiğin güzelim fotografı rezil edebilir.

Tripod kullanacaksın ama nerelerde? Başta gece çekimlerinde - şart gibi bir durum söz konusu. diğer koşullarda sana kalmış.Tripod kullandığında makine IS i kapatır.Çünkü düşüncesi , fotografçı tripod kullanıyor sarsılma yapmaz.(yapabilir)

Forumları oku - iyi araştır derim.Bazı markaların son kullanıcısı olma derim. Gerekirse tekrar tekrar oku.sonuçta bir kere lens alıyorsun ve beklediğin anı çekemezsen üzülürsün. (bu tabii biraz beklentiye giriyor.)

ben bu lens konusunda marka vermek istemiyorum ama bir iki lens için vasat denildiğini ve satamadıklarından dolayıda çok pişman olduklarını söyleyenlerin yazılarına denk geldim.

neyse benden bu kadar...

#SWING' tarafından 19.06.2008 13:00:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Haziran 2008, 12:58 - İp: 85.***.**2.146
  • 1