red_bulls
red_bulls (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon 350d Mi Yoksa Fujifilim S9500

merhab ilk önce hepinize iyi günler dilerim.
ben 3.2 mp kodaktan sonra simdi kendime profosyonel bir makina almaya karar verdim .acıkcasını konuşmak gereikirse maddi durumum mu biraz zorlayark hatta sıkarak alıcam ama almışken iyi olsun diyorum eee nede olsa 1 ömür kullanmayı düşünüyorum ama CANON 350 İLE FUJİİFLM S9500 arasında kaldım aralarında 300 ytl yakın fark var sizce hangisini almalıyım yardımlarınızdan dolayı hepinize şimdiden cok tesekür ederim

Tarih: 30 Ocak 2006, 16:02 - İp: yok
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

abarttın bence red bulls fujis 9500 ne canoneos350d ne
alakasız ıkı cıhaz tamam canonu yerdık ama 350d fujiyi 7-8 kere alt eder tartışması bile olamaz 350d nın foto kalıtesinin yanından bıle gecmez fuji

 

Tarih: 4 Mart 2006, 11:53 - İp: 81.***.**3.1
husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

350D ile D70S karşılaştırması neyse de, bu karşılaştırma uygun değil arkadaşlar.
9500 mü, S2 mi, R1 mi, FZ30 mu filan diye baksanız neyse.

D-SLR apayrı bir kategori malumunuz, burada da 9500 ile 350D kıyası çok abes olur.

Bu 9500 kötü demek değildir, kategori farklılığı var.

Benim görüşüm de daha önce S2 alarak 3 ay sonra D-SLR'ye geçen biri olarak, eğer ben bu işe devam edeceğim bu hobimi çok seviyorum, fotoğraf olayımı geliştirmek sürekli bir isteğimdir derseniz, çare yok bir gün D-SLR alacaksınız nasılsa, o zaman baştan 9500 vb. makinalara yatırım yapmayın. İkinci elde zarar edip satarsınız.

selamlar

 

Tarih: 5 Mart 2006, 14:41 - İp: 85.***.**0.88
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

husmenaga ağır ol bakalım ne r1 kıyaslıyosun sana carl zeiss mercekli gozlukmu verelım...

ne sonsor ne lens ne kullanım ne goruntu ıslemcısı vs yabından gecemez r1
bir kere r1 350 d den bile kaliteli cihaz...

 

Tarih: 5 Mart 2006, 15:35 - İp: 81.***.**3.1
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

husmenaganın da,mimarcanın da haklı olduğu yönler var.Hüsmenağanın dediği zarar etme olyı doğrudur ileride SLR ageçmek isteyenler için.Ancak bu dediklerim s2,fz30 yada s9500 için geçerli olabilir.Mimarcanın da R1 hakkındaki görüşlerini savunuyorum.Yani R1 alırsanız onu bozulmaduğı sürece satmazsınız.İllaki SLR kullanacağım dersenizde Sony yi evin başköşesine koyarsınız.Yeni aldığınız SLR cihazlada fotoğraf çekmek için her evden çıkışınızda önce R1 e şapka çıkartırsınız,ondan sonra çekim yapmaya gidersiniz.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 15:49 - İp: 85.***.**8.97
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Arkadaşlar,

Bu SLR-Like, D-SLR ayrımında bir noktayı anlamıyorum.
İleride SLR-Like yetmeyince D-SLR almak istenecek lakin D-SLR dede lens lere tonla para verilecek hatta makineden çok deniyor.
Peki 2 sene sonra elimizdeki D50 yada EOS350D modeli eskimiş olup, yeni teknoloji D-550 yada EOS3350 gibi (modelleri sallladım tabi ki ) modellere iç geçirip onları almaya çalışmayacak mıyız?

Anladığım kadarıyla digital makinelerde ikinci elde satma şansıda çok çok az.

Konuyu hiç bilmediğimden aklıma takılan soruları soruyorum. Tek aklıma gelende makinenin modeli eskimiş olsada lenslerin her koşulda kullanılabileceği oldu. Gerçi bu da doğru mu bilmiyorum.

Nedense kime makine almaya karar verdim desem ısrarla boşver kompaktları, eos 350 al diyor.

Ama merak salıp alan kimi arkadaşlarda, yahu kümbet gibi şey oluyor, yanında taşıyamıyorsun, sen git al küçük cebe sığan makine rahat et diyor.

Fotoğrafçılığa ne kadar merak salacağımı da denemeden bilmediğimden insan hepten kararsız kalıyor. Sonuçta iyi bir kompakt makine 700 ytl iken SLR-like lar 1-1.5 arası. İkisini de alacak bütçem var. Ama D-SLR e de alabilsemde sonrasında zoomuydu lensiydi beni göçertirmi diye de düşünüyorum. Diğer bir konuda zaten makineyi taşımak çoğu zaman bir külfetmiş, birde yanında diğer aparatları taşımak D-SLR de hepten ürkütüyor.

Son bir nokta. İlk kez gidip fotoğrafçılıkla ilgili bir dergi aldım. Konuya ısınmak için. Photoline. Açıkçası salt derginin değerlendirmesini baz alsam, R1 yerine FZ30 alırım. Sonuçta çekeceğim görüntülerin %90 ı doğada olacak. Bu noktada FZ30 daha uygun gibi.

Neyse iyice uzattım. Çünkü okudukça insanın terihi berraklaşacağına hepten karışıyor.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 16:13 - İp: 85.***.**0.59
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bu yazı serbes arkadaşıma.O dergiyi bende okudum.O değerlendirmeye göre R1 ile açık havada (doğada) fotoğraf çekemezsin.Sadece kapalı ve az ışıklı ortamlarda çekebilirsin!!!!!.Arkadaşım her okuduğuna inanma dergilere yazı yazanların fotoğrafçılığı çok iyi bildiklerinimi zannediyorsun veya yazılarının objektif olduğunumu.Ben değerlendirmeyi sonuna kadar dahi okumadım.
Doğa fotoğrafçılığında birinci aranılacak özellik lens te geniş açıdır.Yazı bu aranılacak özelliği bilerek göz ardı etmiş gerisini artık sen düşün.Diğer gerekli özellikleri ve bu özelliklerin hangi makinada olduğu konusuna hiç girmiyorum.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 18:28 - İp: 85.***.**6.52
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

as
bi konu bukadarmı guzel ozetlenir abi... [>:D

 

Tarih: 5 Mart 2006, 18:58 - İp: 81.***.**3.1
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili As,

Mesajda da belirttiğim gibi salt diye altını çizmiştim. Artı hem fotoğraf terimlerini çok bilmem, hem de dergilere çok güvenmem. Fotoğraf sektörünü bilemem ama diğer çoğu sektör dergileri fazlasıyla yanlıdır.

Ancak yazımın diğer kısmında yazdıklarımın cevapları beni daha çok ilgilendiriyor.

D-SLR almak neden daha avantajlı?

SLR-Like alıp, eğer yetersiz kalırsa, ihtiyaç duyduğum zamanda o dönemin en son modelini almaya çalışmak daha iyi değil mi.

SLR-like almaya yönelenlere anlayamadığım bir "o parayı veriyorsan D-50 yada EOS350D al gibi bir baskı mevcut.

Ben kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda kompakt makine almaya karar vermişken, dün girdiğim offroad etabında 7 saat kaldıktan sonra kompakt makine sahipleri sadece anlık basit fotolar alırken, D70 sahibi bir arkadaş şakır şakır çok ilginç görüntüler ve manzaralar çekti.

Bu durumda beni SLR-Like almayı düşünmeye itti doğrusu. Ama şu "oakadr parayı veriyorsan" la başlayan itirazlar , insanın aklını çok bulandırıyor.

 

Tarih: 5 Mart 2006, 19:04 - İp: 85.***.**0.131
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sevgili serbes Like bir makina ile de şakır şakır fotoğraf çekebilirsin.Eğer açık hava(doğa),karanlık ortam,tele(zoom),portre macro gibi fotoğraflarımın hepsi güzel olsun,her biri için ayrı ayrı en iyi lens lerden alabilirim diyorsan tabiiki dslr al.Yok eğer kitlensi ile idare ederim o bana yeter diye düşünüyorsan Prosumer(ileri seviyede kullanıcı) veya like bir makina almalısın.Kaliteli lensi olmıyan bir dslr nin hakkını üzerindeki kit lensle veremezsin.28-120 lik kit lensli D70S i olan bir arkadaşım KonicaMinolta Z3 (4mp.) ten kötü fotoğraflar çekince çok bozuluyor.Daha iyi lens almak için para biriktirmeye çalışırken şimdide D200 çıktı,2.5 milyar a aldığı makineyi 1 milyara satmaya uğraşıyor.Hangi makinayı alırsan al 2 seneye kalmaz ,yeni makinaları görüp değiştirmek istiyeceksin.Seni neyin kesip kesmeyeceğine karar ver ona göre al.

 

Tarih: 6 Mart 2006, 00:04 - İp: 85.***.**6.52
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili As,

O zaman şöyle sorayım. Offroad ve ekspodisyon amaçlı yaklaşık her hafta sonu doğaya çıkıyorum. Bu gezilerde gerek manzara ve gerekse bizlerin araçların kaldığı durumları uzak mesafeden zoom layarak yada uzaklardaki manzarayı geniş açı alarak vb. yani kısaca bu koşullarda kullanabileceğim bir makine lazım. Açıkçası baştan sağlam kompakt bir makina arayışındayken, dünkü ciddi zor bir gezide bizlerin elindeki makinaların yetersiz kalırken, D70 li birinin çok rahat resimler çektiğini görünce, ille de kompakt makina diye kendimi sınırlamamam gerektiğini anladım. Yani daha iri makinayıda taşıyıp resim çekebilirmişim.

Bu çerçevede %90 oranda açık alanda, doğada yada gezdiğim köy, ilçe vb. mekanlarda kullanabileceğim, uzaktaki bir detaya zoom yapabileceğim, makro diye tabir edilen resimlere çok heves etmediğim bir makinede ne gibi özellikler olmalı, açıklarsanız sevinirim. Yani 12x yada 28mm-430 gibi. Ki bunların bana pratikte yararını da çok kısaca yazabilirseniz inanın çok memnun kalırım.

İlginize teşekkürler.

 

Tarih: 6 Mart 2006, 00:17 - İp: 85.***.**0.131