coexist
coexist (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon 350 D mi Yoksa Nikon D40 Mı

yeni bir fotoğraf makinesi alacağım ve fotoğrafçılığa da yeni yeni merak saldım. ilk fikrim canon S5'di fakat 18X ultra zoom'lu kompakt makinalar piyasaya çıktıktan sonra S5 gözümden düştü. bunun yanında nikon p80 düşündüm ancak eleştrileri beni korkuttu ve bende giriş seviyesinde bir slr makine almaya karar verdim. ancak bu kez de fiyatları birbirine çok yakın olan iki makine arasında kaldım. bu iki makinenin sensörleri dahil bir çok özelliği birbirinden farklı. hangisini alacağımı şaşırdım çünkü ikisinin eleştireleri de kullananlar tarafından çok olumlu. sizce hangisini almalıyım. yoksa yeni başlarken yine bir slr-like( ultra zoom) bir kompakt makine ile mi başlamalıyım.

Tarih: 9 Ağustos 2008, 11:47 - İp: 85.***.**1.6
erd_m
erd_m (üye)
İstanbul / Meraklı

walla hocam iki makinayıda belli amaçlar için sıkça kullandım, kullanmaktayım...
d40 kullanım olarak çok çok daha kolay ve rahattır... gövde yapısı daha iyi, lcd kalitesi çok iyi giriş seviyesinin istedikleri herşeyi veriyor... 350d de shuter tekerleği çok sert ve çevirmesi zorluyor ki bide elin terlemesi durumunda bu durum tam bir işkenceye döneşebiliyor...
d40 da af moturu ve diyafram önizlemenin olmaması kötü olmuş...
ben sana kullanım kolaylığı olarak d40 ı al derim ama yinede karar senin

 

Tarih: 9 Ağustos 2008, 12:26 - İp: 212.***.**9.20
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

İkisiyle de fotoğraf kalitesi anlamında çok iyi .. D40 biraz daha amatör gibi ama fark fotoğraf kalitesinde değil bazı özelliklerin kısılmasında..
İyi lensle ikisi de üst seviye sonuçlar verir siz iyi olduktan sonra.. Sizi yarı yolda bırakmaz..

350d nin ciddi anlamda lcd sorunu var.. Hme büyüklük hem renk olarak.. DFotoğrafa hiç yansımayan birşey ama yine de ekrandan pozlamayı ve renkleri kontrol ederken D40 daha avantajlı..

İkisinde de jpeg kaliteleri oldukça iyi..

D40ta dahili motorlu lensler almanız gerek ama sanırım tamron ve sigma lenslewrinde dahili af motoru zaten var..

Yerinde olsam eğer kit lensle kullanacaksan D40 alırdım..

 

Tarih: 9 Ağustos 2008, 21:11 - İp: 78.***.**8.75
  • 1