hakankaya
hakankaya (üye)
Sakarya / Amatör

Canon 30d Yardım...

Merhaba,

30D özellikleri içerisinde bir nokta kafama takıldı...

"100,000 shot shutter cycle"

Yanlış anlamadıysam 100.000 basımlık denklanşör demek.

Bunun tam olarak anlamı nedir anlayamadım.

100.000 çekimden sonra makinaya ne olacak ?

30D almak üzereyim: Yurtdışı, bana geliş fiyatı 2.300 YTL. Fiyat değerlendirmenizide öğrenmek isterim.

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

İyi günler...

Tarih: 21 Nisan 2006, 23:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Ben aslında mobil telefonla o kötü fotoğraf için köprüyü tutmuş insana zaten seve seve müsaade etmek niyetindeyim ama daha 5 metreden sana komutu veriyor ve artık iyi düşünemiyorum. Antalyadaki Canon bayi makinayı gayet üstünkörü inceledikten sonra almadığımı görünce almayacaktın niye baktın diyor. Beni tahrik ediyor. Diyorum ki ben de öfkeyle dükkanın girişine bir yazı as o zaman "almayacağın hiç bir şeye bakma diye" Fiyat zaten tepeden uçuyor. pahalı olduğunu söyleyince de 300 euro birden düşüyor. Bu nasıl bir düşüştür. 20D sözkonusu makina. Dur bakalım nereye varacak işin sonu diye bu da pahalı diyorum. sana kaça yarar diyor. Bu esnada içeride D70s almış biri var paket yaptırıyor, kutularına koyduruyor aldığını. ona da diyor ki satıcı: Birader sen iki dakka dışarda dolaş biz arkadaşla pazarlık yapacağız. Ben D70s in de fiyatını sormuştum. O müşterisi dışarıya çıkmadan bana fiyatını söylemiyor. Bu nasıl bir dünya bunlar nasıl insanlar. bir suratına haykırmadıkları kalıyor insanın: "Bizler sahtekarız, her üçkağıdı her an çevirebiliriz, sen ise bizim için yolunabilecek, aldatılabilecek bir salaksın" diye..

valla jeyon ne diyeyim.. olmaz bu kadarida..

belki de amcanin cep telefonunda genis acili bir lens var ise, 5 metre otesini de fotografa aldigindan, sana: "dur hele" diyordur..

antalyadaki canon bayii hakkinda bence yorumlarini yaz forumlarda.. bu onlara iyi bir ders olacaktir..
iyi artik, almayacaksan bakma..
turkiyede fiyatlar cok oynaktir.. ama 300 euro birden, hem de bir hamlede dusmek, gayet komik..
demek diger amcaya da sen disarida dolasiver dediler..
valla traji-komik.. aglayalim mi gulelim mi..

gecen sene bodruma gitmistim.. yanimda esim ve kayinvalide ile, bir cantaciya girdik.. ben basta hic konusmadim.. turk oldugumu bile anlamadilar.. beni yabanci zannetmisler..
neyse.. esim bir cantayi begendi.. fiyatina da 100 ytl mi ne dedi.. sonra ben kendimi tanittim.. satici ile neredeyse hemseri ciktik.. (ben malatyali, o da kayserili idi..) hemseri sayiliriz..
neyse.. eleman 15 ytl'ye mi ne dusmustu fiyati..
olacak gibi degil.. ama ne yaparsin.. once kaziklamayi dusunuyorlar.. sonra bakti olmadi, ne alirsak kardir deyip satmayi..

..................
jeyon, bu arada, rehberli duzenlenmis gruplardan daha az ucret alinmasi da normaldir.. cunku dedikleri gibi, rehber'ler her zaman grup getirirler.. rehberlerin de karlari oluyor..
ama senin ve grubunun tekrar gelip gelmeyecegi belli degil..
tabii ki sana bu sekilde soylemis olmalari pek de dogru degil.. ama ozel anlasilmis yerlere cok daha ucuz tarifeler cikartabilirler ve bu sekilde aciklayabilirlerdi sana..

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 19:37 - İp: 62.***.**2.10
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ilker hocam buradaki fark o kadar degil 30D yi spot olarak yaklasık 1600 usd ye d200 ude 1950 ye almak mumkun yani aradaki farka fazla birsey alamazsın.
ben d200 almaya karar vermistim aslına bakarsan sigma 100-300 1.4 tc ve 17-55 f/2.8 alacaktım ama sonra 30D 100-400 L ve zaten elimde olan 17-40 ı korumaya karar verdim. özellikle lensleri etken oldu bu kararımda cunku ikiside ikinci el olacaktı. Neticede 70-200 u de bugun sattım hafta ici insallah 100-400 u alacagım sonra korksun benden kuslar.
ayrıca 30D elde gercekten cok guzel duruyor cok dengeli bir makina ayrıca buyuk vizorun bu kadr farklı olabilicegini hic tahmin edememistim.
sevgili jeyon camera raw ps nin raw isleme programı rawları ps de isleyemezsin eger surumu makinanı desteklemezse ama sanırım kısa bir sure icinde oda guncellenir.

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 19:40 - İp: 81.***.**7.209
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

turkiyede fark yok demek ki..
sonucta 30d de pek asagi kalacak makine degil d200'den..
...
valla omer, sigma 100-300 f/4 yerine canon 100-400, her halukarda cok cok daha iyi..
cok dogru bir karar almissin..
..........
vizor buyuklugu farki inanilmaz gercekten de.. sen bir de medium-format'lari dusun.. H2D'nin vizorunu gozune dayadiginda, tum dunya gozunun onunde oluveriyor..
...
neyse.. 30d'ni gule gule kullan.. 100-400'u de.. darisi bizlerin basina artik..

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 19:50 - İp: 62.***.**2.10
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

insallah hocam daha iyisini bulup alırsın sen

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 20:06 - İp: 81.***.**7.209
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sagol omer..

 

Tarih: 24 Nisan 2006, 20:16 - İp: 62.***.**2.10
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör

YOK GENİŞ AÇI LENSDEN DEĞİL. ADAM ÇEKECEK TELEFONLA FOTOYU BAKIYOR Kİ BEN GELİYORUM ÖTEDEN. 5 METRE KALA (YAKLAŞIK) Bİ DAKKA BİRADER DİYOR. YANİ BENİ LCD DEN GÖRMÜYOR. TELEFONUN ZATEN VİZÖRÜ YOK.
REHBERLİ GRUPLAR DA TABİ DEDİĞİN GİBİ DE BURADA MESELE ŞU: BUNLAR ÖZEL İŞLETMECİLER. KİMSEYE KİMİ KAÇ PARAYA İÇERİYE ALDIKLARINA DAİR HESAP VERECEK DEĞİLLER. TAMAMEN KENDİLERİNE BAĞLI BİR DURUM VAR. 50 KİŞİ OLUNCA DA İNDİRİM YAPABİLİR ASLINDA GAYET KOLAY. FAKAT BİZİM UZAKTAN GELDİĞİMİZİ VE BURAYI GÖRMEK İÇİN GELDİĞİMİZİ BİLDİĞİ İÇİN HİÇ YARDIMCI OLMUYOR. İYİ NİYET HİÇ YOK. NASIL OLSA İNDİRSEMDE İNDERMESEMDE BUNLAR BURAYI GEZECEKLEK MESELESİ. GRUPTA TARİH BRANŞINDA DOKTORASINI YENİ TAMAMLAMIŞ İNSANLAR DA VAR ÇOK BOZULDULAR. BİZİM KAYBIMIZ ŞURADA: ROL YAPMALIYDIK. YANİ BURAYI GEZSEKTE OLUR GEZMESEKTE HAVASINI VEREBİLSEYDİK FİYATI ZATEN DÜŞÜRECEKTİ. AMA İŞTE DÜRÜSTLÜK BU MEMLEKETTE HİÇ PARA ETMEDİĞİ GİBİ ADAMI BİR DE BU HALE DÜŞÜRÜYOR.DÜRÜSTLÜK ESKİDEN DEĞER VERİLEN BİR ŞEYMİŞ ŞİMDİLERDE İSE SÖMÜRÜLECEK ADAMI GÖSTEREN BİR İŞARET ADETA.
İSTE BU DÜRÜST DOĞRU SÖZLÜ. SÖMÜRÜÜÜÜÜÜÜÜNNNN.
EZİNNN KANININ SON DAMLASINI DA ALIN ALABİLİYORSANIZ. BUNLAR OLMASA BİZ NE YAPARIZ.

BİZDE ÇALIŞANI SEVERLER DEMİŞ.
NEYSE ÇOK UZADI BU YAKINMALARIM.

ANTALYA DA CANON BAYİİ BİR TANE DEĞİL. İSMİNİ VE YERİNİ SÖYLEMEK LAZIM GELİR. SÖYLESENDE ALIR BU MİLLET ZATEN BURALARDA DURUM SENİN BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL. İNSANLARIN BİRÇOĞU ALIŞVERİŞLERDE İDEAL DÜZEYDE BİR DÜRÜSTLÜK VE GÜVEN BEKLENTİSİNDEN ÇOKTAN VAZGEÇTİ VE BUNU KANIKSADI NİCEDİR.
KAYNAYAN KAZAN TÜRKİYE... FIKIR FIKIR. AMA YİNE DE EĞİRDİR GÖLÜNÜN KENARINDA MASAYI ATIP, KUŞ SÜTÜNE KADAR DONATIP O SÖGÜT AĞAÇLARININ ALTINDA PÜFÜR PÜFÜR HAVADA ARKADAŞLARLA SÖYLE AKŞAM GÜNEŞ BATARKEN BAŞLAYIP GECENİN 3 ÜNE KADAR YANAN MEYDAN ATEŞİNİN BAŞINDA EFESLE RAKIYLA MUHABBET GÜZEL. SANATTAN DÜŞÜNCEDEN EDEBİYATTAN ANLAYAN ARKADAŞLARLA...
SEVGİLİYLE MUHABBET ÇOK GÜZEL.
RESİM YAPMAK ÇOK GÜZEL.
ÖYKÜ YAZMAK ÇOK GÜZEL.
FOTOĞRAF ÇEKMEK DE GÜZEL OLACAK MAKİNA GELİRSE.

SAYGILAR...

 

Tarih: 25 Nisan 2006, 00:39 - İp: 212.***.**2.133
jeyon
jeyon (üye)
Isparta / Amatör


BİZDE ÇALIŞANI SEVERLER DEMİŞ.

BU BÖLÜM SİLMEYİ UNUTTUĞUM BİR BÖLÜM. GÖNDERDİKTEN SONRA SİLMEDİĞİMİ FARK ETTİM. KONUYLA İLGİLİ BİR FIKRA YAZMIŞTIM. SONRA BEĞENMEYİP SİLMİŞTİM O SON CÜMLESİ İDİ SİLMEMİŞİM.

SAYGILAR...

 

Tarih: 25 Nisan 2006, 00:50 - İp: 212.***.**2.138
hakankaya
hakankaya (üye)
Sakarya / Amatör

Makine, Lens ve CF Kart az önce geldi, şu an işyerinde olduğum için henüz deneme şansım olmadı.

Kullanma klavuzu Almanca fakat ne kadar gerekli olabilir bilmiyorum

350D ye bayağı bir alıştığım için büyüklüğünü ilk bakışta biraz yadırgadım ama elde tutuşu çok iyi.

Neyse zaman içerisinde avantajlarını ve dez avantajlarını fırsat buldukça sizinle paylaşacağım...

Yardımcı olan herkeze tekrar teşekkürler...

İyi günler

 

Tarih: 25 Nisan 2006, 11:21 - İp: 212.***.**6.168