dentist444
dentist444 (üye)
Malatya / Amatör

Bu Nedir Şimdi Siz Söyleyin :((((

arkadaşlar A100 kullanıcısıyım..aşağıdaki fotoda görüldüğü üzere orta kısma yakın sağ tarafta--minarenin ucunu takip edin ortaya yakın solda-- bir leke görülmektedir.özellikle 18-70 mm taktıktan sonra oluşuyor ve diğer objektifleride daha sonra taksam leke hep aynı yerde kalıyor..ne sağa ne sola kayıyor aynı yerde hep leke görülüyor...30-40 kare çektikten sonra oluşuyor bu leke ilk başlarda olmuyor..sizce bu nedir böyle?? makinanın sağlam bi temizliğe mi ihtiyacı var yoksa başka bi problemmi???Ben ince uçlu tüylü fırçalarla acaba tozmu diye temizledim ama gene aynı yerde çıkınca sizlere danışayım dedim..ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler...


Tarih: 19 Ekim 2007, 20:22 - İp: 88.***.**5.12
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Elektrikli süpürgeyi bayonete tut ama tam kapatma, kenardan hava alabilsin. Emdirince gider toz, riski de yoktur. Yapışmış birşeyse havayla çıkaramazsın, servise götürüp solüsyonla temizlettirmen lazım.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 02:27 - İp: 88.***.**7.38
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili ulyses seni seviyorum.
Vallahi de billahidse bravo yani

Nasıl bu kadar yarım akıllı olupta üstelik bunu da başkalarının zararına olacağını hiç düşünmeden dağıtabiliyorsunuz şaşırıyorum vallahi.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 09:48 - İp: 88.***.**5.103
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Elektrik supurgesi mi ?

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 13:20 - İp: 88.***.**4.17
keremd
keremd (üye)
Tekirdağ / Amatör

Benim makine de aynı şekilde, içi toz dolu. Objektifin önünden makineyi ışığa doğru tutup baktığım zaman tozlar gözüküyor.Tozlarımla yaşamayı seviyorum.Biraz daha biriksinler götürücem temizletmeye :D

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 14:32 - İp: 85.***.**5.60
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

'Sevgili ulyses seni seviyorum.
Vallahi de billahidse bravo yani

Nasıl bu kadar yarım akıllı olupta üstelik bunu da başkalarının zararına olacağını hiç düşünmeden dağıtabiliyorsunuz şaşırıyorum vallahi.'


Önce sen insanlarla nasıl konuşulacağını öğren. Üye isminin altına bilirkişi yazmakla öyle olunmuyor. Terbiyesiz insan, muhattabım değilsin!

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 14:52 - İp: 88.***.**7.38
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@dentist444 bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım. Denediğim işe yarayan bir yöntemi paylaşmak istedim. Sakıncalı olabilecek durumu da belirttim. Ama başlıkta kendini bilmez insanlar var ve buraya yazmaya devam etmeyeceğim. Umarım bir şekilde sorununu çözersin. Türbülans ve akışkanlar mekaniğinden zerre anlamayan insanlarla oturup vakum ve üflemeli sistemin avantaj ve dezavantajlarını tartışamam burada.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 15:05 - İp: 88.***.**7.38
kartal53
kartal53 (üye)
İstanbul / Meraklı

ulyses doğru dur eletrik süpürgesi ile çekerseniz giderilir 3-5 santim uzaktan uygulama yaparsanız şayet toz var ise giderilir toz emilir eminim .

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 16:17 - İp: 81.***.**8.230
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili ulyses takma kafana. Değmez

dişçi4444 kardeşim serde dişçilik vars nikinde yazdığı gibi elin ince işe ytkındır, temizlik kiti alıp kendin deneyebilirsin tmizlemeyi. Yada arkadaşların fikirlerini de dneyebilirsin. Yok riske atmam dersen servise götürüp temizletmen lazım. Temizlikten sonra hala sorun devam ederse o zaman servisin yolu bu sefer tamir için aşınacak demektir.
İnşallah büyük bir sorun değildir, çabucak düzelir.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 17:40 - İp: 85.***.**5.249
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Fufuli, yapma gozunu seveyim,nasil dersin dogru diye

Cocuk oyuncagi deyil bu makinalar,hepsi birbirinden pahali.

Temizleme malzemeleri var piyasada hemde yuzlerce.

Hic birisi kafi gelmiyorsa,bilen bir teknik serviste temizlenir,yoksa cok fazla para odemeniz gereken arizalara yol acabilirsiniz.

Ulyses, bilmiyorum buraya yazacak mi ama eger uyguluyorsa ve makinaya zarar vermeden basardiysa bizede anlatsin.Sonucta elektrik supurgeleri vakum borusunun agzinda gozle gorulebililecek buyuklukte bir cok pislik barindirirlar,farkinda olmadan bunlarin birisinin makina icine dusmesi perdenizin kirilmasina dahi yolacabilir.Kaldi ki sensor uzerinde bizi rahatsiz eden toz tanecikleri bizim gozumuzle secmemizin cok zor oldugu tozlardir.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 17:57 - İp: 88.***.**4.17
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili cancaner elektrik süpürgesi nispeten daha güvenlidir zira sensöre dokunmazsın. Ayrıca çalışan bir elektrik süpürgesinin vakum ağzından ancak çekim gücünden ağır nesneler düşebilir ki sensöre birşey düşmesi bu bağlamda imkansız. Ayrıca günümüzde ki elektrik süpüreleri ayarlıdır, yani çekim gücünü azaltabiliriz.Son olarak da büyük makina ile yapmayı denemekten çekiniyorsak şarjlı el süpürgeleriyle de deneyebiliriz. Dikkat edilmesi gereken nokta ise bayonetin bir kısmının mutlaka açık kalmasıdır. Bence el becerisi az olan birisinin temizlik kiti ile sensör temizliği yapması bu yöntemden daha risklidir.

 

Tarih: 20 Ekim 2007, 18:45 - İp: 85.***.**5.249