hipokrat
hipokrat (üye)
Tokat / Meraklı

Beyaz-siyah Portre

mrb lar yaklaşık 1 aydır bu sitede yazılanları okuyorum.öncelerimi işimi görecek video felan çekebilecegim bir makina için bakıyordum.okudukça fotoğrafa ilgim arttı. neyse daha sonra portre ve siyah-beyaz fotoğrafları daha çok sevdiğimi farkettim. almayı düşündüğüm makina kodak p880 idi daha sonra dslr almaya karar verdim .aslında hala kararsızım.başlangıç olarak daha basit birşey alayım diye.size sorum sb fotoğraf kalitesinde dslr makinalar arasında ve objektifler içinde bir ayrım yapılabilirmi.2. sorumda sen p800 ile başla daha sonra dslr ye mi geç dersiniz. " kafasını kaşıyan smile."

birde analog ların sb fotoğraflar konusunda daha iyi olduğunu okumuştum bu ne derece doğru.

#hipokrat' tarafından 12.10.2006 20:07:46 tarihinde düzenlendi.


#hipokrat' tarafından 12.10.2006 20:22:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 20:04 - İp: 85.***.**6.163
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Son derece doğru arkadaşım hiç bi dijital makina analog yani filmle çekilen S&B nin tadını veremez.
Ama artık S&B filmleri içanadolu bölgsinde bulmak bulsanda onları banyolatmak mesele.
Tek çare dijital bu durumda hiç tecrübeniz yoksa ben ilk başta bi kompakt makina ile biraz tecrübe edinin derim.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 21:20 - İp: 85.***.**3.124
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hipokrat selam.
S&B çekimleri için sana tavsiyem S&B çekim modu bulunan DSLR türü bir makina alman.Bazı makinalarda bu çekim modu olmayabiliyor.Fotoğrafı renkliden P/S yardımı ile S&B ye çevirmek direkt S&B çekim kadar kaliteli olmuyor.Aşağıya bununla ilgili örnek bir fotoğraf yükledim.Fotoğrafta Orijinal S&B çekim ile renkliden S&B ye dönüştürülmüş çekim arasındaki keskinlik farkını görmek mümkün.


 

Tarih: 12 Ekim 2006, 21:43 - İp: 85.***.**9.5
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bende duymuştum,DSLR'lerin,SLR kadar iyi sonuç vermediğini S-B çekimlerde.

Adnan abi demek istediğim renkliden siyah-beyaz'a çevrimde kalite kaybı tabiki oluyor ama olayın asıl kötü yanı şu ki,DSLR ile siyah beyaz çekim yaptığında(makinada s-b mod'da çekim yapıldığında) dahi,bu eski sitem SLR makinalar kadar kaliteli sonuçlar vermiyormuş.

Hani siyahtan beyaz'a kadar giden bir renk skalası vardır ya aralarında gri ton geçişleride olan,işte analog makinalar ile çekilmiş görüntüler daha bir kaliteliymiş.

Bende aslında buna şahit oluyorum.Analog ile çekilmiş görüntüleri kataloglarda açıp izlediğimde,bariz bir fark oluyor.Bu yüzden analogların renksiz çekimlerini izlemekten büyük bir zevk alıyorum.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 22:13 - İp: 85.***.**7.235
docteur
docteur (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

selam
eğer maddi açıdan size uygunsa tabiki dslr bi makine alın derim fakat vazla bütçe ayıramıyorsanız (ki makineyi almakla da bitmiyor iyi bi lens seçmeniz gerekecek kit lensler pek tercih edilmiyor yada yetersiz kalıyor bu da ekstra masraf demek) kodak p880 alabilirsiniz
ben kullanıyorum ve siyah beyaz portre çekimlerinde çok memnun kaldım ve bu makinenin fiyatı baya düştü hepsiburada.com da 760 civarındaydı gene siteden bi arkadaş bi mağazadan 12 taksitle 750 milyona almış
tabi daha sonra dslr ye geçiş yapabilirsin isteklerine göre

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 22:33 - İp: 85.***.**5.221
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dijital makinelerde siyah-beyaz modu artik cok gelisti.. surasi bir gercek ki, dijitalle daha fazla ayrinti yakalanabiliyor, daha keskin sonuclar alinabiliyor.. kontrast konusunda ise raw modu kullanarak, photoshop'da 16bit'de islendigi taktirde mukemmel sonuclar alinabilir.. ki HDR denen bir olay var.. dynamic range'i kocaman yapabilmek mumkun..

siyah-beya cekimde dijitalden korkun olmasin hipokrat..

dslr mi yok kompact mi siyah-beyaz fotografcilik icin?..
oncelikle alacagin makinede raw modu bulunmasina dikkat et.. p880'de var.. ve tum dslr'larda tabii ki..
ama burada baska bir faktor devreye giriyor, o da, sensor buyuklugu.. bir dslr'la ile mi yoksa kompact'la mi daha gercekci, daha ayrintili renkler alinabilir? tabii ki dslr ile..
ayrica dslr'larin birbir turlu avantaji var.. sadece siyah-beyaz modunu dusunerek makine almamalisin hipokrat..
bak, siyah-beyaz fotografi sevdigini farkediyorsun; dslr sana daha bircok fotografcilik turunu sevdirecektir..
......

aslinda reklam yapmis gibi anlasilacak ama 30d'de mesela monochrome modu var.. ayrica bu modda, kontrast gibi faktorleri ayarlayabiliyorsun.. ustelik degisik effectler vermek de mumkun.. kirmizi filtre uygulamak gibi mesela.. bir de uzerine raw modunu ekleyince, yeme de yaninda yat olur..

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 23:58 - İp: 86.***.**0.120
hipokrat
hipokrat (üye)
Tokat / Meraklı

cevaplar için teşekkür ederim.bu arada iyi bi haber aldım bi arkadaşım amerikaya gidip gelicek. bende dslr lerin amerika fiyatları nı inceledim baya ucuz türkiyeye nazaran.pentax k100d kit lens ile 565 usd .

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 17:07 - İp: 81.***.**7.42
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gule gule kullan hipokrat..

 

Tarih: 14 Ekim 2006, 17:33 - İp: 86.***.**0.120
  • 1