kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Avrupa'da En Ucuz Dslr Nerde?

DSLR sözkonusu olduğunda en ucuz nerde bulunur? Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Önümüzdeki aylarda bir Avrupa turuna çıkabilirim. Makina almayı da düşünüyorum. Şu D3, D300 ya da A700 ya da kimbilir o zamana yetişir çıkarsa belki A900...

Arabamla geze geze gitmeyi düşünüyorum. Tüm Avrupa ve sonra Cebel-üt Tarik dan Afrika. Afrika'da falan satılmaz mı bu makinalar acep? Yani Kuzey Afrikada... Çok içerilere giremeyeceğim vaktim olmayacak o kadar. Anca yaza içlerine girebilirim. Orta Afrika veya Güney Afrikaya.
Hiç bahsedilmedi bilmiyorum. Fas, Tunus, Cezayir, Mısır falan. Muhakkak satılıyordur. Fiyatlar nasıl acaba?

Benim duyduğum ya da nette en ucuzu nerde bulunur tarzında bir sitede mi görmüştüm ne; Portekiz'de çok aşırı ucuz gibiydi galiba. Portekiz'deki bu aşırı ucuz oluşu saymazsak Macaristan'da diğerlerinden daha ucuz galiba.
Bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hem gidip gelen arkadaşlar için de faydalı olur kanaatindeyim. Şu Portekiz meselesi özellikle.

Saygılar...

#kansukara' tarafından 16.09.2007 03:14:36 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Eylül 2007, 03:02 - İp: 85.***.**5.56
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.parisphoto.fr/

cancaner bahsettiğin fuar bu mu acaba ?

15-18 ekim diyor

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 15:17 - İp: 85.***.**1.128
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Antika;

Senin söylediğin şey bidiğimiz Tax Free olayı değil mi?Avrupa'da her ülkede var o. Hatta Türkiye'de de. Elektronikten giyime binlerce mağaza var Tax Free uygulayan. "Tax Free" logosu olan bir mağazada belli bir tutarın üzerinde alışveriş yaptınız mı bir form doldurarak ülkeyi terkederken ödediğiniz KDV'yi geri alıyorsunuz.

Kansukara;

Portekiz'de bir mağazanın vitrininde fiyatlara göz atmıştım. Dikkatimi çeken bir ucuzluk yoktu. Amerika'dan getirtme imkanınız yoksa başka ülkelerde hiç aramayın bence. Avrupa kesinlikle Sirkeci piyasasından ucuz değil. Kaldı ki Sirkeci'den garantisiz alsanız bile sorun çıktığında bize özgü "canım abim" "şeker abim" muhabbetleri Avrupa'dan alacağınız ve sadece o ülkede geçerli olacak garantiden daha etkilidir.

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 15:49 - İp: 77.***.**5.154
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Dire

3-7 ekim tarihleri arasinda

burada

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 16:34 - İp: 88.***.**4.143
eskici
eskici (üye)
İzmir / Amatör

Benim gordugum en uygun fiyat degisik yerlerde magazalari olan, fotokoch isimli firma tabii avrupa icin soyluyorum..www.fotokoch.de adresinden bakabilirsiniz...hatta internetteki fiyatlari guncellenmemis olabildigi icin, magazaya gittiginizde internet fiyatininda altinda fiyat alabiliyorsunuz...belki alakasiz olacak ama, makine konusunda benim gordugum en uygun fiyatlar Thailand da..eskiden on yargili idim Thailand konusunda..Thailand dan elektronik alinmaz diyordum hep...ozellikle bir kac yildir elektronik konusunda Singapur dan ve HongKong dan daha ucuz...kendim birebir gordugum icin soyluyorum..uc ay once d80+18/70 ve canta hediyesi ile birlikte 750 euroya aldim Thailand dan...benim aldigim zaman almanya da 1000 euro idi..
Saygilar

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 23:14 - İp: 81.***.**3.190
magyar
magyar (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Arkadasim ben Budapeste'de yasiyorum ve fiyatlar makinaya göre degisiyor. O Mammuth dediginiz yerdeki yerin adi EDigital ve internet sayfasida www.edigital.hu.Fiyatlari makul ancak daha ucuzuda var.Ben baska bir yerden gecen yil 30D almistim.Body genelde türkiyeye göre 3te1 daha ucuz (garantili kacak amerika falan degil)

 

Tarih: 30 Ekim 2007, 13:18 - İp: 84.***.**2.190