lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Arkadaşlar S2 Aldım.. Ve

Evet dediğim gibi uzun uğraşlar ve siparişimin 11 günlük yolculuğundan sonra nihayet S2 yi elime aldım..İlk izlenimim kesinlikle ele oturmuyor..İkincisi ise bu makine dehşet bir şey..O kadar özelliği kullanmayı öğrenmek her halde bir iki ayımı bulacak..Allahtan menü Türkçe.Ancak manuel kullanmak istediğimde bu modu flaşsız kullanamıyorum.Mutlaka flaşı kaldırmak gerekiyor..
Bilemiyorum.Galerideki s2 nin makroları süper.Ama henüz bir tane bile çekemedim.Fotolarda exif bilgileri de yok ki nasıl çekildiği hakkında bilgi sahibi olayım..Şu ISO, enstantane ve diyafram..Bunları mutlaka öğrenmem gerekiyor

Tarih: 4 Şubat 2006, 20:12 - İp: yok
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

hayırlı olsun S2 niz..bundan sonrası keyifli bir süreç..

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 20:57 - İp: 85.***.**4.123
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hah hah hah.
Bu s2 garip alet alanın ilk izlenimleri hep kötü oluyor ne hikmetse.Ama kullandıkça diğerlerini ezen özelliklerini gördükçe insanın hoşuna gitmeye başlıyor.
İnan ne alırsan al başkalarının özellikleri seni cezbediyor.
Neyse s2 iyidir güle güle kullan.

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 21:02 - İp: 85.***.**9.217
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yahu pazarbey böyle hemen bi görünüp kaybolma Allah aşkına.Bak şu yukarda bir şey sorduk dimi "Ancak manuel kullanmak istediğimde bu modu flaşsız kullanamıyorum.Mutlaka flaşı kaldırmak gerekiyor.." Bu dediğim harbiden böyle mi..Ya da bilen başka bir arkadaş var mı? Manuelde flaşı kapatıp çekip yapmaya çalışdığımda lcd ekran kararıyor çekim tuşuna yarım bastığımda ayar yapılıyor ve obje bu sıra görünür oluyor sonra tekrar kararıyor ve sol üst köşede kırmızı olarak -2 yazıyor.. Bastığımda ortaya simsiyah bi foto çıkıyor..

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 21:56 - İp: 212.***.**2.137
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

S2 kullanmıyorum ama bende de canon A520 var.o köşede çıkan -2 pozlama değeridir.bu değere görte muhtemelen yetersiz pozlamadan dolayı ekran kararıyor,netleme yapılamıyordur.flaşın açılması yetersiz ışıkdan kaynaklanıyor olabilir.flaş ayarını da bi kontrol etseniz iyi olur..ben aklıma gelen ihtimalleri yazayım dedim..S2 kullanıcıları daha kolay yardım edebilirler herhalde..kolay gelsin..

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 22:20 - İp: 85.***.**9.110
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Hayırlı olsun lazut61 Önemli olan karar vermek. Bundan sonrası için kolay gelsin.

 

Tarih: 4 Şubat 2006, 23:08 - İp: 81.***.**0.193
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bilaldeg haklısınız galiba..Teşekkür ederim hem iyi dilekleriniz hem de yardım etme gayretleriniz için.

Mustafa bey vet çok şükür s2 karar verdik ama keşke şu 9500 ü biraz daha aşağı çekseydiniz de onu alsaydık ne iyi olurdu .Ah ah..Neyse

Bu arada s2 ile makro çekmeyi başardım..Hatta galeriye de gönderiyorum..Valla s2 nin menüsü ilk başlarda kullanışsız gibi geliyor insana ama sonra gayet kolay..Fakat manuel çekimi halen daha başaramadım..Makrolarımı diyafram öncelikli modda çektim.LCD deki uyarıcı yazıların renk değiştirerek doğru ayarı yapmamızı sağlaması çok hoş..Sana yorganı veriyor sen de ona göre ayağını uzatıyorsun gibi bir şey bu.Ama histogram göstergesi keşke resim çekmeden önce görülebilseydi..Böylece kadrajın doygunluk değerlerine bakılıp daha güzel resim çekilirdi.

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 00:29 - İp: 85.***.**8.170
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Hemşerum makinan hayırlı olsun. Bende s1 var gerçi ben onu kullanmıyorum A200 ü kullanıyorum ama yardımım dokunurmu bilemiyorum. 13 şubatta Sinoptayım nasip olursa. Sinopta Derman eczanesine (Ünal) uğrarsan numaramı bırakacağım beni bulabilirsin .Görüşmek üzere.

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 00:42 - İp: 85.***.**7.142
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

lazut sinop dağlarında beni rezil ettin ya Allah seni bildiği gibi yapsın.. insan aldım artık beni bulmana gerek yok filan diye mail gibi birşeyler atardı..

hayırlı uğurlu olsun.. güle güle kullan.. yalnız dslr almaya karar verdiğinde benim tatilde olduğum bir ana denk getir Allah rızası için..

neyse bunlar tabi ki şaka.. biz her zaman yardıma hazırız.. bilgi almaya da.. tebrik ediyorum.. iyi bir karar..

bu arada yukarıda böyle bir -2 değeri gördüğün zaman. yapman gereken düşük pozlamadan dolayı enstantene değerini rakamsal olarak azaltman veya diyaframı rakamsal olarak azaltman veya iso değerini rakamsal olarak yükseltmen veya flaş kullanman gerekiyor.. bunların hepsini zamanla kombine ederek zaten daha iyi sonuçlar alacaksındır mutlaka..eksili değerler yerine artılı değerler gördüğün zaman ise pozlama yüksek olduğu için yukarıda saydıklarımın tersini yapacaksın.. kolay gelsin..

sağlıcakla..

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 00:45 - İp: 85.***.**2.62
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

n.baba Sinopa o tarihler uğramayı çok isterim ama biliyorsun p.tesi okullar açılıyor..Uzağım Sinopa..BU arada avatarın HAmsilosda mı çekildi? Orası çok güzeldi doğrusu.

Applemac neden yalan söyleMEyeyim ki tam atacaktım ki siz buraya geldiniz İyi temenniler için teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde oldu...Kanıma girdiniz..Ama şu an dslr almayı düşünmüyorum.Eğer düşünseydim kesinlikle 350d alırdım..Onun için tatile benim için erkenden gitmene gerek yok..Havalar hele bi ısısın.
Valla yavaş yavaş söküyoz makineyi..Dediklerinizi uyguladım ve ortaya yeni yeni güzel fotolar çıkmaya başladı.Bu kış aylarında ancak makro çekilir. Şimdi değişik ışık şartlarında deneme çekimleri yapıyorum.

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 01:35 - İp: 85.***.**8.170
sayman
sayman (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

Kaç YTL ye aldınız acaba ?

 

Tarih: 5 Şubat 2006, 01:51 - İp: 85.***.**5.76