_koray_
_koray_ (üye)
İstanbul / Meraklı

Amerikadan Fot. Makinesi Satın Alma... ?

Arkadaşlar Amerikadan Sony Nex 5 almayı planlıyorum. 1-2 aydır 2 kişiden söz aldım bi takım özel durumlarından dolayı getiremediler. Benimde şu an tanıdık vs. kalmadı Bu ürünü Amerikadan Amerikadaki fiyatına nasıl satın alabiliriz ?

150 doları geçen ürünleri eğer birisi yanında getirmiyosa gümrüğe takılır diyolar Amazondan, e-bay'dan fln alsak o da öyle olur herhalde Nasıl edip alıcaz bu ürünü çözemedim, yardımcı olursanız çok sevinirim

Tarih: 26 Ağustos 2011, 01:39 - İp: 88.***.**1.155
forestgump03
forestgump03 (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bugün Amazon'u araştırdım oradaki fiyatlar 200 dolar kadar daha pahalı eBay'den. Ayrıca satıcıların puanları ve yapılan yorumlar daha düşük şu durumda eBay'den Top Seller katagorisinde olan bir kullanıcıdan alış-veriş yapmak en mantıklısı.


Edit: Araştırmam ilerledikçe kazıklanmaya mahkum olduğumuz kanısına daha da yaklaşıyorum.

Bazı siteler buldum size Amerika'dan bir adres alıyorlar daha sonrada isterseniz kendiniz isterseniz onlar alışverişi yapıp bu adresi kullanıyorlar. Alınan ürün depolarına gidip oradan size kargo ediliyor. Bir siteye üye oldum fakat aldıkları komisyon ve maliyet konusunda kesin bir bilgi yok ayrıca gümrük konusunda da bir icraatleri yok. Yani kulağı tersten tutmak gibi bir şey bu tip bir siteye kullanmaktansa direk Türkiye'ye kargo eden birinden almak daha mantıklı.

Bir de Amerika'da yaşayan Türklerle iletişime geçip onlara aldıranları gördüm. Bir kaç yerde de mail adresi vermişlerdi iletişim için. Bunlar gümrüğe takılmama garantisi de veriyorlar ama nasıl güvenebiliriz o ayrı konu.

Yurt dışında yaşayan veya gidip gelen yakını olanlar için pek bir problem yok ama benim gibi biriktirdiği 3-5 öğrenci harçlığı ile hayatında belki de kendi için yapacağı en büyük şeyi yapamamak içler acısı. Az parayla daha kaliteli makine alalım derken biriktirilen paranın boşa gitmesi gibi bir durum da var...

Tüm bunlara rağmen araştırmaya devam edeceğim.

#forestgump03' tarafından 30.08.2011 18:18:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ağustos 2011, 14:57 - İp: 46.***.**1.218