media.turk
media.turk (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

Amerika’dan Canon Nasıl Alınır?

Değerli arkadaşlar, canon 40d çıktı ve foruma hareket kattı. benimde incelediğim ve bikaç yorum yazdığım bu makina amerika'da piyasaya sürüldü. Fakat genel olarak Türkiye ve Avrupaya göre çok düşük fiyatları var. sadece canonda değil hemen bütün makina ve lens fiyatları bildiğiniz gibi çok hesaplı.

ama benim bildiğim canon ve nikon ürünleri disbürübütör anlaşmaları gereği amerikadan türkiye ve avrupaya yasal olarak giremiyor. sanırım 17 ülkenin bir konsersiyumu vardı.

geçen sene ingiltere ve ispanyada bulundum. orada da fiyatlar aşağı yukarı türkiye ile aynı.

buradan rahatlıkla internetten havale ile para yatırıp bu cihazlar amerikadan alınabiliyormu. garantisi olmasa bile yinede fiyatlar çok hesaplı. bilgisi olan ve daha önce bu tür alış-veriş yapmış arkadaşlar yorum yazarsa hepimize faydalı olur...

Tarih: 1 Eylül 2007, 19:39 - İp: 88.***.**0.8
ilef
ilef (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

media.turk, kendim o şekilde bir alış-veriş yapmadım. fakat yaklaşık 3 ay önce yapmış olduğum ve tüm gazetelerde yayınlanan bir haberimde bazı tüketicilerin gümrük şartları nedeni ile mağdur durumda kaldığını bildirmiştim. sanırım yasal olarak giremiyor. yayınlanan haberimi görmek istersen mail atabilirsin.

 

Tarih: 1 Eylül 2007, 20:59 - İp: 88.***.**0.8
media.turk
media.turk (üye)
Ankara / Haber Fotoğrafçısı

fotoğraf makinaları hakkında malumatım yok ama bizde geçen ay 25 tane HP laptop aldık, kargosundan tutta, sigortasına gümrüğüne kadar 50 tane problem. avatar resminden haberini hatırladım sanırım ANKA dasın yada AA da, msn gönderirsen görüşelim. saygılar...

 

Tarih: 1 Eylül 2007, 21:08 - İp: 88.***.**0.8
  • 1