isiare
isiare (üye)
İstanbul / Amatör

Amatörler İçin En Uygun Makine Nedir ?

yeni başlıyorum fakat iyi bir makineyle başlamak istiyorum araştırmalarımda genelde nikon d90 tavsiye ediliyor ama garantilisi biraz pahalı acaba onun denginde daha uygun bir makine bulabilirmiyim yoksa 2345 tl (67mm uv filitre - 4gb kart -18*105 lens-çanta dahil) ok mı diyeyim .lütfen yardımcı olurmusunuz...



#isiare' tarafından 31.08.2010 21:48:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Ağustos 2010, 17:26 - İp: 188.***.**5.250
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Konuyu uzatmayip soruma cevap lutfen deseydin falan hic uzamazdi bu mevzu kanimza.Ben hemen cevapliyayim.D90 iyi govdeye sahip ve iyi sonuclar veren hos bir makina olmasina ragmen ben bugunlerde almazdim.Sahibi oldugum bir makinayi kotulemiyorum sadece benim su anki gorusum bu.Ben simdi alsa idim eger,azicik bekler ve yeni cikacak D95 u alirdim.Eger para sorun ise,Turkiyeden hic makina almazdim.Yada en ucuzunu alip en az fiyat ile azicik kaziklanirdim.Sonuc itibari ile yuksek ISO degerleri disinda,tum nikon yada diger markalarin DSLR larinda resim kalitesi sinifina gore degismez.Karekterleri degisebilir lensine ve sensorune gore ama netlik falan ve detaylar,pro amacli calismayan cok kisiye ayni gorunecektir.Compact dedikleri oyuncak makinalardan alma yeter.Off agir laf ettim kizmasinlar...

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 18:51 - İp: 221.***.**6.23
isiare
isiare (üye)
İstanbul / Amatör

glorfindelg o kadar uzun zamandır iyi bir makine bakıyorum ki anlatamam ya fiyatı beni durdurdu ki en önemlisi buydu yada hayır o makine iyi değil bu diyip kararsızlığıma kararsızlık ekliyenler.ama fotograf çekme isteğimi alma isteğim gibi durdurmadım.o yüzde de en doğrusu şu soruyu sormam olur nikon d90 benim gibi fotograf çekmeyi seven ve aldığı makineyi çokk uzun zaman kullanmak isteyen biri için ideal mıdır olacak ....

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 19:00 - İp: 188.***.**5.250
isiare
isiare (üye)
İstanbul / Amatör

ozansan gerçektan teşşekür ederim inana canı gönülden beyan ediyorum o kadar uzun zaman bekledim ki bir o kadar da beklerim sanırım )

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 19:11 - İp: 188.***.**5.250
teoman_
teoman_ (üye)
Artvin / Amatör

ben de bu aralar sürekli makina ve objektif arayışları içerisnde olduğum için işin aslı fiyatlara gözüm alıştı. D90 iyi bir tercih olur..
ayrıca 2000 TL ve altı, garantili D90 + lens kiti+çanta vs.. bulmak çok da zor değil.
bence biraz daha geniş kapsamlı fiyat taraması yapmalısın.

Gaijin' e donanımhaber'in güvenilir olmadığı noktasında katılmıyorum. belki ikinci el bölümünden alışveriş yapmak riskli olabilir ama genel itibariyle elektronik dünyasının her alanında fikir danışabileceğin bir site.
ben orada 4 yıla yakındır üyeyim
donanımhaber henüz beni hayal kırıklığına uğratmadı

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 19:43 - İp: 78.***.**1.199
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Bence şunları sorsan daha anlamlı olurdu.

- İstanbul'da fotoğraf konusunda sosyal bir ortama girsem nerelere gitmeliyim? Ifsak? Fototrek? Fotoğrafevi???

- Fotoğraf serigileri nerelerde oluyor?

- Başarılı ve ünlü fotoğrafçılarla nerede tanışabilirim?

- Belli dönemlerde yapılan söyleşiler nerelerde olur?

- Bu yakınlarda bildiğiniz bir dia gösterimi var mıdır?

- Kimlerin fotoğraf kitaplarını almamı önerirsiniz?


Ama bunları tartışmak yerine, o makineyi mi alsam, bunu mu alsam, şu lensi mi alsam, onun 18 megapixeli var, bunun 30X zoom'u var... Bunları tartışıyoruz.

Çok açık söyleyeyim arkadaşlar, eğer ki gerçekten estetik yanınız gelişmişse, gerçekten fotoğraf gözünüz varsa şu anki güncel herhangi bir DSLR ile harikalar yaratabilirsiniz. Paylaşım sitelerinde, ciddi fotoğraf sitelerinde biraz araştırın. Bugün dönüp baktığımızda "ıyyyy" dediğimiz Canon 300D ya da ne bileyim Nikon D50 ve kit lenslerle insanların neler yaptıklarını görünce şaşıracaksınız.

Yok eğer illa "iyi makine" ile başlamak istiyorsanız ve bunun için bir 9 ay daha bekleyecekseniz bence o zaman 5D Mark II alın. D90'dan daha iyidir.

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 19:57 - İp: 217.***.**6.7
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

@pcgamebeer

malesef donanımhaber fotograf makinesi alım asamasında guvenilir tavsiyeler alabileceginiz bir yer degil, takip ettigim için bunu cok ve farklı tecrubeler sonucunda soyleyebilirim.
her tur elektronik urun hakkında bilgi verilmesi verilen bilgilerin guvenilirligine artı etki etmiyor malesef.
teknolojiyi takip etmek baska bir sey.
fotografcının ihtiyacını fotografcı olan bilir.
kagıt uzerınden bakıp bunun şusu artı busu eksi diyerek yapılacak yorumlar, en gereksiz ozellikleri on plana cıkaran yorumlar yarardan cok zarar getirir.

**************************

@isiare
glorfindelin demek istedigini tam olarak anladıgınızı sanmıyorum.
kendisi aylardır makine almamıssınız, ne alırsanız alın zaten aynı seviyede olacak, binlerce fotograf kacırmıssınız diyor.
sizinki fotograf sevgisinden cok makine sevgisine donusmus.
bukadar bekledim artık fotograf cekmeliyim demek yerine bı bukadar daha beklerim diyorsunuz.
d90 sonrası cıkacak d95 enaz 400-500 lira daha pahalı olacak zaten.
birde onun fiyatını dusmesini bekleyeceksiniz.

malum pek sevmiyorsunuz ama bir soru dah sorayım: ne ara fotograf cekmeyi dusunuyorsunuz?



edit: glorfindel daha acık sekilde acıklamıs soylemek istedigini katılıyorum.
edit2: baslıgı degiştirmezseniz konu kilitlenecektir.

#gaijin' tarafından 31.08.2010 20:02:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 19:59 - İp: 217.***.**6.203
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

isiare; gaijin çok iyi bir arkadaşımızdır ve genelde her soruya cevap verir.O yüzden alınganlık yapmayın.Soruya gelince; bence çok pahalı bir makine alma.eğer çok para verip istediğin sonuçları alamazsan bu sefer ''ben boşa para verdim'' gibi şeyler düşünürsün.Bir fotoğraf makineleri bölümüne bak.Orada en çok kullanılan makine hangisi ve genelde tercih edenler kimlermiş bir bak.Bunun yanında fotoğrafları çekenler kimler onlara bak.Giriş seviyesindeki kişiler genelde neyi tercih etmiş,kimler tavsiye etmiş görürsün.fotoğraflarda yorumlarda inan çok fazla şey var(Üstelik fotoğraflara da bakacağın için forumda arama yaptığın kadar sıkılmazsın)Daha sonra gözüne çarpan makineyi forumda arat.Mutlaka +/- yönleri çıkacaktır.Sonra kararını ver ve sormak istediğin soruyu sorBu forumda çok bilgili kişiler var ve artık bir çoğu cevap vermiyor bu tarz konulara.çünkü insanlar çok sıkıntı verdi aynı sorulardan.tabi sen üstüne alınma bu dediğimi.bir dediğim yönteme bak.inan çok işine yarayacak...sevgiler,hoşçakal...

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 20:40 - İp: 92.***.**9.238
isiare
isiare (üye)
İstanbul / Amatör

hepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim,sizde haklısınız sürekli aynı sorular farklı şahıslardan gelince cevaplaması sıkıcı olabilir,ama verdiğiniz her yanıtla en azından birine gerçekten yardım etmiş oluyorsunuz

 

Tarih: 31 Ağustos 2010, 23:16 - İp: 188.***.**0.108
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

D90 kullanılmış, 2. eli olan ve kendini kanıtlamış bir makine. bu da bir link:

http://urun.gittigidiyor.com/Firsat-Urun-D90-18-105-Vr-Lens_W0QQidZZ30142869

 

Tarih: 1 Eylül 2010, 03:49 - İp: 88.***.**5.66
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bütün ilk kez DSRL makine alacaklar aynı hataya düşüyorlar. Yıllar önce benim de düştüğüm gibi. Sanki doğru makineyi (?) almazlarsa iyi fotograf çekemiyeceklerini; makinenin iyi fotograf çekmede başlıca unsur olduğunu düşünüyorlar.
Oysa günümüz teknoloji ve rekabet ortamında çeşitli sınıflara ayrıldığında (giriş,semi pro, pro gibi) her sınıftan makinenin diğerine herhangi bir üstünlüğü yoktur. Sadece pazar payı yüksek olan, çok reklam yapan ve özellikle de dağıtın ağı güçlü olan markalar burada avantajlıdır. 2 marka zaten pazarın %70-80'ini kontrol ediyor.
Bu diğer makinelerin kötü olduğu anlamına asla gelmez. Ben bu iki marka dışında bir makine kullanıyorum ve o kadar memnunum ki asla değiştirmem. Birçok arkadaşım sayesinde birçok makineyi elime alıp fotograf çekiyorum ve dönüp dönüp kendi makinemi üretenlere helal olsun diyorum. Bu kadar ergonomik, bu kadar kullanışlı makine ürettikleri için. En son anlı şanlı bir makineyi elime aldım. İso değiştirmek için iki elini de kullanmak mecburiyetinde kalıyorsun. Tekerlekleri öyle uygunsuz yerlere koymuşlar ki hayret ediyorsun.
Arkadaşım bu kadar çok düşünmene gerek yok bütçene göre git bir makine al ve çekmeye başla. Fotografta asıl fark yaratan fotograf bilgisidir. Biraz da lens kalitesi bunu etkileyebilir. Full Frame bir makine düşünmediğin sürece tüm makineler sana uygundur.
Ayrıca düşündüğün D90 birçok yeni başlayan tarafından tercih edilmiş ve memnuniyetle kullandıkları bir makinedir. Özetle söyleyeceğim, makineye fazla takılma.



#camoka' tarafından 01.09.2010 15:35:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Eylül 2010, 15:04 - İp: 85.***.**2.209