designertrk
designertrk (üye)
İstanbul / Amatör

Acil! Bebek Fotoğrafları Slr Önerisi ??

Merhaba,

akrabam 4günlüğüne USA ya gidicek 1 hafta sonra...1,5 aylık İkiz bebeklerimi , el örgüsü bereler ve battaniyeleri ile ev ortamında prof yakın çekimler yapmak istiyorum. Canon 5d mark ii gücüm yetemedi haliyle ( ekranı oynar olduğu için canon 60d yi özellikle önerdiler, 60 d alırsam hangi lens i önerirsiniz? yada lens+makina ne önerirsiniz?? Ayrıca ışık konusunda çok bilgim yok evde kullanabileceğim boş 8-10 m2lik bir alan var, harici ışık olarak önerileriniz çok değerli ...

saygılarımla...

Tarih: 13 Ekim 2011, 03:55 - İp: 212.***.**6.68
webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

Biraz zaman gerekiyor istediğiniz ayarlarla çalışmaya aşinalık kazanmak için. Bu yeni başlayacak olanların İNATLA kabul etmek istemediği ama yüzleşmek zorunda kaldığı bir durum.

Gün ışığını güzel alıyorsa harici flash önermiyorum. Lens olarak da kit lens dışına çıkmanızı doğru bulmuyorum. 18-55 veya 18-105 veya 18-135mm.

Benim şahsi fikrim portreler için Canon'un daha avantajlı olduğu. Diğer yandan ISO başarımı olarak da Nikon'un daha iyi olduğu. Ancak bu tür genellemeler yeni başlayanlar için yanlış önyargılar oluşturmaktan öteye gitmeyecektir.

En samimi tavsiyem 550D veya 600D veya D90 almanız olur. Lens olarak kitin dışına çıkmamanızı, ille de flu istiyorum diye bir ısrarınız var ise 35mm, 50mm gibi lenslere bakmanızı öneririm.

Esenlikle.

 

Tarih: 13 Ekim 2011, 18:47 - İp: 88.***.**3.66
tylerdurden
tylerdurden (üye)
Eskişehir / Amatör

bu arastırma icine bende girmiştim zamanında..
60d+18-135Is baslangıc ıcın oldukca tatmin edici..ve şarjı 600d ye gore nerdeyse 2 kat gidiyo bütcede sıkıntınız yok ise 60d

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 12:15 - İp: 88.***.**2.82
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Küçük yaşta 2 çocuğu olan birisi olarak kendi tecrübemden elde ettiğim sonuçları paylaşayım :

1. Marka farketmez.

2. Marka farketmez.

3. Marka farketmez.

4. Aynı sensör büyüklüğüne sahip makinalarda (yani DSLRlar arasında) model de görüntü kalitesini etkilemez. Amacınız gözönüne alındığında en ucuz model en iyisidir. ( Türkçe meali : Saçmalamayın 600D'yi ne yapacaksınız 1100D fazla fazla işinizi görür )

5. Marka ve model farketmez, fotografçı farkettirir.

6. Lens de ikinci dereceden önemlidir. (Unutmayın en önemli faktör fotografçının kendisidir) Çünkü ışık en önemli parametredir ve bebeklerin suratına flaş patlatamazsınız, ister istemez ortam ışığını kullanacaksınız. Size en lazım şey geniş diaframlı bir prime (zoomsuz) lenstir, yani 50mm F1.7 veya 50mm F1.8. Bütün önemli üreticilerin bu lensi 200-300 TL arasındadır. Ayrıca prime lensler sabit fokal uzunluğa göre en maksimum performansı verecek şekilde tasarlanmıştır, zoom lensler ise belli bir fokal uzunluk aralığında ortalama makulu tutturmak için tasarlanmışlardır, daha pahalıdırlar, daha az ışık geçirirler. Ayrıca geniş diaframın bol ışığın yanında özellikle portrelerde arka planı bulanık gösterebilme gibi bir yeteneği vardır.

7. Yaklaşın, yaklaşın, daha da yaklaşın, öyleki kadraja sadece bebeğinizin yüzü sığsın.

8. Pencere önleri harikadır. Pencereden doğrudan güneş geliyorsa beyaz güneşlik çekin, hava kapalıysa doğrudan asılın denklaşör.

9. 50mm lens alın, DSLR almayın, filmli SLR alın. Her makardan sonra ister istemez baskı alırsınız, bir adet de CD backupınız olur yetmez bir de negatif filmler elinizde kalır, bundan 50 yıl sonra bile, artık JPG okuyacak yazılım olmadığında bile negatifler elde kalır. "Ne filmi yahu, bu devirde herşey dijital" diye gülmeyin, şöyle bir ibret dolu hikaye anlatayım :

Vaktiyle bahtsız gafilin teki çocuğunun bilgisayarda birikmiş 2bin adet fotografı arasından seçim yapıp bazılarını bastıracak olmuş, fakat üşenmiş, "sonra bastırırım" diyerek olayı ertelemiş, ertesi sene artık elde 4bin fotograf varmış, gafil bahtsızın işleri yoğunmuş vakti yokmuş, ertelemiş, ertesi sene artık 6bin foto varmış elinde, bu sefer iyice niyetlenmiş "eve gider gitmez bilgisayarın başına oturayım sabaha kadar da sürse ayıklayayım" demiş kendi kendine, eve gitmiş bir de bakmışki eve hırsız girmiş, bilgisayar yok, fotograf makinası yok, artık 3 yaşındaki çocuğunun elde bir tane fotografı yok.

Benim duyduğum gerçek hikaye budur. Eminim bunun "harddiskin bozulması", "bagajdan fotograf makinasının çalınması", "CD/DVD'nin durduğu yerde bozulması" vs. versiyonları da bolca yaşanıyordur.

Bir de benim bizzat yaşadığım hikaye var : Ben eskiden DSLR kullanırdım, bazı resimler basılmadan 3-4 ay öyle kalırdı. Karım sorardı, annem sorardı, kayınvalidem soraradı "çocuğun resimleri nerede" diye, filme geçtim onların dırdırından kurtuldum.


#antika' tarafından 14.10.2011 18:07:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 18:06 - İp: 78.***.**8.242
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Canon portrelerde daha iyiymiş.Arıyorsunuz, gelip çekiyorlar.
Hey Allah'ım..


Bütçeniz ne kadar?

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 18:09 - İp: 78.***.**6.181
webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

@g.emre

Evet daha iyidir ama ben daha avantajlı dedim esasen ve hala da derim. Exposure dengesi olarak yüz hatlarının kontrast ve beyaz dengesi (bahsedilen iki makine arasında) ayarları ne olursa olsun Canon modelinde daha iyi sonuçlar verir. Yine ayarları ne olursa olsun Nikon'un ISO başarımı daha iyidir. Yoksa marka yarıştırmıyorum ama inatla öyle anlamak istediğini düşünüyorum çünkü yazdığım iki konuda da uslubun pfff saçmalığa bak, ne komik... şeklinden öteye gitmiyor. Daha iyi değil şu şu yüzden demek bence sana daha çok yakışırdı

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 21:19 - İp: 88.***.**8.129
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

webdeveloper

kontrast, beyaz dengesi her tür, marka, model dijital makine üzerinden ayarlanabilmek ile beraber exposure dengesinden ne kastettiğini anlamadım.Yok öyle bir denge.

Belki bir ihtimal dinamik aralıktan bahsediyorsundur diyerek söylüyorum, D90 bu konuda 60D den 1 stop daha iyi. 12.5 a 11.5 ...

Şimdi anladınız mı ?
Tekrar tekrar okuyabilirsiniz.
www.google.com araştırmalarınızda (eğer gerek duyarsanız) yardımı dokunabilecek bir arama motoru.

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 22:28 - İp: 78.***.**6.181
webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

kontrast, beyaz dengesi her tür, marka, model dijital makine üzerinden ayarlanabilmek ile beraber exposure dengesinden ne kastettiğini anlamadım.Yok öyle bir denge.

Belki bir ihtimal dinamik aralıktan bahsediyorsundur diyerek söylüyorum, D90 bu konuda 60D den 1 stop daha iyi. 12.5 a 11.5 ...

Şimdi anladınız mı ?
Tekrar tekrar okuyabilirsiniz.
www.google.com araştırmalarınızda (eğer gerek duyarsanız) yardımı dokunabilecek bir arama motoru.

Kontrast ve beyaz dengesi ayarlanmaz da demedim, bu yorumlar söylediğim dışındaki her şeye yapılabilir de yine söylediklerime yapılmaz be Emre Yok ben dinamik aralıktan bahsetmiyorum, bildiğin pozlama dengesinden bahsediyorum, tavsiye ettiğin arama motoruna exposure balance yazmayı deneyebilirsin.

Kaldı ki bırak markayı, aynı markanın farklı modelleri arasında bile verdiği sonuçlar farklı olabiliyorken bu direnme neyedir insan merak ediyor. Bunlar içlerindeki yazılım olsun teknik ayrıntıları olsun farklı kameralar ve birinin belli bir durum için verdiği sonuç diğerinden daha iyidir, o bahsedilen durum için de ben bir tanesi daha avantajlı diyorum. Neyi tavsiye edeceğimi başkasına sormam tahmin edersin ki.

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 22:52 - İp: 88.***.**8.129
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Boşverin bunları, marka farketmez.

50-60 cm.den, F1.7 ile pencere önünde


 

Tarih: 14 Ekim 2011, 23:30 - İp: 88.***.**3.224
qrm77
qrm77 (üye)
Yalova / Amatör

dslr body olarak sizin tercihinizdir daha cok yaratıcılıgınıza kalmış ben sony a580 kullanıyorum iso başarısı oldukça iyi ışıgın az oldugu ( iç mekanlarda ) iso 1600 de mükemmel sonuç alıyorum, lens olarakta 50mm f 1.8 yada f 1.4 tercih etmelisiniz

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 23:34 - İp: 78.***.**7.151
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Bana sor demedim, tavsiye etmeden önce bir şeyler öğren dedim.
Şimdi sen bütün nikon modellerini tüm canon modelleriyle basit bir karşılaştırma yaparak canon diyorsun. exposure balance ışık ile alakalı olan bir durum. Her şeyi geçtim, RAW diye birşey var ?
jpeg çekilecekse de jpeg ayarları makine üzerinden sağlanıyor.

Nikon D90 ile 550D modelinin karşılaştırmalarına bir bakın derim. Slr makinem bozulduktan sonra DSLR hakkında bilgi toplamaya başladığım ilk zamanlarda oldukça fazla karşılaştırmıştım bu seviyedeki birçok makineyi. Bakın bakalım bahsettiğiniz ışık dengesini hangisi daha iyi sağlıyor. Ve bu bir seçim kriteri olacak kadar bir fark yaratıyor mu.

Kolay gelsin

www.google.com

 

Tarih: 15 Ekim 2011, 12:33 - İp: 78.***.**0.35