fahrettin50
fahrettin50 (üye)
İstanbul / Amatör

Abd Makina Alımı

Arkadaşlar ABD'de makina aldığımızda garanti koşulları nasıl oluyor. Türkiye bayisinde garanti kabul ediliyor mu? Birde makinede türkçe dil seçeneği oluyormu aceba ? Olmuyorsa çevirme imkanı varmı?

Tarih: 31 Ocak 2013, 17:27 - İp: 78.***.**7.61
gladiator1155
gladiator1155 (üye)
Bursa / Amatör

aslına bakarsanız yetkili satıcıdan alınan bir ürün dünyanın neresinde olursanız olun heryerde garantı altındadır ve bunu yetkili servis tamir etmek zorundadır.bu alacağınız nikon fotoğraf makinesi içinde geçerli.fakat bizim ülkedeki satıcılarımız bu durumu istemiyor ve garanti kapsamına almıyorlar ürünlerini.

hatta size bir örnek göstereyim.geçen yıl bir motorlu bıçkı almak istedim bizim buradaki iznikteki yetkili satıcısından.piyasada araştırma yapıp aynı ürünü yine yetkili satıcıdan 200 tl bursa merkezde daha ucuza satıldığını öğrendim ve durumu buradaki yetkili satıcıya bildirdim.bursadaki fiyata verirsen alırım diye.adam inmedi hata ne derseniz iyi.eğer bursadan alırsam motorlu biçkimi garanti kapsamında ona getirirsen tamir etmeyeceğini söyledi.ben gittim bursadan aldım.bundan böylede o iznikli esnaf bitmiştir benim için.bu durumuda bu heliflerin bayilii bile elinden alınmalı diye düşünüyorum.


#gladiator1155' tarafından 31.01.2013 18:03:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 18:01 - İp: 78.***.**3.205
lostcity
lostcity (üye)
İzmir / Amatör

olympus markası yurdışından aldığınız ürünün garantsini türkiyede kabul ediyor diye biliyorum.

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 20:54 - İp: 212.***.**0.90
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Ürünü ABD den alırsanız Türkiye'de garantisi yoktur. Türkiye'de spot mal sınıfına girer. Buna karşın ürün arıza verme halinde Türkiye distribütörü ücret karşılığı tamir eder. Yani ürün garanti kapsamında değildir. Eh, distribütör firmanın da o kadar hakkı olsun değil mi? Hem ürünü ondan alma, hem de ücretsiz tamir et. Olmaz.

Gladiatör arkadaşın verdiği örnek farklı.
Arkadaş Bursa'dan aldığı garanti kapsamındaki ürün arıza yapması halinde İznik'te yetkili servise götürdüğü zaman İznik yetkili servisi garanti kapsamında olduğu sürece ürünü ücretsiz tamir etmek zorundadır. Etmem demesi etmeyeceğini göstermez. Motorlu bıçkının Türkiye çapında imalatçı firması yok mu? imalatçı Firma eğer ciddi ve dürüst Firma ise, İznik'teki yetkili satıcıya bu işin hesabını sormaz mı? Aksi takdirde ürün bizim Hayyam'daki satıcıların verdiği düzmece dükkan garantisinden farkı kalmaz.
Ayrıca bir de bu işin tüketici mahkemesi boyutu var. Tüketiciyi koruma kanununun 13. maddesi, "garanti kapsamında arıza veren ürünün tamirinden satıcı, bayi,acenta, imalatçı, üretici firma zincirleme sorumludur" der.

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 21:59 - İp: 92.***.**8.241
burak33
burak33 (üye)
Ankara / Meraklı

sizler bu makinayı kendiniz bizzat veya bir yakınınız vasıtasıyla mı alıp getiricek siniz Türkiye'ye yoksa internetten mi alacaksınız?

şunu belirtmek isterim oradaki fiyatlara aldanıp da yurt dışından makina almayı hele ki faturalı bir şekilde makina almayı düşünmeyin. çünkü mantıksız. neden mantıksız? buraya geldiğinde kargonuz gümrükte takılıyor gümrükten alabilmeniz için vergilerini ödemeniz gerekiyor vergileri ise o makinanın Türkiye piyasasındaki değerine göre hesaplanıyor yani buradaki fiyatla aynı oluyor.

eğer ki pasaporta işlete biliyorsanız o zaman mantıklıdır yurt dışından almak

konu dışı ama bilgi vermek istedim

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 23:18 - İp: 85.***.**7.243
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Makinalarin her bolgeye, ulkeye gore fiyatlamasi ayri oldugundan garantiler cogu zaman sadece o ulke icin gecerli.

Ornek olarak Nikon Kanada, Kanada disindan alinmis herhangi bir Nikon urununun birakin garantisini kabul etmeyi, ucretiyle tamir bile etmiyor. Nikon'un gri market/paralel ithalat urunleri icin aldigi bir onlem bu. ABD siniri da yarim saat mesafede olup, fiyatlar daha ucuz olunca boyle cozum bulunmus.

Her marka, her cesit elektronik urun icin gecerli degil tabi. Istanbul'dan aldigim PC'yi, garanti altinda Isvicre'de ucretsiz tamir ettirmistim. Kosullari iyi okumak lazim.

 

Tarih: 1 Şubat 2013, 09:01 - İp: 96.***.**5.17
  • 1