muratcicek
muratcicek (üye)
Yurtdışı / Meraklı

A100 Mu D70s Mi?

BEN İLK DSLR MAKİNEMİ ALACAGIM İÇİN KARAR VEREMİYORUM A100 MU OLSUN D70S Mİ. HANGİSİNİ KULLANMAM RAHAT OLUR VE DAHA KOLAY? D70S ALIRSAM 18-70 MM DX LENS İLE BİRLİKTE ALACAGIM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

#muratcicek' tarafından 04.03.2009 10:25:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ağustos 2006, 00:10 - İp: 81.***.**8.120
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Gereksiz derecede pahalı.Bana şu anda 1900 ytl'ye A100 aldırmamak için,Nikon'un D70s'i bu lens ile 1500 ytl'ye satması lazım.Çünkü D70s,D70'in birkaç ufak değişiklik geçirmiş hali.D70 de piyasaya çıkalı yaklaşık 2 yıl olduğuna göre,2 yıl eski bir işlemci-sensör teknolojisini kullanıyor.

A100 ise harika her açıdan.

Şimdi sana artıları parasal açıdan saysam,

Sadece 2 inch 130 bin pixel lcd ekran yerine, A100'de bulunan 2.5 inch 230 bin pixel ekran bile en azından 100-200 ytl fark yaratır.

Ondan başka Anti shake titreşim önleyici de kafadan 250 ytl arttırır makinanın değerini.Hatta daha bile fazla ama ben az alıyorum.

Ondan sonra kimisine göre(benim içinde) artı sayılan 10MP,tabiki 6Mp'e göre,fiyat açısından etkilidir.

Bunun yanında daha büyük bir evf bulunması,nikondaki nokta şeklindeki af'ler yerine petek şeklindeki af algılayıcıları.

Makinanın işlemcisi sayesinde yazma hızındaki,art arda çekim hızındaki fark.Yani ön bellek olarak da tabir edeceğimiz şey.

Yepyeni bir teknoloji.

D70s'e göre yüksek olan pil ömrü.

Tüm bunları düşündüğümüzde,A100'ün ne kadar önde olduğunu görebiliyoruz.

Bundan 1 sene önce bu konuyu konuşuyor olsaydık,tereddüt etmeden kendime D70s alabilirdim.Ancak gelişen teknoloji ile kimse yerinde saymıyor,ileriye doğru atılım yapıyor.

Bu arada Nikon'un yeni silahı D80'den oldukça umutluyum.A100'ü oldukça zorlayacaktır.

Canon cephesinde ise kimseden çıt çıkmıyor.Nasıl bir makina ile pazara çıkacakları meçhul olduğu gibi büyük bir merak konusuda

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 17:23 - İp: 85.***.**1.50
ahmetutku
ahmetutku (üye)
İstanbul / Amatör

s.a

bizim 1 tane 100 ümüz var makina gerçekten güzel ama birlikte verilen 18-70 objektifi çok götü diyaframı 5.6 dan başlıyorrr... ben murat abime a100 ü teklif ederim ama ek objektif alsın

objektifleride minolta 2. el olarak alabilir bildiğime göre uyuyo minoltalar...


s.a

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 17:55 - İp: 85.***.**8.127
serto
serto (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Selam Arkadaşlar.
Siteye yeni üye oldum ve sahibi olduğum Sony DSLR A100'le ilgili bütün forumları bir çırpıda okudum. 10 günlük bir kullanıcı olarak sizlerle ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

11 Ağustos'ta Bursa Zafer Plazadaki Sony yetkili satıcısıana ürünü incelemek için gittim. Oradaki görevliler o kadar samimi ve candan davrandılar ki şaşırdım. Elime verdikleri ürünü kullanıp fotoğraf çekmeme izin verdiler. Hatta çektiğim fotoğrafları bilgisayara aktarıp daha yakından inceleme fırsatı bile sundular. İstanbul ve İzmir'deki satıcıların tavrını buradan okuyunca doğrusu yadırgadım.

Makinayı ilk elime aldığımda ebat ve ağırlı, ele oturuşu bakımından çok hoşuma gitti. Daha önce slr makina kullandığım için çok da karmaşık gelmedi bana. Ben daha ziyade makro çekimlerle uğraşıyorum ve satandart lensi olan 18-70 çok da kötü sonuç vermedi. Ayrıca Kanada'da aynı tarihlerde aynı makineyi alan arkadaşımla görüştüğümde onun da ilk izlenimlerinin çok olumlu olduğunu öğrendim.

Birkere kullandıkları sesnör son teknolojik ürün. Fotoğrafın 10 megapixel jpg olması da büyük avantaj. Ayrıca RAW formatı da size ldukça fazla imkanlar sunuyor.

Çektiğim fotoğraflarda herhangi bir düzenleme yapmadan bilgisayrda izlediğimde renk kalitesinin oldukça doyurucu ve neredeyse gerçeğe uygun olduğunu gördüm. Canon'da gördüğüm soft renkler bunda yok. Kodaktaki gibi canlı renkler sunuyor.

Otomatik odak olayı ayrı bir güzellik ve isterseniz bunu devreden çıkarabiliyorsunuz. 5.6 diyafram açıklığı ile dahi çok iyi DOF neticeleri alınabiliyor. Flaşı kullanmak istediğinizde elinizle tutup kaldırmanız yeterli. Gece çekim yapacaksanız flaş ışığı daha düşük dozda kısa süre ile parlayıp otofocus için imkan sağlıyor ve bu olay kırmızı ışığa göre çok daha iyi sonuçlar veriyor.

Lens konusuna gelince, çok kısa bir içinde lens yelpazesinin Türkiye'de olacağını öğrendim. Belki ben bu satırları yazarken satıcı vitrinlerinde çoktan yerini almıştır bile. Ayrıca Konica-Minolta lensleri uyumlu olması da büyük avantaj. Kalteli kategorisine girebilecek ürünler sunan Sigma'nın fiyat avantajı ile sunduğu uyumlu çok güzel lensleri var. Açıkçası lens konusunda ben biraz sabırlı davranmak istiyorum. Şimdilik elimdeki lens bana yetiyor.

Yalnız tek kötü yanı Türkçe kullanım kılavuzu içinden çıkmadı. Sony İstanbul'u aradım, aslında paketlere eklendiğini ama atlanmış olabileceğini, hemen kargoya vereceklerini söylediler ama 1 hafta oldu bu gün vermişler kargoya. Ben de bunu gurur meselesi yaptım. Çünkü nüfusu 1.5 milyon olan ülkelerin dilinde bile kullanım kılavuzu eklemişler pakete ama türkçe yok. İngilizcem çok iyi ama ana dilimi daha çok seviyorum.

Kısaca DSLR almak isteyenlere rahatlıkla A100 önerebilirim. Nikon veya Canon bu piyasada epeydir varlar. Ancak sensörlerinin teknolojisine bakın. Bu işin püf noktası sensör ise eski teknolojiye bir kamyon para vermenin anlamı yok. Kaldı ki Sony zaten ürettiği diğer optik ekipmanlarla rüştünü ıspatlamış bir marka.

Selamlar

Not: Arzu ederseniz Buraya Tıklayarak A100 ile çektiğim bazı fotoğrafları görebilirsiniz.

#serto' tarafyndan 24.08.2006 15:54:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ağustos 2006, 14:38 - İp: 88.***.**7.69
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

Bilgi icin cok cok tesekkurler serto.. aklın yolu birdir.. fotograf makinelerinde lens cok onemli evet. kaliteli lens ile bir cok problem cozulur..ya body? 2 senelik teknolojiyi siz sırf marka oldugunuz icin yenisi ile aynı fiyata yada yakın fiyata satıyorsanız ortada bir kaz durumu var gibi gorunuyor... d 80 geliyormus... amerikadaki 18-135 lens ile muhtemel satis fiyatı 1299 $. alırım 2200 yttl ye cift lensli sony. sonra alırım guzel bir lens daha daha sonra.. dimi..nasılsa nikonu da alsam ilerde lens almam gerekecek... (d 70s den bahsediyorum).. sen sony alfa 100 al bencede... tabi burda diger firmaların toptancı ile calistiklarinida unutmamak lazım... sanırım onlarda seneye direkt bayii yolu ile çalışırlar..rekabet iyidir.. alıcıya yarar...

 

Tarih: 24 Ağustos 2006, 17:34 - İp: 85.***.**8.13
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

sony a100 çekilen fotoğraflarda gerçekten çok iyi daha ne istenebilirki daha fazlası ne olabilirki dimi sony a-100 tavsiyem minolta lensleri koydummu ilerde ek olarak ooohh dersin keyfine bakarsın resimlerini bizimle paylaşırsın sertonun yaptığı gibi sertonun resimlere kim kötü başarı-sız diyebilirki

 

Tarih: 24 Ağustos 2006, 21:09 - İp: 88.***.**3.46
muratcicek
muratcicek (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Aslında Çok İyi resim çekmek için mükemmel bir makinaya gerek yok veya sertonun çektiği resimlerin güzelliği makinasına fazla bağlı değil. Mesela öyle adam vardır 6milyarlık makina ile hiç bir şey yakalayamaz ama bir bakarsın başka biri kompak bir makina ile çok mükemmel işler çıkarmıştır. Sonuç olarak tabiki makina önemli helede profesyonel biri için ama normal bir şeylede harikalar yaratılabilir...
Serto gerçekten resimlerin çok güzel paylaştığın için teşekkür ederim.

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 00:38 - İp: 85.***.**6.195
serto
serto (üye)
Bursa / Doğa Fotoğrafçısı

Tekrar Merhaba.
Çok teşekkür ederim sevgili Murat. Evet en doğru sözü söylemişsin. Deklanşörden ziyade basan el, objektiften ziyade bakan göz önemlidir. Siz elinizdeki alete hakim olursanız onu kouşturursunuz. Yok eğer o size hakim olursa o zaman konuşan siz olursunuz.

Sonuç olarak A100 önerebileceğim gerçekten iyi işler başarabilecek bir makina. Oradaki fotoğrafların bir kısımını Kodak EasyShare DX7590 kompakt ile çekmiştim. O makinamı da çok seviyorum, gerektiğinde çok iyi iş kotarıyor.

Selamlar

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 01:02 - İp: 195.***.**6.23
muratcicek
muratcicek (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Sevgili Serto çok güzel konuştun sende yani o resileri a100 mal etmek yalnış. Bu ayki fotoğraf dergisinde İbrahim Zamanın bir yazısı vardı aynen yazıyorum ;
Yıllar önce İFSAK'ın bir foto maraton yarışması sonrası açılan sergide yarışmacılardan biri yanıma gelip bir şey göstermek istediğini söyleyerek beni derece alan fotoğrafın önüne getirdi. Fotoğraflardan birini göstererek Bu fotoğrafı çekerken arkadasımla beraberdık yan yanaydık ben de aynı yerde fotograf çektim. Benim fotoğrafım sergilenme bile almazken bu fotoğrafın dereceye girmesi sizce tarafsızlıkmı? Onun fotografınıda hatırladım oduncuda cekilen fotograf. Ödül alan fotoğrag bircok fotoğrafik değer tasırken diğerinde eylemsiz hareketi tam tamamlamamış figür vardı....
Herkes kasık yapar ama sapını ortaya getiremez..
Dergide resimleride yayınlamışlar bu örnekteki. Gerçekten sihir deklanşöre basan elde deklanşörde değil...

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 01:17 - İp: 85.***.**6.195
muratcicek
muratcicek (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Yazının tamamını yazmadım biraz alıntı yaptım hepsini yazmak belki biraz haksızlık olur.

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 01:19 - İp: 85.***.**6.195