samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

7d Mark2

google'da 7d yazdıktan sonra diğer sonuçların birinde 7d mark2 yazısını gördüm.anladığım kadarı ile çok yakında çıkacak.bu konu ile hakkında bilgisi olan var mı?özellikle yabancı siteleri takip eden ve yurtdışında yaşayan arkadaşlar bizden daha avantajlı oldukları için bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.merak ettiğim neden bukadar kısa bir zamanda bukadar tutan ve övülen bir makinenin yeni versiyonunu çıkarma gereği duyarlar???

Tarih: 12 Kasım 2010, 14:31 - İp: 78.***.**1.208
unknownsniper
unknownsniper (üye)
Bursa / Profesyonel Fotoğrafçı

Peki canon 7D nin en büyük artısı ve en büyük eksisi nedir desem ?

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 23:56 - İp: 62.***.**6.124
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

benim gördüğüm ve okuduğum kadarıyla, en çok ornito çalışanlar tercih ediyor bu makinayı. 7d+400mm paket halinde bile satılıyor. en büyük artısı burada işte, aps-c sensör yani crop faktörü = daha uzaktaki nesneleri çekmek. 400mm lens 1.6cropla 640mm oluyor. 18mp oluşuyla ps gibi programlarda croplanıp kuşun görüntüsü elde ediliyor. zaten gündüz çekildiği için genelde iso sorun oluşturmuyordur. negatif yönü için birşey diyemeyeceğim.

 

Tarih: 18 Kasım 2010, 14:55 - İp: 213.***.**6.212
unknownsniper
unknownsniper (üye)
Bursa / Profesyonel Fotoğrafçı

Samet ! O gördüğün sitede 7 DMArk 2 yi beklediklerini yazan üyeler var. Ama yakın zamanda çıkacağı sanılmıyor. Bununla birlikte Canon un lenslerde 50-65 mp lik netlik yakalama çalışmalarından bahsediliyor. Ayrıca Stüdyo çekimleri için tasarlanması beklenen model sanırım 7D MarkII. Ama hala zaman alacak gibi geliyor bana.

Ama unutmamamız gerek asıl önemli konu şu: Teknolojiyi yakalamak ve aynı anda son çıkan modeli elde etmek itenirse bu çok fahiş ve karşılanamaz bir bütçe kaynağı gerektirir ki vergilerin bu denli yüksek olduğu ülkemizde bu mümkün değil.

Eğer ki bu denli kısa zamanda yeni bir versiyonunun üretilmesi içinizde kuşku yaratıyorsa elinize bileğinize makinanıza ve lenlserinize odaklanarak çektiğiniz resimlerin diğerlerinden farkını yeniden keşfedin derim...

Dipnot: Bu arada fotoğraflarıma yorumlarınızı bekliyorum

#UnknownSniper' tarafından 19.11.2010 10:41:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Kasım 2010, 02:56 - İp: 62.***.**6.124
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

tabiki elime bileğime lenslerime vs.odaklanacağım bunun farkındayım herhalde canon 7d mark2 çıkardı diye makinemi değiştirmem.bu işin esprisi tabiki neden böyle bir şey yapıp memnun olduğum masraf ettiğim kullanmaktan zevk aldığım makinemi satayım ki sadece canon öyle bir şey yaparsa can sıkıcı olur olay bundan ibaret...

 

Tarih: 22 Kasım 2010, 10:02 - İp: 78.***.**1.208
unknownsniper
unknownsniper (üye)
Bursa / Profesyonel Fotoğrafçı

Yanlış anlama lütfen. Sizlerin deneyimlerinden asla şüphem olamaz. Özellikle senin çin bugün bir arkadaşımla görüştüm . Bu arkadaşım uzun zamandan beri DSLR makinaların satışını satış sonrası hizmetini veren, bizzat Canon ve Nikon ayırımı yapmaksızın her makinayı kullanan bir arkadalşım. Çok yakında Canon firmasında profesyonel olarak işe başlayacak. Canon 7D mark II nin ne zaman çıkacağını ve neden bu denli kısa zamanda bu dedikodunun yayıldığını sordum . Aynen cevabı :
Canon zaten hemen hemen her dalda (DSLR, SLR, vs) yeni bir model çıkartıyor. Ve bunu yıllık yenilenme ve ekstra beklentileri karşılama adına yapıyor. Mesela Canon 7 D üretilmeden önce binlerce profesyonel fotoğrafçıya bir DSLR makinadan neler bekledikleri yönünde yapılan anketin ardından tasarlanarak üretime geçildiğinden bahsetti ki bunu sizlerin de bildiğine eminim. Ve sonuç olarak Canon 7D nin Mart Mayıs 2009 döneminde piyasaya sürüldüğünü içerisinde bulunduğumuz tarih itibarı ile Canon un her yıl yeni bir ürün politikasına göre zaten 1 seneyi devirdiğini ve bu süreçte zaten kendini kanıtladığından bahsetti.

Umarım bu yanıt yeterlidir. Sürçi lisanda bulunduysam affola. Saygılarımla....

 

Tarih: 23 Kasım 2010, 01:00 - İp: 62.***.**6.124
samettopal
samettopal (üye)
Ordu / Amatör

zafer bey bu konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.kısacası pek fazla kulak asmamak gerek bu yeni makine olayına.ama insan ister istemez teknolojiyi yakalamak istiyor.örneğin ben 7d almadan önce sony a200'ümü neden sattım hala bilmiyorum.pişman değilim ama çokta memnundum.ama bu saatten sonra bir yerde durmak gerek.zaten canon'un makinelereini takip etmek oldukçada zorlaştı.ayrıca herhangi bir yanlış anlaşılma olmadığınıda bilmenizi isterim...

 

Tarih: 23 Kasım 2010, 12:35 - İp: 78.***.**1.208