sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

400d'mi Aldım:) Ve Ufak Bi Yardım:)

Kipada kitle birlikte 1050ytlye aldım birkaç ay kit lensle idare edicem fakat eski evf makinamın(fuji s5700) lensinden kötü değilmiş yine de..

İlk dslr'm bambaşka bir duyguymuş slr kullanmak live-viewden bıktım artık vizör olsun biraz da

Kur'an okurken:



İlk fotoğraflarımdan (izmir/güzelbahçede) :



Ayvalık gezimden bazı kareler(daha fazlası galeriye eklenecek zamanla):






#sercan85' tarafından 24.07.2008 14:13:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Temmuz 2008, 00:28 - İp: 85.***.**2.63
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Çok teşekkürler ; o zaman en iyisi 17-50 almak sonra prime. Para var ama biraz zorlamak gerekecek 17-50 için.

 

Tarih: 1 Temmuz 2008, 16:28 - İp: 85.***.**4.14
adonist
adonist (üye)
Kocaeli / Amatör

Hayırlı uğurlu olsun allah güle güle kullanmak nasip eder imşallah.


Darısı benim başıma azimliyim sabırla bekliyorum 40d benim olucak

 

Tarih: 7 Temmuz 2008, 01:12 - İp: 85.***.**6.66
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Makinanız hayırlı olsun. Tamron 17-50mm çok iyi lens ancak makinayı yeni almışsınız ve ilk dslr makineniz olduğundan bence hemen 17-50mm ye para vermeyin. O aralıkta zaten kit lensiniz var bir süre onunla idare edin, bol bol pratik yapın. Bence önce prime lensi alın, hem ucuz bütçenizi zorlamaz hem de az ışıklı ortamlarda işinizi görür. Kit lensinizin size yetmediğini hissetttiğnizde Tamron 17-50 ya da belki başka bir alternatif alırsınız, hem maddi olarak daha hazır hem de ihtiyaçlarınızı daha iyi belirlemiş hale geldiğinizde seçim yapın, acele etmeyin.

 

Tarih: 7 Temmuz 2008, 07:47 - İp: 78.***.**5.148
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

t_yaman@

Geçen hafta 17-50 yi aldım çabuk almamın nedeni ötvydi almışken tam olsun istedim.. Tamron istememin sebebi portre çekerken 50mmde diyafram açıklığıydı.. Ayrıca bu sayede vizörün parlak görünmesi..
Ama büyük bir lens (kompakt buysa diğerleri nasıldır kimbilir) kit lens daha kompakttı ki bu da büyük avantaj..
Bu arada galerine baktım meslektaşmışız ben de yeni mezunum..


Birkaç sorum olacak:

Bu arada cokin dairesel polarize aldım onu nasıl (ve nerde) kullacağımla ilgili bilgiye ihtiyacım var sanırım.. Halkayı çevirerek yansıma değişiyor bunun tam anlamı nedir?
mesela yansıma olduğu vizörden gözükürken polarize filtre etkisi gidiyor mu? yani amaç sadece havayı karartmak mı? ya da o halkayı çevirmenin anlamı nedir? bir de paraloseyle çok zor oluyor çevirmek 1 saatte çekilmiyo fotoğraf..

Ve son soru da lensi korumayla ilgili..

Etrafta çok toz var ve lensin önünün tozla kaplanması çok rahatsız ediyor beni üstelik uv filtre almadım.. Üflemenin nemi belki kaplamalara zarar verir diye yalçınlardan temizlik seti aldım.. ama sürekli de alınmaz ki siz temizliği nasıl yapıyosunuz? veya ne sıklıkta yapıyosunuz?

Yanıtlarsanız çok sevinirim..
İyi geceler..

 

Tarih: 9 Temmuz 2008, 01:32 - İp: 78.***.**6.183
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba Sercan85;

Sevgili meslektaşım, öncelikle lensiniz hayırlı olsun, gerçekten çok iyi lens yani fiyatına göre harika. Durumun varken almakla iyi etmişsiniz, pişman olmazsın. İnan bana diğer lensler çok daha büyük olabiliyor (mesela Sigma 24-70 f2.8 )

Polarize filtre ile ilgili olarak cokin bence işini görecek filtre. Polarize filtre sayesinde cam gibi parlak yüzeylerdeki ışık yansımalarını bertaraf edebilirsin (denemek için evde cama belirli bir açıyla vizörden bak ve filtreyi çevir, yansımaların değiştiğini görürsün). Polarize ayrıca manzara çekimlerinde renklere biraz daha doygunluk veriyor (maviler ve yeşiller daha koyu çıkıyor). Bu arada haklısın parasoleyle polarize filtre kullanımı çok zor ben de zorlanıyorum bu nedenle polarize ile parasoleyi beraber kullanmıyorum, pentax lenslerinde buna çözüm olarak parasoleye çıkarılabilen bir kısım eklemiş ve sorunu çözmüş (çok basit fakat kullanışlı bir tasarım örneği olmuş).
Lens korumasıyla ilgili olarak ben yanımda hava pompası bulunduruyorum, tozlanmaları gidermek için bence en iyi çözüm. UV filtreyi de kullanıyorum gerçi kalite kaybına neden olur diyenler çok ama içimin rahat olmasını sağlıyor (çizik vs. olmasını engellemek anlamında). Hava üfleme dışında çok sık temizlik yapmıyorum, kazara elim lense filan değer yağlanırsa ya da öyle bir iz görürsem ıslak temizlik yapıyorum, aksi taktirde sadece hava üflüyorum ya da fırça da kullandığım oluyor. Çok gerek görmedikçe lense ıslak temizlik yapmanı önermem yani çizilme riskini en aza indirmek için.
Son olarak da (mademki meslektaşımı yakalamışım kafasını şişireyim biraz ) yine çok acele etme tabi de bir tane 50mm f1.4 gibi prime al derim. Fiyatları ucuz olandan, hatta tüm kontrolleri manuel olsun. Nedenine gelince hem kullanımı inan bana çok zevkli (en nihayetinde ben meseleye sadece hobi olarak bakıyorum dolayısıyla keyfini çıkarmaya bakarım), hem de az ışıklı koşullarda flaşsız rahat çekim yapmanı sağlar. Ayrıca fotoğraf kalitesi de çok iyi oluyor bence. (Evde neredeyse tüm fotoğrafları bununla çekiyorum). Ama acele etme yani takip edersin çok iyi birşey çok uygun fiyata düşerse alırsın. Bu fotoğraf hobisinde de kendini kontrol edemezsen, paranı fena harcarsın ona göre. Şimdi sen daha yeni mezunsun paranın hepsini buna harcama, senin paranı harcayacağın başka yerler de olacak yakın zamanlarda muhtemelen, birikim de yap . Saygılar.

 

Tarih: 9 Temmuz 2008, 09:45 - İp: 78.***.**5.148
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Çok sağol yanıtın için kafam şişmedi bi çırpıda okudum ; ya ben de uv alsam iyi olacak içim rahat değil kapağı takarken bile acaba çizer miyim diye korkuyorum; kapağı tam merkezleyip lense değmesin diye büyük çaba harcıyorum. Eski makinede ne kadar rahattı

Peki "polarize filtreye" gerekirse ıslak temizlik yapılır mı? yapısını bozar mı bu temizlik? (dikkat etmeme rağmen çevirirken elim birazcık dokundu)

Bende parfüm spreyi gibi bişey var yalçınlardan aldım onu kullanırım artık mendilleri pek kullanmayayım

50mmyi de daha almasam iyi olacak şimdilik f2.8 yetsin neyse ki acelesi yok.
Dediğin gibi birikim yapmam gerek artık..

 

Tarih: 9 Temmuz 2008, 21:49 - İp: 78.***.**9.165
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Islak temizlikle lensin kaplamalarina birşey olmaz merak etme. Sık temizlik yapmak, temizlik yaparken kazara cami çizme riskini artırabilir. Ama tabi çok da paranoya yapmaya gerek yok rahat ol, sadece dikkatli ol yeter. Polarizeyi de rahat temizle yapısına birşey olmaz merak etme. Zaten bu kadar gerilme de yoksa fotoğraf çekemezsin sonra, keyfini çıkarmaya bak makinanın ve lensinin .

 

Tarih: 9 Temmuz 2008, 22:19 - İp: 85.***.**8.42
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Haklısın sanırım biraz abartıyorum.. aman lens çizilmesin diye mayuna döndüm.

1-2 aya kaliteli bir uv almak istiyorum o zaman tam rahatlarım

 

Tarih: 10 Temmuz 2008, 01:34 - İp: 78.***.**0.46
bekir_34
bekir_34 (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar ben canon bu modelini aldım Bu çihazdan anlayan varmı yardımcı olabilirmisiniz.

 

Tarih: 20 Ağustos 2008, 17:56 - İp: 85.***.**9.141