kilmanoglu
kilmanoglu (üye)
Trabzon / Amatör

350d ... 20d ... Km5d

amatör olarak yeni bir dslr makina almayı planlıyorum 1-2 ay içinde en geç.... gördüğüm her yeni makina ve lensler iştahımı daha da kabartıyor.. kendimi zorlayarak istediğim yada karar verdiğim makinayı alacak maddi güce sahibim.. ancak okuduğum kadarıyla benden daha tecrübeli ve hatta üstad sınıfındaki siz forum dostlarından yardım ve bilgi almadan içim rahat etmedi ve bu satırları yazmaya karar verdim.. örneğin bi arkadaş gayet açık biçimde nikon d200 ü amatörlere tavsiye etmedi... ve birçok arkadaş da iyi makineden ziyade iyi kullanılan makineden bahsettiler... ben de şöyle düşündüm..
İyi kullanabileceğim iyi bir makine almam lazım...

tabii buna lensler de dahil...

bu arada epeyce araştırma yaptım... hem fiyat hususunda hem de fotoğrafçılık hususunda... kendimi amatörlüğün biraz üstünde saymaya başladım en azından...eos350d ile eos 20d arasında sıkıştım... lens olarak canon 17-85 başlangıç olarak yeterli zannımca...hedefimde bir macro bir de telezoom bir objeftif almak var... yurtdışındaki fiyatları da takip ediyorum...
sizden ricam bu iki makina arasındaki fark 300-400 dolar fark vermeye ne kadar değer... yada ben bu farkı kullanabilir miyim... ve bu soruların dışında 8mp aşağısındaki makinalar bana ne kaybettirir... ben de bir 8mp ve üstü takıntısı oluştu... sizce bu takıntının haklı sebepleri var mı... vs vs.. çok başınızı ağrıtmadım umarım... km5d çok güzel ama ah şu takıntılar...
herkese selamlar...
iyi çalışmalar...

Tarih: 17 Ocak 2006, 15:23 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


almak hic kolay degil valla kilmanoglu.. ama gel gor ki, alamama surecinin bas nedeni yine bizleriz.. cunku aklimizi allak bullak ediyoruz.. halbuki hic de onemli ayrintilar degiller..
birinin birseyi su kadarmis, digerinin bu kadar gibi sorular, yalnizca senin fotograf cekme tarihini oteye atiyor..
ben de cok bekledim.. ama niye? bir sene boyunca fotograf cekemedim.. iyi mi ettim? zannetmiyorum..

butun dslr'lar zaten bizlere fazlasiyla yetecek kadar gucteler.. yapamadiklari sey yok.. zaten internet sitelerinden, hangi makinenin begenilip begenilmedigini kolaylikla gorebilirsin.. 350D de d50 de 5d de harikalar.. herkes, highly recommended diyor.. gercekten de oyleler.. compact sinifindaki makinelerle karsilastirilamayacak kadar iyiler..
ne yapmali?
bence, hemen bir makine alip fotograf cekmeye baslanmali.. emin ol, bahsettigimiz makinelerden hangisini alirsan al, yanlis yapmis olmayacaksin..

en iyi yontem, bir dukkana gidip dene butun bahsedilen makineleri.. begendigini al sonrasinda..

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 14:23 - İp: 62.***.**2.10
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

[>:D ]

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 23:09 - İp: 81.***.**9.179