grafikersi
grafikersi (üye)
İstanbul / Amatör

2500 Ytl'ye Ne Alınır?

Arkadaşlar düne kadar nikon d70s'i 28-70+70-300 objektifleriyle almayı planlıyordum. Ancak Sony DSLR aklımı karıştırdı. Fikirlerinizi merak ediyorum. Zira sony 18-70 + 75-300 lensle birlikte yaklaşık 2400 civarı.

Teşekkürler

Tarih: 4 Ağustos 2006, 10:48 - İp: 81.***.**2.34
philip
philip (üye)
İstanbul / Amatör

Satın Alma Rehberi!

Yani birbirimize fiyatlar konusunda yardımcı olursak, en azından bir kaç forumda gördüğüm "sıcak fırsatlar" bölümü bence biz son kullanıcılar açısında oldukça güzel. Şu an olan ihtarlar bana açıkcası mantıksız geldi, doğal şekilde paylaşım yapılıyor. Ya da sıcak fırsatlar bölümü açın, herkes bulduğu ugyun fiyatları paylaşsın, böylece herkes birbirine yeterince yardımcı olmuş olur. Fakat site böyle ortam yerine sponsor ararsa kendine, o zaman bu iletim size hiç birşey ifade etmemiş olur. Zaten o gibi bir durum söz konusu olursa bu iletimi dikkate almamanızı rica ederim.

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 15:21 - İp: 85.***.**2.173
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

yokmu seri ilanlar diye bir bölüm ordada var bu bölümdede var d70 için teklif götürmedilerm,i birbirlerine neyse boşverin
daha kimse bu sitede birbirine yardım etmez artık

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 16:10 - İp: 85.***.**9.131
eserburak
eserburak (üye)
Yurtdışı / Meraklı




Valla bravo Ceyhun Bey,, duygu sömürüsü gibi yazınız bir tarafa, Sony Yetkili satıcısından daha ciddi ve tutarlı yazılar beklerim ben şahsen!

Bu yüzden zaten daha öncede belirttiğim gibi Sony'den soğudum sürekli okuya okuya, yok hani bilgilendirici bir tarafı olsa amennah diyeceğim ki malesef zerre kadar da yok!

Zaten DSLR almak isteyen kişiler bir hayli araştırma okuyorlar, kimsede gözü kapalı gidip makine almaz, sizin ''Sonyyyyy başka söze ne gerek var'' ''Sonyyyy ismi bile yeter'' gibi cümleleriniz hiçbir anlam ifade etmediği gibi, Sony isminin'de DSLR'de henüz çok bir anlam ifade etmediği açık afendim... Bir makine çıkarınca ''Sonyyyyyy başka söze ne gerek var'' diyemiyorsunuz işte öyle, bu işler öyle yürümüyor.

Arkadaşında dediği gibi, eğer fiyatlarınız cazipse ve insanların makul fiyatla alması için yardım etmek istiyorsanız reklam verin yan tarafta boş bir sütun görüyorum mesela ben şu anda! Ayrıca kimin ikinci el makina satışına çomak sokabilirsiniz ki? Bende yaklaşık 3 hafta önce makinemi sattım ama hiç düşünmedim Sony Yetkili Bayiisi Ceyhun Bey'in yazıları benim satışımı etkiler mi diye İnsanlar uygun bulursa alır bulmazsa almaz, komik bir yakllaşım olarak azdediyorum bunu da...


''Üyeliğimi silin, yazdıklarımı silin'' demek istiyorsanız yönetime, özel mesajla ya da ayrı bir topicle belirtmeniz daha uygun olurdu sanıyorum, bu topicde arkadaşımızın sorunu sizin yazdıklarınız ya da üyeliğiniz değil görüldüğü gibi... Neyse, açtım yine bayramlık ağzımı afedersiniz arkadaşlar...


--------------------------------------------------

Sevgili grafikersi,

bence şunun şurasında 1-1.5 ay daha bekle ve Canon'un makinesi çıksın, photokina yapılsın ondan sonra karar ver. 350D fiyatı bakımından paranızın geri kalanını iyi lensler almak için harcama lüksünü veriyor size, A100 ise iyi makine olmasına karşın D80 ve Canon'un yeni çıkan modellerini görmeden düşünülmemesi gereken bir model bence, kaldı ki D80 kağıt üzerinde daha tercih edilebilir durumda bana kalırsa şu anda bile... Üstelik 18-135mm lens iyi işler çıkaracağa benziyor ve çok kullanışlı bir aralık...

Benim tavsiyem eğer aceleniz yok ise en azından 1 ay daha beklemeniz olacaktır... Sonradan aklınızda ''keşke'' kalmasın bence bekleyin...

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 21:32 - İp: 88.***.**9.130
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..

ceyhun merhaba..

"daha kimse bu sitede birbirine yardım etmez artık "

bu sekilde bir konusmanin kimseye yarar saglayacagini acikcasi dusunmuyorum..

sitenin belli kurallari var.. ve bunlara uyulmasi gerekiyor..
site eger ki, her makine satan kisiyi forumlarda serbest biraksaydi sizce nasil olurdu forumlarin hali?
biri konu acar, ve 1.ci satici bende su kadar, 2.ci satici ama ben su kadara satiyorum....vs.. sizce hos olur muydu?

forumlarin amaci, tuketici konumundaki insanlarin birarada konusup bilgi alisverisi yapabilmeleri.. saticilarin yardimlari, daha cok cok farkli bir amaca yonelik..
ama makine satan insanlar, bu site gibi cok ziyaret edilen sitelere reklamlarini vererek, insanlarin dikkatlerini cekebilirler.. dolayisiyla hem site kazanir, hem saticilar hem de uyeler..

...

 

Tarih: 16 Ağustos 2006, 21:53 - İp: 62.***.**2.10
canmahmut
canmahmut (üye)
Ankara / Amatör

Ceyhun bey, her forumun arasına girip sürekli fiyat vermeniz doğal olarak tepki çekiyor,

Ben de bir yığın araştırmadan sonra A-100 aldım, cok memnunum, kullandıkça da iyi ki bu makinayı almışım diyorum. Ama sürekli olarak her konuşmanın arasında reklam görmek hoş değil.Bir yerde fiyat vermiş olmanız yeterliydi, her şeyi tadında bırakmak en güzeli

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 00:01 - İp: 85.***.**6.75
philip
philip (üye)
İstanbul / Amatör

Esasında yönetici arkadaşlar böyle bir uyarıyı forum için de yapması yerine özel mesaj olarak göndermesi forum prestiji açısında daha olumlu sonuçlar verebilirdi.

Aslında düşünüldüğünde fiyat paylaşmaları elbette yapılmalı, çünkü dalgalı bir fiyat listesi olan bir ülke'de yaşamaktayız. Bunun için birbirimize uygun olan fiyatları neden paylaşmayalım? Tabi bu arkadaş içindeki heyecanı ile biraz fazla paylaşmış Küçük bir uyarı yapılsaydı belki böyle gergin ortam oluşmayabilirdi! Konu üstünde tekrar tekrar ileti gönderilmesi durumu ve konuyu ateşlemeye neden oldu.

Bu arada fiyat paylaşabileceğimiz bir bölüm oluşturulmalı, bir arkadaşım Çin'de yaşamaktadır, iş nedeni ile her 3 ay'da bir buraya geliyor. Az önce kendisiyle konuştum d70 body 600 YTL'miş. Şimdi bu fiyatı paylaşmak için reklam mı vermeliyim? Yapılan bazı açıklamalar bu düşünceyi oluşturmaya sebep olmadı mı?


 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 00:23 - İp: 85.***.**1.20
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar Ceyhun beyi daha önce aynı konulu 3 başlık açıp site de forum sayfalarını amacına uygun olarak kullanmadığı için Sony A100 fiyatı açıklanıyor topiğinin ilk sayfasında olduğu gibi uyarmıştık.Aynı amaçla açtığı diğer konularda tarafımdan silinmişti.Kendisini özelden attığım mesaj ile de ikaz etmiştim.
Konuyu tartışma noktasına vardırmak istemiyorum.O yüzden bu arkadaşımızın forum kurallarına uymayan bazı yazılarını siliyorum.

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 00:39 - İp: 81.***.**5.53
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

philip, ozel mesaj olayi tamamen gizli sakli yapilan anlamina da gelebilir forumda.. burada site sahibi, fikret, bir yazi yazip herkesin bilgilenmesini istedi.. cunku hersey yine herkesle paylasiliyor..
...
fiyat paylasma olayini baska boyutlara vardirmanin manasi yok.. sen arkadasindan, cindeki bir makinenin fiyatini ogrenip burada soylemenle, hicbirsey olmaz.. olamaz..

reklamin kelime manasi nedir?
fiyati paylasmak icin reklam mi vermeliyim demissin..
dikkat et, paylasmak icin diyorsun.. onun adi paylasmak.. reklam degil.. cunku hicbir cikarin yok bu isten..
o yuzden kelimeleri, olmayacak anlamlarina cekmeyelim lutfen..
ceyhun arkadasimizin ki reklam, cunku, bizzat kendisi satiyor o mali.. soyleyerek, gelin benden alin demek istiyor.. bunun adi reklam.. ama hicbir cikari olmasaydi, kimse de birsey diyemezdi..

tabii bu durumda, insanlar kendilerini farkli kisilermis gibi tanitip, paylasim amaciyla bilgilendirme yapiyorlamis gibi de gorunebileceklerdir.. ama bunun da caresi yok acikcasi.. internette kimse kimsenin yuzunu goremiyor..
fakat unutmamak gerekiyor ki, eger ki bazi insanlar, fazlasiyla bir yer hakkinda israrci davraniyorlarsa, er gec maskeleri dusecektir..
tavsiyeye evet, ama reklama hayir..

umarim kendimi anlatabilmisimdir philip..

 

Tarih: 17 Ağustos 2006, 21:15 - İp: 62.***.**2.10
philip
philip (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast,

Ben diğer arkadaşı savunduğumu hissettidin bana, ben böyle şey yapmadım, yapmamda. Ben sadece olursa çok güzel olur insanlar başka bir yerden pahalıya almaz bize, bir makinanın en ucuz olan yerine tavsiye edilebilir. Tekrar belirtiyorum diğer arkadaş beni ilgilendirmez. Ayrıca örnekleme yapmak istiyorum. www.donanimhaber.com sitesinde forum bölümünde sıcak fırsatlar göreceksiniz, bir göz atarsanız ne demek istediğimi anlamış olacaksınız.

Teşekkürler

 

Tarih: 18 Ağustos 2006, 13:22 - İp: 85.***.**2.173
jozer2000
jozer2000 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Arkadaşım ben sana aşağıdakileri temin edebilirim...

Nikon D50 Digital SLR Camera + AFS 18-55 G Lens
1900YTL
Yada
Nikon D50 Digital SLR Camera + 70-300mm Lens + 1GB Kit
2050YTL

yada sen bana bi mail at kafanda tam olarak almaya karar verdiğin makinayı, bende sana temin edebilirsem fiyat vereyim...
[email protected]

#Jozer2000' tarafyndan 20.08.2006 00:08:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Ağustos 2006, 23:33 - İp: 85.***.**0.93