stolan
stolan (üye)
İstanbul / Amatör

2. El Nikon D300 - Hayyam’a Güvenilirmi?

Yaklaşık 5 senelik amatör fotoğrafcıyım. Elimden birçok kamera geçti. Bir senedir d80 kullanıyorum. Makineme 70 200 2,8F lens almak için Hayyam pasajına gittim. Daha önce hep makineyi yurt dışından getirtmiştim. Hayyam pasajına ilk defa girdim. Pasajı inanılmaz güzel biryer. Özür dilerim , ilk defa giden biri olarak pasaj beni çok etkiledi. Pasaja girince birde ikinci el D300 almak istedim ancak güvenemedim. Bu konuda düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim ? Yada bana tavsiye edebileceğiniz biryer varmıdır?


#stolan' tarafından 04.01.2010 01:03:14 tarihinde düzenlendi.


Tarih: 4 Ocak 2010, 00:53 - İp: 78.***.**5.174
lazza
lazza (üye)
İstanbul / Amatör

Çok güzel yerinde bir soru sormuşsunuz.Ben Otuz beşyıldır fotoğraf çekiyorum.Kullanmadığım canon DSLR kalmadı.Geçen yıl Nikon'a geçtim ve D80 aldım.üç defada lens değişimi yaptım hayyam çarşısından üç defa alış verişimde aldatıldım.Esnafıda iyi tanırım insanın gözünün içine bakarak defolu mal satmaya bakarlar her insanın göremeyeceği hatalar vardır sattıkları malda.Bence yurt dışından getirtin derim size.Bence Makina almayıp D80 bady iyi bir lens alıp kullanın.Mesela ben öyle yaptım.Nikon 16-85 mm lens alıp makinanızı güle güle kullanın derim.

 

Tarih: 5 Ocak 2010, 01:24 - İp: 78.***.**3.41
stolan
stolan (üye)
İstanbul / Amatör

Düşünceniz için çok teşekkür ederim. Aslında oraya gitmemin nedeni yazdığım gibi 70 200 2,8 lens almaktı. Ancak D300 leri görünce dayanamadım. Her insanın hedefleri vardır. D300 benim için özel bir makinadir. Bir öğrenci olarak bu makinanın kullanılmamışını almak çok kolay değildir. Bana hertürlü garantiyi veriyorlar ancak insanında bir kameranın orada hatasız olarak duracağınada inanası gelmiyor. Aynı cep telefonlarında olduğu gibi bir hatası olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden başlığı açtım. Kamerayı alırken elimdeki kamerayı verip üzerine para vereceğim. Düşünecek olursak hedefe giderken eldekilerden olmakta var. Bu yüzden böyle ortada kaldım. İyi niyetli yazınızdan dolayı teşekkür ederim. Tavsiyeniz üzerine Çarşamba , Perşembe günü bir lens alayım. Daha sonrasına bakacağım.

#stolan' tarafından 05.01.2010 01:50:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ocak 2010, 01:48 - İp: 88.***.**4.251
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Hayyam daki esnafların güvenilmez olduğuna, adamın gözünün içine baka baka defolu mal sattıklarına kesinlikle katılmıyorum. Ben 4-5 yıldır neredeyse her hafta Hayyam a giderim, internetten defolu makine ve lens alımına defalarca şahit oldum ancak Hayyamdan yapılan alımlarda, en azından dükkan garantisi sayesinde tüketicinin parasını iade aldığına ya da malı değiştirdiğine de defalarca şahit oldum.

İnternetten alım kesinlikle bir seçenek ona bir lafım yok ancak şahsi tercihim, fiyat farkı az ise, Hayyam dan dükkan garantili almak olur. Bir ürünü dükkandan alırken iyice incelersiniz, kusuru var mı yok mu bakarsınız, internetten alınca sanki öyle bir şansınız mı varmış? Hayyam daki tüm esnaf hakkında konuşamam, hepsini çok iyi tanımam ama çok iyi tanıdığım esnaflar da var (ki bunlar en faal olanlardan) ve kesinlikle çok güvenilirlerdir.

İkinci el D300 görmüş fakat güvenememişsiniz, nesine güvenemediniz, biraz açarmısınız? Ne olabilir yani? 2. el makine alırken bazı küçük testler yaparsınız, fonksiyonlarını incelersiniz, sorun yoksa alırsınız. Ben yurt dışında iki defa makine bir defa da lens getirttim, bir makine ve bir lensimde sorun çıktı (makineden ayna yapışması, lenste de arkada netleme). Hayyamdan bir sürü lens aldım, iki kere de makine aldım, bir soruna rastlamadım, öyle aman aman da incelemeden aldım. Ben şiddetle tavsiye ederim, Hayyam gibi bir avantaj varken kıymetini bilmek lazım.

#t_yaman' tarafından 05.01.2010 08:05:56 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Ocak 2010, 08:04 - İp: 78.***.**3.254
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sayın ''lazza'' ;

Öncelikle şunu belirtelim ki Hayam denilen yer bir mağaza değil, bir işhanıdır..Ve içerisinde benim saydığım kadarıyla 14 farklı fotoğraf mağazası olan bir yer..Dolayısıyla herhangi bir mağaza ile sorun yaşayınca, bunun sorumluluğunu tüm Hayyam esnafına yükleyemeyiz..

Kendim ilk makinemi 2002 yılında Hayyam'dan satın almıştım..Bu tarihten günümüze tam üç farklı slr makine ve yedi adet de objektif satın aldım..Ve bir kere olsun ne defolu mal satmaya kalktılar, ne de farklı bir şekilde aldatıldım..Aldığım ürünlerin hepsi de paketi dahi açılmamış, açtıktan sonra da yine herhangi bir sorun çıkarmayan ürünlerdi..Tamam, piyasada sahtekarlar olabilir ve olması da doğaldır ve bu sadece fotoğraf sektörüne ait bir durum olmayıp her sektörde olacaktır bu tip adamlar/mağazalar..Ancak önemli olan nerden alışveriş yapacağınızı iyi araştırıp bilmektir..

 

Tarih: 7 Ocak 2010, 18:08 - İp: 94.***.**4.34
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın arkadaşım lazza lütfen Hayyam handa sizin başınıza gelen bozuk cıhaz satışını kısaca yazın , buraya yazamazsanız kimin yaptığını özelden mesajla yollayabilirsiniz .
başkaları aldatılmasın .
çünki Hayyamdaki esnafın bir kısmı fotoğrafçılığı müşteriden öğrenir .
alıp sattığı makinaların kusurlarını farkedecek kadar tanımaz .
olaylardan bizide haberdar edinki dikkatli olalım .

 

Tarih: 10 Ocak 2010, 19:01 - İp: 88.***.**2.131
setup
setup (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar hayyamın girişinde BABATAŞ diye kendini esnaf zanneden simsar ve tilki ve kendilerini kurnaz sanan bir avuç çapulcudan bir tane kalem pil dahi almanızı tavsiye etmem. 23,05,2011 saat 14,30 sıralarında nikkon 18X105 vr objektif satın almak için BABATAŞ a gittim bizim o adamdan yıllardır alış verişimiz vardı fakat bir yakın arkadaşım benim d80 makinamı tamire verdim makinamı başkasına satıp bana çok kullanılmış vasat durumda d80 verdiler diye de daha önce uyarmışlardı fakat bu adam bizim hem mkina tamirlerimizi hemde parçalarımızı temin ettiği için ilk oraya sordum ve almaya karar verdim ikinci el 18X105 vr objektif e 400 sıfırıınada 650 tl dedi ben riske girmektense sıfır almayı tercih ettim satı çocuğa bana sıfır nikkon afs 18x105 vr objektif verirmisin dedim şirketimin adını verdim onun gönderdiğinide hem girişte hemde alırken sölememe rağmen,bu başıma geldi bana bekleyin dedi 5 dakka oldu 10 dakka oldu sıkıldım kafamı tezgahın arkasına uzattım. BİR BAKTIM BANA KASKALLAMAK ÜZERE TEMİZLEMEKLE O KADAR MEŞGUL OLMUŞ VE KENDİNİ KAPTIRMIŞKİ ADETA DÜNYADAN KOPMUŞCASINA OBJEKTİFİN TUTMA YERLERİNBİ FIRÇALARKEN LENSİ GÜDERİYLEN SİLERKEN GÖRDÜM SONRA O OBJEKTİFİ GÜZEL SIFIR OBJEKTİFİN KABINDAN GELİP GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN ÇIKARTTI BEN YALANDAN İNCELEDİM TABİ SONRA BİR BAKTIM TAKMA YERİNDE KÖŞEDE BİR ÇİZİK GÖRDÜM DEDİM BU AZ ÖNCE TEZGAHIN ARKASINDA TEMİZLEDİĞİN OBJEKTİFMİ SUSTU ÇİZİĞİ GÖSTERDİM BU SIFIRMI DEDİM TEZGAHTAR AA BU İKİNCİ ELMİŞ YANLIŞLIK OLMUŞ SİZE SIFIR GETİRİM BEN DEDİ........ ARKADAŞLAR HAYYAM ESNAFINI ÇOK İYİ BİLMEM AMA İLLAKİ ŞEREFLİ DÜRÜST NAMUSLU ARKADAŞLARIMIZDA VAR ORDA FAKAT %70 İ KURNAZDIR DİKKATLİ OLUN BAZILARI BU KURNAZLIĞI BU ŞEKİLDE KULLANIYOR VE ASLA "BABATAŞ" DAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN..

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 15:03 - İp: 94.***.**9.180
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Nikkor 18-105 VR lensin normal fiyatı 350 dolardır. Alacağınız günün dolar kuruna göre fiyatı değişir. Daha fazlası kazıktır.
Hayyam'a gelince ikinci el ürün alıp satan mağazadaki sıfır ürüne ben şahsen güvenemem. Dolayısıyla Hayyam'ı kimseye tavsiye etmem.
Doğubank'ta ikinci el ürün alınıp satılmaz.
Esnafı dürüsttür...

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 15:11 - İp: 92.***.**7.196
by_toki
by_toki (üye)
İstanbul / Meraklı

hmm herkeze teşekkür ederim güzel bi soru ve cevaplar olmuş.bizde ona göre ayağımızı denk alırız..

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 15:26 - İp: 212.***.**6.226
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

asıl dogubank esnafı cakaldır aman diyim

 

Tarih: 3 Haziran 2011, 16:17 - İp: 88.***.**8.140
yucelcetin
yucelcetin (üye)
İstanbul / Meraklı

Babataş Hayyam'ın en kazıkçı, en çakal, en üçkağıtçı esnafıdır...Tuhaf bir yer, tutarsız bir yer bir objektif temizlemek için bi tanesi 20 tl isterken bir diğeri hiç para almayabiliyor...Yine bir objektif tamiri için gittiğim 2. kattaki bi dükkanda 150 tl olan tamir masrafı en alt katta 60 tl'ye halledilebiliyor...Kısacası çok pis geçiren müşteriyi yoluncak kaz gibi göreni de var esnaflık nedir bileni de var....

 

Tarih: 27 Kasım 2011, 20:21 - İp: 85.***.**8.94