afesacarsoy
afesacarsoy (üye)
İzmir / Amatör

18-55 Ve 55-200 ?

Foto makinesi alacağım da...

18-55 kit ile 1100 liraya buldum. Bir ilanda yanında fazladan 55-200 lens ile 1300 e satıldığı söylenmiş. Sizce değer mi? Ya da lenslerin 55-100, 18-55 gibi değerleri neleri ifade ediyor, değişiklikler neler yarattıkları?

Tarih: 8 Ekim 2010, 21:49 - İp: 212.***.**3.185
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

klom, ortada iğneleyici konuşma yok. üstelik bu sitede istisnasız herkes yeni makina alacak insanlara fiyat/performans ürünleri öneriyor.Buraya yazanlar sana 5dmark2 al demeyi de bilir madem çok paran var. Ama iyi niyetli davranıp,kimsenin gereksiz harcama yapmaması için öğütler veriyorlar. Hele ki gaijin, 5000 mesaj yazdıysa belki yarısını yeni makina alacaklara tavsiyede bulunmak için yazmıştır. Herkese yardımcı olur.

afesacarsoy, o zaman sana da hayırlısı olsun. 2si arasından bende a390'ı seçerdim. Fakat bil ki tüm noise örneği içeren fotoğraflar crop değildir. Bilgi olsun diye söylüyorum tercihini etkilemek amaçlı değil. terimleri öğrenmek için terimler forumu mevcut hepsini barındırıyor ya da arama yaparak ulaşabilirsin. Eğitim için national geographic fotoğraf okulu seti var. İnternetten bulunabilir.

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 14:08 - İp: 92.***.**9.73
klom
klom (üye)
Balıkesir / Amatör

ben forumu araştırmıyo değilim iki haftadır dört dönüyorum forum da bilgi ediniorum da o kısımda bi sorun yok ben başkasına soru soruyorum hop gaijin atlıo ordan forumu araştır forumu araştır sio bilmem ne dio tamam bilgisi çok yüksek olabilir ama bunları aktarmak marifet ister ilk girdiğim günden araştırdım ama iki malkina arasında karar kılacak bir bilgiye ulaşamadım hem ben başkasına soru soruorum gaijin atlıo ordan bodoslama bilgi vercekse beni bilgilendircekse cevaplasın ben soru soruyorum o forumu araştır dio o zaman hiç soru cevap olmasaydı koysaydınız bilgiyi herkes girip baksaydı kimse soru filan sormasaydı ben gerekli bilgiyi edinemediğim için soruyorum zevkten diil ayrıca sen niye atlıosun ki ordan ben gaijinle konuşuyorum işte sizin sorununuz bu iki kişi konuşurken araya girip bişiler sokuşturmak...

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 14:24 - İp: 85.***.**1.196
klom
klom (üye)
Balıkesir / Amatör

ayrıca bu güne kadar bana hiç yardımcı olmadı olduysada 1 kere filan

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 14:26 - İp: 85.***.**1.196
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

sürekli aynı soruları sorup durmuşsunuz, 2 mesajınız silinmiş. geri kalanların yarısına cevap verilmiş. Üstelik araştır denilmesine rağmen 1-2 satır birşeyler de yazılmış yani. Foruma bak denilmesinin sebebi arasında kaldığın makinaların daha önce sorulmuş olmasıdır. Burası bi forum, iki kişi konuşuyor diye birşey olamaz. Çok istiyorsan özel mesajla atarsın msn adresini karşındaki de kabul ederse ordan 2li diyaloğa girersin. Diğer türlü senin demenle kimse cevap vermeyecek yada konuşmayacak diye birşey olamaz. Gördüğüm kadarıyla gaijin'de cevap vermese sana neredeyse cevap veren kimse olmayaca hala 1 kere yardım etti diyorsun. Üstelik canon mu nikon mu diyorsun böyle saçma bişey olabilir mi? Galatasarayı mı Fenerbahçeyi mi tutayım diye sormak gibi bişey bu.

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 15:02 - İp: 92.***.**9.73
afesacarsoy
afesacarsoy (üye)
İzmir / Amatör

klom ben yeni bir üyeyim... Tuvaletim gelse nasıl yapılıyor diye soruyorum neredeyse fotoğrafçılıkla ilgili... Gaijin neredeyse her soruma bıkıp usanmadan yanıt veriyor... Hem de diğer sitelerdeki gibi ARAMA YAP ULAN diyerek değil, açıklama yaparak... Ne bilmişlik yaptığını gördün anlamadım... Hem benim lensler ile ilgili açtığım başlığa alakasız bir soru sormuşsun, adam onu bile yanıtlamış, hala ters davranıyorsun... Ona bilmişlik yapma derken sen de artistlik yapıyorsun... Direk "Ya neden böyle yanıt veriyorsun ki, sadece bir soru sordum" vb. diyebilirsin ama her şeyi belirtmenin bir yolu var... Benim içimden son yanıtlardan, özellikle gaijin in yanıtlarından sonra, "Tanrı razı olsun, her soruya yanıt veriliyor, süper site olmuş, hepiniz sağ olun" vb. demek geçerken bu yazını garipsedim doğrusu... Adam senin soruna, doğru düzgün yanıt vermiş, yüksek rakam, gereksiz olur ona o parayı vermen, fazla bir artısı yok diye...

Neyse, herkesin kişiliğinde fazlalıklar ya da azlıklar olabiliyor... Böyle kabullenmeliyiz sanırım bazılarını...

Gaijin, en son yazdıklarıma da yanıt verirsen sevinirim... Tekrardan sağ ol...

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 15:22 - İp: 212.***.**4.4
klom
klom (üye)
Balıkesir / Amatör

afesacarsoy ben daha önceden daha kibar konuşmuştum zaten ztn benim gaijinle bi alıp veremediğim yok ama biraz daha bilgi verici konuşabilir yani bi soru soruyorum araştır diyeceğine 2 satırla anlatsa bunlar olmazdı zaten yani benim tek öğrenmek istediğim arasında kaldığım iki makineden hangisini seçmem birazda diğer konular hakkında bilgi edinmek yani

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 17:04 - İp: 88.***.**6.229
raulgs21
raulgs21 (üye)
Adana / Meraklı

klom sana diyecek söz yok kardeşim

 

Tarih: 9 Ekim 2010, 20:23 - İp: 217.***.**8.164
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı


afesacarsoy
ergonomi için 100 lira deger.
bulma sansın varsa tek lensle bile olsa a390 almanı tavsiye ederim. a380 ve yanında 330 230 du sanırım birkac model cıkardı sony ve bu yanlısından hemen dondu.
ergonomi bakımında cok kotu bir seri. ikisinide eline alma sansı bulursan ne demek istedigimi cok iyi anlarsın.
dedigim gibi noise cok onemli bir kıstas degil benım gozumde.
fotograf cekenler gercekten 1000 fotograf cekiyorsa 40-50 tanesini 400 ustu isoyla cekiyordurlar.

sakın bu makinelerin kotu yada idare eder makineler oldugunu sanma. bunlar gercekten iyi makineler.
uzerlerinde nikon yazsa 2500 liradan asagı satılmazlardı.

teknık terimler hakkında forumda bir bolum mevcut, merak ettiklerini aratıp cevaplarını bulabilirsin.

*********
yozkan, yuksek megapikseli makine alırken artı sayanlar için evet bu uyarıyı yapıyorum.
18 megapiksel, bilmem kac x zoom 25600 iso falan bunlar gercekten gereksiz seyler. (en iyi ornek sony a300-a350idi birebir aynı makinelerdi ama biri yanlıs hatırlamıyorsam 10 digeri 15 mp idi. nasıl bir pazarlama stratejisi hala cozemedim??? ama a350 hem pahalıya satılıyordu hemde mesela seri cekim hızı buyuk dosya boyutu nedeniyle daha yavastı. fotografları bilgisayarda saklıyoruz sonucta,harddiskte yer kaplamasıda ayrı bir sorun.) satın alma kararında birinci kıstas olmamalarını belirtmek için bu sekilde uyarıyorum.

*************

klom,
okumuyorsun. senın sordugun butun sorulara cevap verdim ben bizzat baska konularda. tek tek linkte veririm.
sen hem okudugunu soyluyor hemde aynı soruları soruyorsan, ben sana inanmıyorum.

sen gidip sırf fotografcılıgın fsinden anlamayan tek bildigi sidik yarıstırır gibi teknoloji yarıstırmak olan adamların sozuyle senın için hiçbir fark yaratmayacak bir makineye fazladan 700 lira vermek istiyorsan buyur ver.
umurumda mı sanıyorsun?

daha nesin, kimsin, amacın ne, tecruben ne, butcen ne, ne amacla fotograf cekeceksin,algı seviyen ne bunların hiçbiri hakkında bilgi vermeden soru sorup cevap almayı beklersen, forum kurallarına aykırı hareket edersen benden alacagın cevapta herzaman aynı olacaktır.
insanlar senın hakkında bir fikir sahıbı olmadan sana neyın uygun oldugunu nereden bilebilir? neye gore sana oneri yapabilir.
ihtiyacın olacak olmayacak seyleri nasıl belirleyip artısı eksisini degerlendirip bir model tavsiye edebilir?

sana yazdıgım butun cevaplar yalan yanlıs bildigin ve ortaya sactıgın bilgimsileri düzeltmek için yazıldı.
haa birde belki bir sefer olsun merak ederde iki uc konu arastırırsın diye.
gerci sen sana yazılan cevapları bile okumuyorsun anlasılan ki sorular hep aynı.
sen ısrarla forum kurallarına aykırı konu acmaya yada baska insanların konularını alakasız sorularla (bari ilgili konular altında ilgili sorular sor) kirletmeye devam edersen ancak bukadar kaale alınırsın.





 

Tarih: 9 Ekim 2010, 23:34 - İp: 88.***.**8.140
afesacarsoy
afesacarsoy (üye)
İzmir / Amatör

Vallahi 390 alma şansım çok az... 380 daha garanti gibi... Pişman olur muyum ya da keşke 390 alsaydım der miyim, bunu merak ediyorum...

 

Tarih: 10 Ekim 2010, 00:11 - İp: 212.***.**4.4
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ozellikler acısından bir eksigi yok.
sadece eronomik olarak daha rahat bir govdesi var a390ın. sag el grip kısmı daha dolgun ve ele oturuyor.
bunun dısındaki farklar (farkta denmez) teferruat

 

Tarih: 10 Ekim 2010, 00:54 - İp: 88.***.**8.140