oguzh4n
oguzh4n (üye)
İstanbul / Amatör

1000-1500 Lira Arasında Makine Tercihi

Merhabalar,
Uzun zamandır fotoğraf makinası almak istiyordum ve artık bu işi sonuçlandırmak istiyorum.

Daha önce hiç fotoğrafçılık deneyimim olmadı daha yeni başlıyorum açıkçası.

Bütçem 1000-1500 lira arasında. Güzel fotoğraf ve video çekeceğim bir makine istiyorum. Akşam çekimlerinin güzel olması ve kaliteli makrolar çekebilmesi benim için önemli.

Aslında nikon d90 ve d3100 gerçekten çok güzel makinelar fakat pahalılar. Belirlediğim fiyat aralığında hangi makineleri tavsiye edersiniz?

Ben Sony NEX-5 almayı düşündüm. dpreview.com daki testlerine baktığımda fotoğraflar ve videolar mükemmel gözüküyordu. Bu makineyi tavsiye edermisiniz?

Teşekkürler,

Tarih: 8 Eylül 2010, 10:04 - İp: 78.***.**0.146
freestylegend
freestylegend (üye)
Denizli / Doğa Fotoğrafçısı

Sony'nin güzel modelleri var gerçekten. Ben söylediğiniz kriterlere uygun nikon d5000'i tercih ederim. HD video özelliği ve iyide fotoğraf çekiyor. Yalnız forumda biraz daha araştırmanızı, eski konuları okumanızı isterim.

İyi forumlar.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 12:21 - İp: 94.***.**5.176
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

http://forum.netfotograf.com/search.asp?cx=partner-pub-6832756115393917%3Antqvje-gqgo&cof=FORID%3A10&ie=ISO-8859-9&q=yeni+ba%FElayan&sa=Ara#1164

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 14:39 - İp: 78.***.**9.151
oguzh4n
oguzh4n (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
zaten forumu arastirdim ama gordugum tek sey benim gibi konu acanlara verilen forumda arama linki. Zaten yeteri kadar teknik bilgimiz olmadigi icin bu konulari aciyoruz. Adi ustunde forum, kategori ise satin alma rehberi. Verdiginiz arama sonuclarina girin bakalim neler var. Hep kapanmis konular ve cevapsiz kalmis sorular bol bol arama linki.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 16:07 - İp: 88.***.**1.174
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=45857

kusura bakmayın, bu linki sizin konunuza bakarken buldum sizde bakarsanız görebilirsiniz. en altta " 1000 1500 Lira Arasında Makine Tercihi ile ilgili olabilecek konular" diyor gayet açıklayıcı şeyler var. soran kişinin makineleri eni konu araştırdığı belli, spesifik şeyler soruyor.cevap da almış gördüğüm kadarıyla. incelemeden,bilgisi az olarak gelen kişilere de kısıtlı cevap verilebiliyor. sonuçta cevapları yazan kişiler de insan. sıkılıyorlar günde 12315215 böyle başlık açılınca. ben yeni yeni cevap yazıyorum düşünün yıllardır üyeler ve hergün bu tip konulara cevap veriyorlar siz sıkılmaz mısınız?

bu şekilde sert bir tavır sergilemek yerine daha yumuşak davranırsanız, mutlaka birileri cevap verecektir. zamanında bana bol bol verildiği gibi. emin olun buradaki çoğu üye bilgilerini,tecrübelerini paylaşmaktan kaçınmıyor,yardımcı olmayı seviyorlar.neyse ben size kendi sınırlı bilgimi aktarmaya çalışayım.

akşam çekimleriniz için iso değerini yüksek tutmalısınız. akşamları ışık daha az olduğu için. bu yüzden kafanızda bir kaç makina belirleyip, bu makinaların iso testlerine bakın. bulamama şansınız yok. atıyorum 1000d ve d3000 karşılaştırmalı testleri vardır yabancı sitelerde. aynı kareleri aynı iso değerlerinde çekerler sizde görebilirsiniz bu sayede. karşılaştırmalı test olmasa bile bakın, örneğin her iki makinayla da iso 800 de çekilmiş fotoğraflar inceleyin. noise nedir,IS nedir bunları öğrenin(terimleri kastediyorum). bunlar forumda mevcut.

makro çekimi ise daha farklı bişey. çok çok yüksek ihtimalle kit lens alacağınız için bununla beklediğiniz kalitede makro çekmeniz olası değil. close up filtre, makro tüpü, lensi ters bağlama gibi yöntemler de var tabi ama sonuçlar tartışılır. alacağınız makina ne olursa olsun sizi hayal kırıklığına uğratabilir. slr kullanıyorsunuz diye her fotoğrafınız muhteşem olamaz. biraz siz,yeteneğiniz,görüşünüz biraz makine biraz lens biraz da ekipmanların etkisiyle total birşeyler yakalanır. sadece iyi makine almakla iyi fotoğraf çekilmiyor demek istediğim. bence öncelikle terimleri öğrenin,araştırın. sonra makinaların özelliklerini öğrenin,karşılaştırın. (letsgodigital sitesi 4 makineye kadar özellik karşılaştırması yapıyor) yine bahsettiğim siteden incelemeleri okuyun.

#yozkan88' tarafından 08.09.2010 21:04:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Eylül 2010, 21:00 - İp: 213.***.**9.202
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

evet boyle birbirinini tıpatıp aynısı onlarca yuzlerce konu acıldıgı için çöplüğe donen forumda arama fonksiyonunun verecegi sonuclar yine çöp konular oluyor.
sorumlusu kim acaba?
*******************************************

bu butce ile alınabilecek makineler bellidir.
bilmiyorsanızda forumdaki 5 tane konuya girip cıkarak kesin bilgi sahıbı olunabilir.

canon 1000d-450d-500d
nikon d3000-d5000 (piyasada daha d3100 diye bir makine yok oyuzden pahalı olmasıda mumkun degil.)
pentax k-x
sony a300 serisi a 500 serisi.

bu makineler hakkında gerekli bilgilerde cok degil en fazla 3 sayfa içinde karsılastırmalarıyla verildi.
veriliyor. ama hiçkimse okumayı sevmedigi için, herkes kendi sorusu ilkkez sorulmus saydıgı için, birebir aynısıda olsa cevap kendisine verilsin istedigi için her gun altalta aynı konular acılıyor. arastırmaktan bukadar korkmamak gerek.
*******************************************

bilmediginiz sey su ki, burada acılmıs konulardan birkacını okumak, size makine tavsiyesinden fazlasını kazandırır.
makinelerin artıları eksileri, bazı cekim teknikleri, bu makinelerde kullanılabilecek seyleri, kullanılamayacak seyleri, uygun fiyata bulabileceginiz yerleri, cekmek istediginiz konuya gore nasıl bir lens almanız gerektigini vs. ogrenebilirsiniz.


******

mesela o konuları okursanız, neredeyse her cekim turu için farklı bir lens almanız gerektigini, bu butceyle ancak kit lensli bir model alabileceginizi ogrenirdiniz

mesela makro cekmek için ayrıca makro lens almanız gerektigini, 1e 1 buyutme yapan makro lenslerin 800-1000 liradan basladıgını, daha kısıtlı makro ozellikli lenslerin 450-500 lira civarına satıldıgını...

bir dslrnin otomatik modda kullanılmasıyla 3te 1 fiyata alınmıs bir kompaktın otomatik modda kullanılmasının zerre farkı olmayacagını, ayarlarını kendiniz yaparak ancak guzel fotograflar cekebileceginizi,
gece cekimi içinde ancak uygun ayarları yaparak iyi cekim yapabileceginizi,
gece cekiminde noise olmaması için isonun olabildigince yuksek degil dusuk tutulması makinenin bir yere sabıtlenmesi ve enstantanenın uzun tutulması gerektigini, portre cekilecekse, arka planı gorunur kılmak için dusuk enstantane hızlarında flaşlı cekim yapılabilecegini, hareketli nesnelerin cekiminde enstantane suresini uzatmak için isonun arttırılacagını...

daha once hiçbir bilgisi yada deneyimi olmayan birinin hangi makineyı alacagından cok fotografcılıgın temel bilgileri uzerıne odaklanması gerektigini...

suanda piyasada bulunan en basit dslr nin bile en profesyonel kullanıcının ihtiyacını karsılayacagın, bu durumda bir amatore yetmemesi gibi bir durumun sozkonusu dahi olamdıgını


okumus ve ogrenmiş olurdunuz.
ama yok, kim ugrasır ki arama yapmakla.



 

Tarih: 8 Eylül 2010, 21:23 - İp: 92.***.**2.60
muharrem26
muharrem26 (üye)
Diyarbakır / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 19 Eylül 2010, 13:44 - İp: 78.***.**2.145
  • 1