sedirci
sedirci (üye)
Amasya / Amatör

... K20d ... Nereden Alayım ???

Merhaba değerli netfotoğraf üyeleri
Kompakt sınıftan dslr’ye terfi etmeye karar verdim. Tahmin edileceği üzere kafamda bi milyon soru oluştu. Bunlardan birçoğunu aştım,
K20D’de karar kıldım. Yanında da şimdilik kit lensini alacağım. Biraz kullandıktan sonra hangi lenslere ihtiyaç duyacağımı daha iyi anlayacağımı düşünüyorum.

Şimdi nereden alacağım sorusu kaldı.
Anladığım kadarıyla aşağıdaki şekillerde satın almak mümkün:

* Gittigidiyor ve sahibinden.com
* Hayam, Doğubank
* Amerika
* Garantili satış yapan mağazalar
* İkinci el

Son iki seçeneği düşünmüyorum. İkinci ele güvenmiyorum, garantili satış yapanlar da çok pahalı. Eğer spot fiyatlar ile Amerika arasında ciddi bir fark yoksa amerikayı da düşünmüyorum. Geri kalanlarıyla ilgili olarak kafamdaki sorular şunlar…

1) Amerika fiyatlarını araştırırken genellikle amazonu baz aldım. Doğru mu yapıyorum. Amerika’da -amazon dışında- daha ucuz fiyata almak mümkün müdür? (Not: Arkadaşımın hangi eyalette yaşadığını bilmiyorum, fark eder mi onu da bilmiyorum…

2) Varsayalım ki amazondan aldım, daha doğrusu arkadaşım alarak bana getirecek. Makinenin bana maliyeti amazonda yazan fiyat kadar mı olur? Yoksa vergi, ek ödeme, …, vs her ne isimle olursa olsun bana ek bir maliyeti olacak mı?

3) Gittigidiyor ve sahibinden.com da satış yapanlar, genelde hayyam ve doğubank satıcıları ile aynı kişiler mi? Gerek gg/sahibinden.com, gerekse hayyam ve doğubanktan alışveriş yapmak güvenli midir? Sıfır kutusunda denmiş mesela, güvenebilir miyim?

4) İstanbul’da yaşamıyorum. Hayyam’da satış yapan dükkanlara nasıl ulaşabilirim? İnternet adreslerini veya telefon numaralarını verebilir misiniz? (bu sonuncuyu online alışveriş düşündüğümden sormadım, sadece fiyat araştırması için…

Vereceğiniz cevapların benim durumumdaki başka arkadaşlara da yardımcı olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler…

Saygılarımla…

Tarih: 15 Nisan 2009, 00:35 - İp: 188.***.**3.91
thedogfather
thedogfather (üye)
Yurtdışı / Meraklı

elimde cok saglam bir set var uygunda fiyata satiyorum ama moskova'dayim...kapali alanlarda fotograf cekiyor iseniz pahali bir objektif alm,aniz gerekecek bendeki 50-135 2.8 gibi bence en ideal lens bu diger baska bir seye gerek yok derim..ama objektifin kendisi makineden pahali maalesef.....Ben moskova 2800 usd ye k20d+28-50 2.8 sigma+28-300 tamron + 50-135 2.8 pentax + battery block + 8 gb sd kart + sigma flash...satiyorum...

 

Tarih: 15 Nisan 2009, 10:00 - İp: 81.***.**0.70
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba;
1) Amazon iyidir fiyat olarak. Ebay de çok çok iyi. Bu ikisinde de fiyatlar aynı seyrediyor yani K20D body olarak 670-700 USD arasında, kit lensler beraber 820 -850 USD civarları. ABD de daha uygun yer bilmiyorum.

2) Ek maliyet olmaz, amazon da yazan fiyat olur bir de free shipment değilse ABD de yollayacağın adrese olan kargo ücreti olur (10-20 USD filan)

3)GG/sahibinden de hayyam satıcıları da var, olmayan da var. Ben internetten alışveriş yaptım ve sıkıntı yaşamadım. Sahibinden.com biraz daha ucuzdur oradan alın derim. Orada en uygun fiyatı veren "elektrostar" güvenilir satıcıdır, ABD fiyatına çok yakın fiyat verir (kargo dahil). Tek kusuru genelde çok bekletir adamı (10-20 gün mesela) bir de siparişi aldıktan sonra cevap vermez, telefona çıkmaz, sinir eder adamı ama güvenilirdir, tavsiye ederim. Doğubank ı bilmem ama Hayyamdan alışveriş güvenlidir yani kutusunda sıfır diyorsa öyledir. Tersi bir duruma şahit olmadım şimdiye kadar.

4)Şu anda işyerindeyim ama akşam evden birkaç hayyam esnafının tel nosunu size atarım. Şimdilik Frelens dükkanının sahibi Vehbi bey in tel i vereyim (212) 5135588 ya da 0553 626 50 60 . Güvenilir satıcıdır Vehbi bey, arayın mutlaka yardımcı olur. Uygun fiyata size makinayı da temin eder (kargoyla heryere makina yolluyor). Dükkandan almanın bir avantajı, dükkan garantisi ve kendinize muhattap bulabilmenizdir, netten ya da ABD den alınca bu sıkıntı oluyor biraz.

 

Tarih: 15 Nisan 2009, 10:19 - İp: 78.***.**5.148
sedirci
sedirci (üye)
Amasya / Amatör

Sayın tayga ilginiz için teşekkür ederim. Yaklaşık 4500 gibi bir bütçeden bahsediyorsunuz, o kadar para ayırmayı düşünmüyorum.

Şu an için makine+kit şeklinde almayı düşünüyorum. Amazon fiyatı yaklaşık 1260, sahibinden.com da 1470 liraya var, biraz daha indirim yapar mı bilemiyorum, henüz görüşmedim.

Hayyam fiyatlarını henüz araştırmadım. Tayfun beyin verdiği ve vereceği numaralardan araştıracağım.

Tafyun bey teşekkür ederim. Vereceğiniz yeni numaraları da bekliyorum.

Artık sabırsızlanıyorum, bir an önce makineme kavuşmak istiyorum.

 

Tarih: 15 Nisan 2009, 18:49 - İp: 188.***.**3.91
  • 1