nikkor
nikkor (üye)
İstanbul / Amatör

Split-image Focusing Screen Nedir?

Merhabalar,

Nikon D40'ı AF 50 mm 1.8 lens ile kullanmak için forumlardan birinde split-image focusing screen ile kullanılmasını tavsiye etmişler. Manual kullanımın mümkün olacağı bu lenste bu edevatın ne işe yaradığını anlatabilir misiniz?

Teşekkürler

Tarih: 30 Aralık 2009, 16:22 - İp: 85.***.**6.166
nikkor
nikkor (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D40'da vizör içinde kırmızı ışığın yanıp sönmesiyle netlik ayarı yapılıp yapılmadığı anlaşılabiliyor, ancak manuel focus lensle çalışıldığında deklanşöre yarım basılan her anda vizördeki odak noktalarının birinde kırmızı ışık yanıyor, öyle ki vizörden bakıldığında flu görüntü alsak bile. Bu yüzden bu uyarı ışıklarının sadece auto focus lenslerde görev yaptığını sanıyordum. Auto focus la çalışırken ek olarak bip sesi de veriyor.

 

Tarih: 4 Ocak 2010, 14:33 - İp: 85.***.**6.166
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Nikonda bilmem ama Pentaxlarda, lens olarak önüne ne takarsanız takın (Herhangi marka AF ya da manuel lens hatta istersen adaptörle Nikon lens tak) netleme sağlandığında hem AF uyarı ışığı yanar, hem vizörde kırmızı AF odak noktası yanar (eski manuel lenslerde sadece ortadaki AF noktası kullanılabiliyor) hem de netleme uyarısı olarak bip sesi verir.

 

Tarih: 4 Ocak 2010, 15:13 - İp: 78.***.**2.118
avanti
avanti (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D300S te bu sorun yok. Baktınız gözle vizörden netleme yapmakta zorlanıyorsunuz, açın live wiev modunu ekranda görüntüyü en net göstermek istediğiniz kısmı kırmızı kare içine sağdaki joystick botunlarıyla ayarlayın ve lcd nin solundaki + işaretli büyütme tuşuna basarak görüntüyü büyütebildiğiniz kadar büyütün sonra manuel larak lensinizden netleme yapıın en keskin görüntüyü aldığınız anda çekimizi yapın. Kolay gelsin.

 

Tarih: 15 Mayıs 2012, 16:37 - İp: 78.***.**6.103