paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sony’den Dslt Açıklaması

Sony , bundan sonra çıkaracağı tüm DSLR modellerinde SADECE geçirgen/translucent ayna teknolojisini kullanacağını - diğer bir deyişle bundan sonra sadece DSLT modelleri üreteceğini açıkladı .

TIKLAYIN

Bu çok önemli açıklama benim için Sony'nin ileri seviye modellerde bir bakıma iddiası olmayacağının da göstergesi ... Hiç bir ciddi / pro fotoğrafçının geçirgen aynanın ışık kayıplarına ( ISO boost ile telafi edlen ) veya çıkarabileceği diğer problemlere (elektronik visör / sensörde yansımaların oluşturduğu hayali görüntüler / sürekli lens değişmesi sonucu ayna üzerinde birikecek tozlar , v.s ) tahammülü olacağını ve test edilmemiş bir sisteme yöneleceğini sanmam.

Bir çok testte , A33 ve A55'in fotoğraflarda istenilen en üst görüntü kalitesini veremediği belirtilip ,daha çok video özelliğini sıkça kullanacaklar tarafından tercih edilmesi öneriliyor .

Bir süredir model üretmedikleri orta seviyede çıkaracakları A77 'nin de DSLT olarak üretileceği belirtilmiş . A33 / A55 ile Sony'ye giriş yapanları ilerde ortada bırakmayacaklarını göstermiş oluyorlar ama o seviyede geçirgen aynalı modeller ne kadar tutar bilmiyorum .

Sony'nin fazla bilgisi olmayan/çok şey aramayan giriş seviyesi kullanıcıları iknada başarısı , 5 yıl içinde yakaladıkları satış rakamları göz önüne alındığında ortada . Aynı stratejiyi sürdürmeleri , Nikon-Canon ile iddialı oldukları kulvarları ayırmaları da o sebeple son derece mantıklı .



#paperman' tarafından 25.02.2011 20:25:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Şubat 2011, 20:03 - İp: 96.***.**4.180
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Üzücü bir haber. A750 gibi bir model beklerken... 2008 yılında çoşan fotoğraf tutkusu artık gerileme devresine girdi benim için. Gene de takipte kalmakta yarar var. Yarı geçirgen ayna teknolojisinin bazı dez avantajları zamanla giderilebilir yada minimuma indirgenebilir. Mesela sensör teknolojisi ile ışık kaybı, coating kaplamalarla hayalet görüntü ve hızlı işlemci ile evf in hayatı geriden takibi. Ama profesyoneller için Sony bitti gibi birşey. Onunla birlikte Minoltanın profesyonel mirası da bitti. Sonuçta Sony a850 ve a900 gibi modellere bu teknolojiyi entegre etmez etsede rabet görmez. Amatörler için birşey eksiltmeyecektir yarı geçirgen ayna. A700 ün üyesi olduğu üst orta sınıf ise zaten çoktan bitmişti. A300 üm için yeni lenslere yatırım yapmaya çalışırken hevesim kırıldı. Canona geçişi yada tekrar mega zoom compaktlara dönmeyi düşünmeye başlarım artık. Genede a77 ve ilerisi ne getirir takipte kalmak lazım.

 

Tarih: 25 Şubat 2011, 23:41 - İp: 85.***.**3.141
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

açıkçası şimdi ne diyem bilemedim

mustafa abiyi(panctom) kürsüye davet edelim oda konuşsun bence sonyciya o bakımdan

 

Tarih: 26 Şubat 2011, 09:44 - İp: 88.***.**9.50
rockhound
rockhound (üye)
İstanbul / Amatör

yorumlara katılıyorum
bu teknolojide bir çığır açmadıkları sürece ki çok zor, pro seviyede hiçbirşekilde iddiası olmayacaktır.

ama teknoloji bu, ileriki yıllarda ne getirir ne götürür bilinmez

 

Tarih: 26 Şubat 2011, 09:48 - İp: 85.***.**6.214
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hepinizin de ima ettiği gibi açıkçası şu an A5xx i, A700, A850 gibi Sony modelleri kullanıyor olan , Sony lenslere de yatırım yapmış biri olmak istemezdim . Kendilerini ne kadar ortada bırakılmış hissetseler yeridir zira bundan sonra gidecek yerleri kalmadı - elektronik vizörlü , geçirgen aynalı DSLT 'ler haricinde .

 

Tarih: 26 Şubat 2011, 10:05 - İp: 96.***.**4.180
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

hareketsiz ayna sisteminin , 10 K/sn dışında ne gibi avantajları ve/veya dezavantajları olur bilemem ama "koskoca SONY yapmışsa vardır bir sebebi" diyesi geliyor insanın.
DSLRT teknolojisine uygun yeni lensler , yeni bir segmentin habercisi sanırım.

Ama mutlaka, A300 -500-700 modellerini desteklemesi gerekecek. Giriş seviyesi ve pro müşterilerini küstüreceğini sanmıyorum.
İlk yorumum bu Test sonuçlarını ve kullanıcı yorumlarını harmanlamak lazım.

 

Tarih: 26 Şubat 2011, 13:34 - İp: 78.***.**1.170
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben a750 çıkand alcem. bakmak lazım. badboy senin lens çok kötü yav.

 

Tarih: 26 Şubat 2011, 22:50 - İp: 85.***.**3.9
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Pazarbey yok bundan sonra A750 filan ... Ne varsa elektronik vizörlü cinsten - A77 .

 

Tarih: 27 Şubat 2011, 00:08 - İp: 96.***.**4.180
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Evet geniş açıda beni tatmin etmiyor. Bir 10-20 alacedim. Neresi kötü bunun?

 

Tarih: 27 Şubat 2011, 00:08 - İp: 85.***.**7.238
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sony cok hizli gidiyor bir gun sarampole yuvarlanacak.Adamlarda her yeni cikarttiklari teknolojiyi hemen satmak gibi aceleci bir yaklasim var.Fujinin yeni makinasindaki gibi hybrid vizore donmeleri lazim acilen...
Sonyi bir yonden taktir ediyorum aslinda oda sensorleri.Yeni gelistirilmis dinamik alana sahip sensor piyasaya sureceklermis mesela ve bu bence cok onemli bir gelismedir makinalardaki gelisim acisindan.Hep deriz ya birsey ilave etmemisler ayni makinalar...Bu sefer demeyebiliriz...

#ozansan' tarafından 01.03.2011 06:26:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mart 2011, 05:00 - İp: 221.***.**1.155
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Aslında teknolojik gelişmeler at başı giderken klasiğe özlem bizimkisi. Bir otomobil için abs ne ise fotoğraf makinesi için titreşim önleme o. Artık hepsinde var mı var. Peki diğer özellikler? Park sensörü park etmesini bilmeyenler için önemli değil. Yokuş fren mekanizması arabayı kaydıranlar için. Vs giderken. Bir baktık. Makine içinde panorama ve HDR. Bilgisayar başında uğraşmak istemeyenler için. İyi değil mi? Gerçekten iyi değil mi? Çok gereksiz sadece satış odaklı bir özellik mi? Bir otomobilin ilk başta motoruna ve kaportasına bakılıyor. Makinenin sensörüne ve gövdesine.

Bu yarı saydam ayna bizi evf (elektronik vizör) kullanmaya mahkum ediyor. Klasikten uzaklaştırıyor (optik vizör). EVF in hep kötü taraflarından bahsettik. Peki hiç iyi tarafı yok mu? Bir kere giriş seviyesi bir dslr ın optik bakacı sadece 0,80x büyütür ve görüntü alanının %95 ini gösterir. EVF %100 ve 1x gösteriyor. Karanlıkta çok kötü olmadığını kullananlar tecrübe etmiş zaten. Zamanı geriden takip etmesi? Entegre olduğu makine zaten en iyi netleme hızına sahipken bu hangi anı kaçırmamızı sağlar?

Bu makineler amatörler için. Otomobilin tüm kontrolünü elinde tutmak isteyen klasik sever profesyoneller için değil.

Yarı saydam ayna yeni ve iyi bir teknoloji. Sadece kontrolün bir kısmını elinizden alıyor. Ama dslt gövdeler normal aynalılardan %35 daha küçük ve hafif. Taşıma kolaylığı. Sensörler yeni. Özellikler gövde içi titreşim önleme, oynar lcd li en hızlı netlemeli canlı önizleme, bilgisayara gerek kalmadan panorama ve HDR. Gelişmiş DRO. Yüz tanıma. Optik vizörden daha genişve büyük görüntü, 10 fps (karambole bassanız hangi an kaçar evf hayatı istediği kadar geriden takip etsin) Vs. Vs. Yani şimdi siz diyorsunuz abs, esr, vs li otomobil ile araba kullanmayı öğrenemezsiniz. Bende diyorum bir A77 arzı endam etsin. Alıp tecrübe edenler yorum etsin. Ondan sonra düşünelim iyi mi kötü mü?

 

Tarih: 20 Mart 2011, 00:51 - İp: 85.***.**2.154