baskan52
baskan52 (üye)
İzmir / Amatör

Sony Slr Tepe Flaş Sorun

Arkadaşlar merhabalar
Sony A200 kullanıcısıyım, Arkadaşım bana nikon marka bir flaş hediye etti sony makinama uyması için flaş ayakkabısı denen cihazdan aldım sonra flaş sony makinama taktım menüden ne yapsam flaşı aktif hale getiremedim flaş sağlam. Sony ler sadece wireles flaşmı çalıştıruyor anlamadım. Kullanan arkadaş varsa ve püf noktasını paylaşırsa çok memnun olurum... Saygılar...

Tarih: 18 Nisan 2012, 10:05 - İp: 88.***.**3.161
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

"Flaş ayakkabısı" dediğiniz şey bir adaptör olsa gerek. Minolta'nın orjinal bir adaptörü vardı, acaba o mı bahis konusu? Yok değilse, kullandığınız parçanın markası modeli ne, hem alttan hem de üstten fotografını görmemiz mümkün mü? Sonuçta her ne olursa olsun flaşı manuel moddan başka bir şekilde sürmesi pek mümkün olmayacaktır.

Nikon flaşın modeli nedir?

Sadece wireless flaş sürseydi makinanın üzerinde flaş yuvası olmazdı. Ben de Minolta 3600HS(D) var, hem wireless hem de doğrudan gayet güzel çalışıyor.

Eğer orijinal Sony/Minolta flaş kullanmayacaksanız en iyi 3.parti Metz'dir.

 

Tarih: 18 Nisan 2012, 10:42 - İp: 78.***.**2.140
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

A200'ü bilmiyorum, ama eminim bir flaş bağlantı soketi vardır. Kablo ile flaşı makineye bağlayın, çalışır. Flaş bağlantı kablosu her fotograf dükkanında bulunur.

 

Tarih: 20 Nisan 2012, 22:54 - İp: 88.***.**0.113
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

fdemirhan,

Sony/Mınolta sisteminde 1980'lerin sonundan itibaren flaş yuvası farklıdır. 4 pin üzerinden çift taraflı (flaştan gövdeye, gövdeden flaşa) data aktarımı yapan sistemdir. Flaş yuvası kızak şeklindedir, flaşı yerinden çıkarmak için bir mandala basıp arkaya doğru çekmek yeterlidir. (Vidalama diye birşey yoktur)

Klasik "hot shoe" mantığı yuva içinden 1 pin üzerinden elektronik tetikleme üzerineydi. Diğer markalar malum tetikleyici pine dokunmadılar, sistem geliştikçe yanına data aktarımı için "kendilerine özgü" ilave pinler koydular. Dolayısyla diğer markaların flaşları birbirlerinin gövdeleri üzerinde tetiklemeyi yaparlar ve flaşı maximum gücünde çaktırırlar (manuel flaş kullanımı ) ama başka hiçbir veri akışı olmadığı için ışığın şiddetini zamanlamasını vs. kontrol edemezler.

Sony A200'de öyle bir soket yok. Genelde araya konan flaş adaptörü üzerinde bahsi geçen soket olur.

 

Tarih: 20 Nisan 2012, 23:27 - İp: 88.***.**8.32
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Antika'nın dediği gibi A200 de PC sync port yok.
Ama bunu sağlayan adaptörler var. Bunlardan biri ile herhangi bir harici flaşı, veya stüdyo parafaşlarını kullanmak mümkün.
Tabii bu flaşları otomatik olarak kullanamazsınız, ışık çakma gücünü flaştan ayarlayacaksınız.
Sony marka olanları var.

Ucuz çin versiyonları varmı araştırabilirsiniz


http://www.amazon.com/Sony-FA-ST1AM-Dslr-Terminal-Adapter/dp/B000UEFTPM

 

Tarih: 20 Nisan 2012, 23:58 - İp: 88.***.**0.113
  • 1