bill
bill (üye)
Ankara / Amatör

Sony H1 İle Kapalı Mekan Çekimi


mrb arkadaşlar h1 ile ew içinde kalabalık ew tolantılarında foto çekerken otomatik modda çekiyorum en ufak bir kafa oynamasında bulanık çıkıyor manuel de de aynısı oluyor.diğer kompak makineler çok güzel çekio ama ben zorlanıyorum hiç kimsenin kıpırdamamsı gerekiyor buda çok zor oluyor. bilen varsa manuelde hangi değerlerde en iyi sonucualırım?
birde gece çekim yaparken dışarda falan flaş acayip patlıyor ayarını düşürmeme rağmen herkes bembeyaz çıkıyor çok parlıyor yardımcı olrsanız sewinirim saygılar....

Tarih: 14 Mayıs 2006, 23:37 - İp: 85.***.**8.26
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

makineyi yanlış kullanıyorsunuz bence.
ben h2 kullanıyorum, bunların ikiz makineler olduklarına kuşku yok.

bence hatalarınız;
1/30 ev içinde düşük bir hız, makine diyaframı açıyor, fazla ışık almak için pozlama nispeten uzun tutuluyor ve en ufak sarsıntıda bulanıklaşma oluyor.

bunlar üst kompakt makine. iso 100 den fazlası zarar. sohy h1 le iso 400 de iyi sonuç almak imkansız. bence kullanmayın. hem en ufak sarsıntıda bulanık çıkar, hem de karalık olr fotoğraflar.

h1 de 4 focus modu var, a,s,p modlarında dilediğinizi seçebilirsiniz. doğru modda olduğunuzdan emin misiniz? multifocus genel geçer iyidir. diğerleri daha küçük nesneler içindir ve özellikle macro da iyi sonuç verir.

sanırım makinenin ayarlarıyla çok oynadınız. menüden default ayarlara gelin. sony h serisinde p,a,s modlarında yapılan ayarlar makine kapansa da saklanır. dolayısıyla dış mekanda uygun olan ayar bina içinde kötü sonuç veriyor.

stady shot un açık olduğuna emin misiniz? otomatik modda stady shot açıkken bulanık, net olmayan fotoğraf çekmek neredeyse olanaksız. hele hele stady shot iki kademedir, varsayılan ayar olarak sadece deklanşöre basma anında sabitlenir,bu çoğu kere yeterli, ama menüde bir ayar daha var. stady shot her zman açık diye. o da açıkken iddia ediyorum, otomatik modda bulanık resim çekemezsin. ben dün gece çok uğraştım, makineyi şiddetle aşağı yukarı salladım, nafile, makine her seferinde odanın herhangi bir yerini yakalayıp çekti.

flash kullanınca arka karanlık çıkıyor demişsiniz. ev içinde belirgin bir karanlık olmaz. objektif koruma halkası flaşı gölgeliyor, dolayısıyla fotoğraf alt ve üstten karanlık çıkyor. çok sık rastlanır h1 de bu hataya. onu mutlaka çıkarmalısınız ev içinde. o gün ışığınında kullnmak için yalnızca.
bence ev içinde otomatik mod en iyisi. evin aydınlatması yeterli, ben kapalı mekanlarda mecbur kalmadıkça,flash kullanmam. bu güne kadar bir sorunla karşılaşmadım.

özetle tüm ayarları default yap, ev içinde otomatik mod kullan,iyice alışana dek... stady shot devamlı açık olsun, ilk kademedeki stayd shot pil harcamaz. ikinci kademeye getirirsen pil tüketimi biraz artar. iso yu ve diyafram ı mutlaka açman gerekliyse tripod kullan, ya da zamanlıyıcıyı filan aç.

 

Tarih: 5 Haziran 2006, 13:50 - İp: 85.***.**5.51
djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

makinanın flaş probleminin aynısını bende yaşamıştım ama diğer arkadaşların dediği gibi uzaktan çekim yapıp flaş ayarını eksi ye çekersen iş hallolmuş olur Buda bende örnek flaşlı çekim http://cagataybahtiyar.sitemynet.com/mynet_resimlerim/dsc00546.jpg

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 12:27 - İp: 88.***.**0.241