teqilasun
teqilasun (üye)
İzmir / Amatör

Sony Alfa290 Makinem de Toz Problemi.

Öncelikle herkeze selamlar ben amatör olarak fotoğraf çekmekten hoşlandığım için başlangıç olarak SOny Alfa290 üstünde 18-55 SAM lens olan makine alarak başladım.Benim sorunum makinemde neresinde olduğunu anlayamadığım bir toz parçası var vizörden baktığımda görüyorum lesnsi çıkardığımda da görünüyor ama nerede olduğunu bulamıyorum çektiğim resimde ufo var gibi gözüküyor.Bana yardımcı olabilirmisiniz..? aşağıdaki link de bir örnek koydum.

http://www.picuna.com/photo/makinedeki-sorun-25317

Tarih: 5 Kasım 2011, 11:43 - İp: 78.***.**7.70
maveradan
maveradan (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba
Vizörden baktığınızdada ( objektif takılı değilken)aynı lekeyi görüyorsanız, aynaya toz bulaşmış olma ihtimali çok yüksek.Tabi Vizör içerisindede olabilir.
Makinanızda özelliği varmı bilmiyorum ama, clean image sensör yapıp, objektifi ve vizör önünü güzelce temizledikten sonra tekrar bir deneme yapın. Leke hala devam ediyorsa... burası çok önemli ya elinizin hassasiyetine güvenip aynayı kendiniz temizlemeye çalışın ki ben tavsiye etmem. Hatta satılan temizlik kitleri ile bile riskli olabilir.
Çok bir ücret alanıcağını sanmıyorum. İstanbuldaysanız Hayyamda temizletebilirsiniz.

 

Tarih: 5 Kasım 2011, 22:41 - İp: 88.***.**8.49
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

leke fotografta gozuktuğune göre toz ya objektiftedir yada sensörde Bence sizinki sensör gibi gözüküyor ama emein olmak için 2. objektifiniz varsa değiştirin ve f/20 de bir fotoğraf çekin aynı yerde leke varsa kesin sensördedir. ama fotografınıza bakınca zaten sensördeki leke gibi duruyor temizlik kitleriyle ya kendiniz temizleyin yada temizletin sensörü...

 

Tarih: 6 Kasım 2011, 20:02 - İp: 85.***.**4.18
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Makinanızda bir değil birden fazla yerde toz var ...

Hem baktığınızda vizörde, hem çıkan fotoğrafta görebileceğiniz toz sadece LENSTE olabilir .

Ama siz lensi çıkardığınızda da vizörden bakınca toz görüyorsunuz ( muhtemelen başka tozları ) . Lens çıkarıldığında vizörden bakıldığında gözükebilen tek toz AYNA veya üzerindeki FOKUS EKRANI tozudur . Bu durumda ikisinden birinde toz garanti . Belki ikisinde de vardır.

Çekilen fotoğrafta görülebilen toz ise ya LENS ya SENSÖR tozudur - demek ki o ikisinden en az birinde de toz garanti .

Sonuçta en az 2 ayrı yerde toz var makinanızda ...

 

Tarih: 7 Kasım 2011, 10:02 - İp: 96.***.**4.180
  • 1