mediart
mediart (üye)
Ankara / Amatör

Son Dakika Yardımı

Arkadaşlar merhaba;
Siteyi belli bir süredir takip ediyorum. Fakat bugüne kadar üye olmamiştım.(aklıma takılan tüm sorular sorulmuş ve cevaplanmış) Fakat aklıma gene bir soru takıldı ve bunun cevabını açıkcası bulamadım. "dadanagast" belki cevaplamıştır diye didik dikik aradım bulamadım(yada aradığımız zannettim). Sorum şu EOS 350 D ile D70 hemen hemen eşit makineler. Tartışılsa yıllarca sürer. Fakat "tayfunturk"'ün başlattığı bir 350'de netlik sorunu başlıklı konu kafamı bayağı bir kurcaladı. Ben amatör fotoğraf çeken bir reklamcıyım. Bugünlerde bir DSLR almayı düşünüyorum. Hatta EOS350 alayım diye de kafamdan geçiriyorum. (D200 almaya gözüm yemedi maddi olarak
) O başlıkta af mode otomatik olarak makineye bırakırsak kötü sonuçlar alındığından bahsedildi. Hatta makinesini satıp D70'e geçecek kadar ciddi bir sorun.(@ kontrast). Ben bu makine ile sürekli, ayarlar yapmak zorundamıyım?. Aile ve arkadaş toplantılarında yada bu tip aktivite fotoğraflarında açıkcası otomatik ayarlar işime geliyordu.(eşim yada kardeşimde zaman zaman böyle ortamlarda makinemle fotoğraf çekiyor) Bunu 350 ile yaparsan fotoğrafları çöpe mi atacaz.
Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Cevaplarınızı merakla bekliyorum çünkü makineyi alma noktasındayım.

Tarih: 9 Aralık 2005, 17:25 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

madem profesyonelsin o zaman adam akıllı bir makine al ...Belki mparaya kıyman gerekecek ama...Fuji Finepix S2 veya S3 al yada Sigma SD 10 al...
Site üyelerinden Positif Fujinin müdürü onunla iletişim kurarsan sana yardımcı olabilir...Yine site üyelerinden Ceko Sigma kullanıyor ona da o makine hakkında sorular sorabilirsin...

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 19:10 - İp: 85.***.**7.4
cannibal
cannibal (üye)
İzmir / Firma

sevgili mediart,
bahsettigin iki markada dunya lideri,eger cekim sorunlari varsa 350d'nin uzerinde kanimca bu kullanan kisiden veya binde bir ihtimal de olsa makina arizasindandir.Canon mu veya nikon mu almak istiyorsun,al durma bu iki modelde sinifinda ki en iyi makinalardan ve bir cok profesyonel de profesyonel amacli kullaniyor.Burkayin bahsettigi s2 s3 serileri bircogumuzun hayali ama aradaki fiyat farki seni ne kadar etkiler bilemem.
basarilar

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 19:32 - İp: 195.***.**2.39
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

bu makinalarin bir 'dummy' modlari var yani siz sadece vizorden bakip dugmeye basiyorsunuz, makina herseyi kendi hallediyor, bir de her turlu parametresini siz kontrol ediyorsunuz, yaraticiliginizi konusturuyorsunuz. Ilk bahsettigim modda hic bir ayar yapmaniza gerek yok, 'bas-cek' seklinde kullanabilirsiniz. Ancak yine de uzerinde bir suru dugme ve menu olan bir aletin kullanim kilavuzunu okuyup makinayi ogrenmeniz gerekiyor. Binlerce insan makinasindan memnunken bir iki tane sikayet eden cikti diye o makinalar kotu olmaz. bunlarin yuzde 99.9 u kullanici hatalaridir. O yuzden iciniz rahat olsun.. Siz makinaniza ne kadar ilgi gosterirseniz o da size o kadar ilgi gosterir.

DSLR'lardaki netlik probleminin nedeni makina degil cok buyuk bir cogunlukla objektiflerdir. Objektif kalitesi dustukce sorunlar baslar. Arada titretme, alan derinligi konusunda bilgi sahibi olmama, makinanin otomatik netleme fonksiyonlarini dogru kullanamama gibi etkenler de eklenince "bu makina kotu cekiyor"a kadar gider is..

Suradan canon 350d ile cekilen fotograflara bakabilirsiniz.
TIKLAYIN

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 20:02 - İp: 81.***.**5.220
mediart
mediart (üye)
Ankara / Amatör

@ burkay
ben reklamcıyım fotoğrafla hobi olarak ilgileniyorum . Tabiki iş icabı hayatım resim ve photoshop'ta geçiyor ama fotoğrafta amatörüm.

@cannibal
keşke 2000€ çıkarıp bir gövdeye verebilsem. Ama iş onunla bitmiyor ki.

@ juggler
benim de bahsettiğim dummy modda netlik kaybıydı. Ama cevabında haklı olduğun yerler var. Sanırım kişisel hataları makinenin hatasıymış gibi gösterilme durumu var.


 

Tarih: 9 Aralık 2005, 21:12 - İp: 85.***.**8.165
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

350d nin dummy modunda sanirim 9 netlik noktasi birden kullaniliyor. O zaman makina kolaylikla istenmeyen bir noktaya netleme yapmis olabilir.

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 21:43 - İp: 81.***.**0.145
mediart
mediart (üye)
Ankara / Amatör

Bir sorum olacak. Özel ilgi alanı olan biri değilim. Genel fotoğraf çekmeyi seviyorum. (potre, doğa, bina, ev içi vs.)
Genel kullanım amaçlı tavsiye edebileceğiniz bir lens var mı? (EOS350'ye uygun)
Sigms 18-200 f:3.5-6.3 Aotufocus zoom DC Aspherrical'dan bahsedildiğini duymuştum.

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 22:00 - İp: 85.***.**8.165
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Bir arkadasimda sigma 18-125 var ve isini goruyor. Objektifin limitlerini bilirseniz sonuclari da kontrol altinda tutabilirsiniz. Ornek vermek gerekirse, bu kadar yuksek zoom araligindaki objektifler tahminen en buyuk diyafram acikliklarinda iyi sonuc vermezler. Yani eger objektif 18 mm de f4 oluyorsa onu f5.6 da cekmek daha keskin sonuclar verebilir.. Ve cogunlukla objektifler f8 de en keskin hallerine ulasirlar. Tabii benim dedigim bir genelleme, objektifin optik ozellikleriyle yakindan ilgili bir sey ama buyuk cogunlukla bu dediklerim iyi sonuc veriyor. bir tane de yanina 50mm f1.8 Mk II alin, hem ucuzdur, hem de f1.8 olmasi nedeniyle nefis bir az isik ve portre objektifidir.

18-200 ile ic mekanlarda ve az isikli ortamlarda cekim yaparken ISO'yu 400'den asagi almamaniz titrek fotograflardan kurtulmanizi saglar. Hatta 800 ISO bile cok kullanilir fotograflar verir. Tek puf noktasi, yuksek asa'da cekerken dusuk pozlamayin. Madem DSLR ye o kadar para vereceksiniz, o zaman guzelliklerinden de faydalanin.

 

Tarih: 9 Aralık 2005, 23:25 - İp: 81.***.**0.145
  • 1