anchor_et
anchor_et (üye)
Trabzon / Amatör

Slr Ve Compact Makina Farkları

selmalar herkese :D
slr makinalar ile compact makinalar arasındaki farklar nelerdir.?
benim bildiim slr ler in objektif değişme avantajı var.. birde buna ek olarak manuel olarak diyafram açıklıı ve enstantene hızının yapılmasının slr lere has olduunu düşünüyordum.. bi arakadaşım bana dandik sayılabilecek ucuz yollu slr olmayan makinasıyla manuel ayarlarla resim çekebildiini sööledi.. slr ye gerek yok dedi..
ayrıca slr lerde video çekimi sözkonusu değil vede slr lerin manuel fokus özellii var die biliorum.. doğrularım , yanlışlarım eksik bilgilerim nelerdir.. sizlerin bu konuda söölemek istedii şeyler nelerdir.?cevaplarınıza göre nikon d100 e veya , SONY DSC-R1 e yönelmeyi düşünüyorum.. cevaplarınızı merak içinde bekliyorum ..

#anchor_et' tarafından 23.05.2006 02:34:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Mayıs 2006, 02:32 - İp: 85.***.**9.128
anchor_et
anchor_et (üye)
Trabzon / Amatör

selamlar..
arkadaşlar kimseler merak ettiğim , cevabını beklediim sorularıma cevap vermemeiş..
sorularımı biraz daha detaylandırıyım: sony R1 gibi makinalar slr makina olmuo sanırım.. ama sanrım compact makinada değiller.. peki nedir bu tarz makinaların sınıfı.. R1 de manul fokus un olması aslında bir slr özelliiği değilmi.. (hernekadar bileziği döndürdüün zaman motor lensleri yer değiştirior olsada ..)
compact makinalar manuel enstantane, diyafram ayar özelliği sunarmı arkadaşlar.. bi yardımcı olursanız çok sevinicem
teşekkürler...

 

Tarih: 24 Mayıs 2006, 23:10 - İp: 81.***.**9.47
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba anchor_et, öncelikle foruma hoşgeldin. Şunu söylemeliyim ki burası gerçekten güzel bir paylaşım sitesi. Yani, iyi- kötü, belli bir bilgi birikiminin üstünden akıyor site. Bunları neden yazıyorum? Anladığım kadarıyla bir çok temel şeyi ya yanlış biliyorsun ya da hiç bilmiyorsun. Oysa sorduğun sorulular çok temel ve internette bulup okuyarak, cevabını çok rahat alabileceğin sorular. Bu nedenle işe öncelikle, Sn. Melih Özbek'in kıymetli derlemesini BURADAN okuyarak başlayabilirsin. Bu temelin üstüne devam etmek için de biraz çaba gerekiyor ne yazık ki...
Kolay gelsin...

 

Tarih: 25 Mayıs 2006, 11:15 - İp: 85.***.**4.194
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar.. Dslr ve kompakalr çalışma sitemleri olarak birbirindne ayrılırlar..Single Lens Refleks...aynalıs istem kullanırlar ve en buyuka rtıları dijital makınalarda analogların kullandığı film karşılığı olarak sensör vardır yanı görüntü algılayıcı bir çip...bu çip yuzeyı ne kadar buyuk ise o kadar çok piksel algılar ve görüntü bir o kadar kaliteli olur...görüntü kalitesi lens ve ışık değerlerine görüntü işlemcisine de bağlıdır elbette ama en buyu etken sanırm lens ve sensör...Dslr lerde lenslerinzi amacınıza göre değiştirebilirisniz geniş açı yada tele yada makro ...kompak makınalar ismi ile müsemma bu özelliklerimn çoğunu bir arada sunkmaya calışmakta bize fakat elbetteki kalitesi Bir Dslr ile karşılaştırılamaz ki kompaklar Dslr lere oranla çok kucuk sensör kullanırlar...ve objektifler.... R-1 e gelince yaklaşık Dsl buyukluğunde iyi bir sensörü ve iyi bir objektifi var...o yuzdne sonuçları piyasadaki diğer kompaklara nazaran oldukça iyi.. fakat tüm bunları ortaya koyunca şu ortaya çıkıyo ki.. fotoğraftan beklentiniz ve amacınız... profesyonel bir zihniyete sahip ce çeşitli ortamlarda fotoğrafalr çekiyorsanzı bir Dslr almalısınız yok gündelik hayata dair ise fotoğraf merakınız ortahalli bir kompak Slr-like(benzeri) makına ile ihtiyacınız giderebilrisiniz...

 

Tarih: 25 Mayıs 2006, 14:12 - İp: 85.***.**4.201
anchor_et
anchor_et (üye)
Trabzon / Amatör

droral verdiin link için teşekkürler.. sorduum sorulardan ve bir foto makina alma arafesinde olduumu belirtmemden , fotoğraf merakımın yeni başladıını anlamak pek zor olmasa gerek..ve önce fotoğrafçılığı öğrenipte ööle gelip bu forumda bişiler yazmam gerektiğini bana öğrettiin içinde ayrıca teşekkür ederim. bilemedim yenisiyim buranın nerden bileyim acemilierin yazmasının yasak olduğunu.. bir daha teşekkürler sıcak yaklaşımın için..şimdi izninle tenezzül edip paylaşmadığın bilgi birikimini yapıp ööle geleyim ben bu foruma ..

 

Tarih: 26 Mayıs 2006, 01:38 - İp: 85.***.**6.239
  • 1