kanije53
kanije53 (üye)
Şanlıurfa / Amatör

Sensörde Leke

Sensörde leke var ve çıkaramıyorum. Makro yakın çekim veya akşam çekimlerinde leke çok açık bir şekilde görünüyor. Sensöre hiç müdahale etmemiştim diger lekeleri hava ile temizleye biliyorum ama bu inatçı leke çıkıyor.Fotoğrafları ekleyebilsem daha iyi anlaşılırdı aslında.
Sonun da sensörü silmeyi denedim herşeyi göze alarak ama bu leke bir türlü çıkmadı.Çizik gibi ama çizilmesi mümkün değildi o lekeye kadar hiç sensöre müdahale etmemiştim. Sensörün ömrümü bitti acaba 7-8 yıllık Canon 400d.
Böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim ne önerirsiniz. Birde sensörü değiştire bilirmiyiz acaba maliyeti nedir değiştirmeye değer mi fikir verirseniz sevinirim.

Tarih: 3 Aralık 2015, 00:57 - İp: 88.***.**7.166
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Polikarbonu cizecek olan pamuk cubuk degildir arada kalan toz zerreleridir bunlar caminda ham maddesi olan kucuk kum toz parcalaridir cogu silis dir ve bunlar cok kucuk zerreler olmasina ragmen sildiginiz materyalle arada kalir ve oyle kolay cizebilirki cunku bu tozlarin sertlik derecesi katsayisi polikarbondanda plastiktente cok yuksektir,neyse konu cok uzadi siz istediginiz yontemi kullanin ben olmasi gerekeni yazdim ve bu konudaki bilgimide kimseyle tartisacak degilim ,isteyen istedigini yapsin ben ustume duseni yazip bilgilendireyim dedim ben hicbir teknik serviste elektrik supurgesiyle sensor temizligi yapildigini gormedim ...bu kadar riskli hareketlere bu kadar pahali makinalarda gerek yok ...


#buzlucam' tarafından 27.02.2016 14:56:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Şubat 2016, 14:44 - İp: 95.***.**3.63