notyet
notyet (üye)
Trabzon / Amatör

Sensör Temizliği Yapma.

Arkadaşlar kendi makinemde sensörümün tozlanması sebebiyle sensör temizliği yaptım.Forumda gördüğüm kadarıyla bu sorun başına gelen baya arkadaş var belki nasıl yapıldığını anlatırsam yardım etmiş olurum.

Öncelikle sensörünüzde toz olup olmadığını anlamak için.Fotoğraf makinenizde diyafram değerini f/30 seviyelerine getirip,ona uygun bir enstantane değeri seçtikten sonra makineyi beyaz bir yüzeye tutarak çekim yapın.Eğer resminizde beyazın dışında noktalar oluyorsa lkensiniz yada sensörünüz tozlanmış demektir.

Lensinizi gözlük camlarını silmeye yarayan bezle sildikten sonra aynı işlemi tekrarladığınızda hala aynı sorunla karşılaşıyorsanız sensörünüz tozlanmış demektir.

Sensör temizlemek için lensinizi makinenizde çıkardıktan sonra.Makinenizi açarak menüden "sensör clining" seçeneğini seçin makine sensörün önünü açacaktır.Piyasadan kolayca bulabileceğiniz sensör temizleme setlerinden alarak sensörünüzü temizleyin.Daha sonra makinenizi kapatarak lensinizi makinenize geri takın.Başta yaptığınız işlemi tekrarlayın tozlanmanın gittiğini göreceksiniz.

Tarih: 2 Nisan 2007, 19:16 - İp: 88.***.**0.112
bilira
bilira (üye)
Ankara / Amatör

merhaba arkadaşlar benimde tozla ilgili bir sorunum var canon 600D kullanıcısıyım makinemin vizöründen bakınca iki siyah leke gözüküyor ama lekeler resimde çıkmıyor lensi sildim ama hala lekeler duruyor bu konuda tavsiyesi olan varsa yardıma ihtiyacım var.

 

Tarih: 15 Ağustos 2012, 15:56 - İp: 78.***.**2.60