phaser
phaser (üye)
Eskişehir / Amatör

Sensör Temizleme Macerası

Canon makinanın sensörü üzerinde tozlar görünce araştırmaya başladım. Önce Eskişehir'de yetkili bir Canon servisinin olmadığını Ankara veya İstanbul'a yollamam gerektiğini ve ücretin 40 € olduğunu öğrendim. 40€ benim gibi devamlı dış mekan çekim yapan ve sensörü çabuk toz kapacak biri için çok kazık geldi.Eskişehir'de satılan bir set ve Hama marka bir temizleme kalemi aldım. Set 15 YTL, kalem 14 YTL. Temizledim ama istediğim sonucu alamadım. Swap denilen aletle gayet güzel temizleme yapıldığını gördüğüm bir Youtube videosu izledim. Sordum Swap ın tanesinin 9$ olması ve tek kullanımlık olması üzerine mühendislik yönümü kullanarak kredi kartından sensörün eninde bir spatula yaptım. Üzerine sette gelen fiber bezle kaplama yaptım ve setteki temizleme sıvısını beze dökerek sensörü temizledim. Sonuç mükemmel f22 de 30 sn pozlama ile bile 0 toz. Bu uygulamanın özenli yapılması lazım. Ben sonuç aldım. Ancak ben sadece yaşadığım deneyimi anlattım, sorumluluk uygulama yapacaklardadır.
Saygı ve sevgilerimle..

Tarih: 10 Mart 2008, 20:47 - İp: 88.***.**0.139
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hmmm,ozaman sensor temizleyecek bir yere ihtiyacın kalmamıs sanırım
tebrik ederim yaratıcı bir yontem

 

Tarih: 10 Mart 2008, 23:47 - İp: 88.***.**2.50
phaser
phaser (üye)
Eskişehir / Amatör

Şimdilik kalmadı da sen hala sağlam bir yer bulabiliyorsan Eskişehir'de bana da haber ver. Ne olu ne olmaz sağlam bir tamirci her daim lazım olur insana. Dünyanın bir bir türlü hali var.

 

Tarih: 11 Mart 2008, 00:31 - İp: 88.***.**0.139
mrtyzc
mrtyzc (üye)
Kocaeli / Profesyonel Fotoğrafçı

bence..her işi o işi iyi yapan ve yapım esnasında cıkabilecek durumların sonuçlarına katlanan düzgün yerlere yaptırmak gerekir.. fotograf makinası konusunda değil ama bende öyle otomatik bir saatimi kendim heba ettim.. telafiside olmadı.. artik tamir ve temizleme işlerine kalkışmıyorum sonuç mükemmel

 

Tarih: 18 Mart 2008, 12:54 - İp: 88.***.**2.0
  • 1