punc
punc (üye)
İstanbul / Amatör

S9500 mi S9600 Mü?

Öncelikle herkese merhaba. Amatör bir ruh ve yıllardır biriken bir hevesle fotoğrafçılık ile ilgilenmeyi kafasına koymuş biriyim. Doğa fotoğrafları çekmek niyetindeyim ve alacağım makine için ayırmak istediğim bitçe 1000-1300 ytl arasında. Ancak daha fazla değil. Eğer önerirseniz bir kurs vb ile daha hızlı ilerlemeyi de düşünebilirim.
Çok ciddi bir araştırma yapacak çevrem yok ancak elimdekilere baktığımda S9500 veya S9600 almak mantıklı geldi. Ancak bahsedilen titreme sorunu gözümü korkutuyor. Zira makinenin ağırlığı nedeniyle titremenin artacağı gibi bir düşüncem de var. Doğru mu bilmiyorum.
Yardımlarınızı rica ederim.

Tarih: 14 Mart 2007, 17:10 - İp: 213.***.**6.70
ikarahal
ikarahal (üye)
İstanbul / Amatör

s9500 modelini ele. Neden dersen yumusak fotograf karakteri ve ayar tekerlegi kronik sorunu var. Gerci fuji bunu garanti suresine bakmaksızın hallediyor. Sorun tekerlege baglı milin degismesiyle cozuluyor elektronik arıza degil basit yani.

S9600 ise buyuk lcd, daha keskin fotograflar icin yeni algoritma, daha yuksek flash menzili , daha hızlı focuslama ve yeni menu gibi degisiklikle geliyor. Tabi ayar tekerlegi sorunuda giderilmis. Yeni alacagın icin 200 ytl lik farka deger. Ama elinde s9500 olsaydı degmezdi.

S9500 ve S9600 de pro kesime ait ozellikler bulunmakta. Bunlar kısaca tepe flash takma, flash senkronize cıkısı, bel altı ve ustu cekim icin hareketli lcd (cok ise yarıyor), kablo deklansor takma, pro kesimin cok kullandıgı pozlama, ael, flash modları, onizleme gibi fonksiyonların menuden cıkarılıp tuslara atanması, ara secimler icin 2 nci ayar tekerlegi seklinde ozetlenebilir.

Bunlara ihtiyacın yoksa S6500 de cok iyi makinadır. S9600 den daha keskin fotolar urettigi soylenmekte.
Ustelik fiyatıda uygun.

Titresin onleyici konusunu fuji yuksek asa kullanarak cozmeye calısıyor. Sensor uzerinde olsaydı daha iyiydi tabi.
Yalnız tiresim onleyiciyi cok abartmamak gerek. 1,2 stop kazandırıyor o kadar. Uzun enstantenelerde titresim onleyici ise yaramaz. S9500 body acısından buyuk ve agır. Buda tutus acısından buyuk avantajlar saglıyor. El titremeleri cok daha az oluyor. Kucuk hafif makinalarda el titremesi daha cok olur.

Her makinanın artısı eksisi var mukemmeli yok malesef. Titresim onleyicili makina alsan eminim baska bir eksigi olacak. Ticari meseleler biraz. Bu konuda Fuji artıları daha cok olan makinalar uretiyor.Bu makinalar seni pisman etmez kullanıcı yorumlarıda gayet iyi yonde zaten. Diger foruma gore burdaki arkadaslar cok daha saglıklı yorumlar yapacaktır

Saygılar.

#ikarahal' tarafından 16.03.2007 10:27:39 tarihinde düzenlendi.


#ikarahal' tarafından 16.03.2007 10:29:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 10:20 - İp: 81.***.**3.149
punc
punc (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar ikarahal donanımhaberde de bana yardımcı olmaya çalışmıştın. Bir kez daha teşekkürler. Konuyu buraya açtıktan sonra fark ettim ki yaptığım tek hata konuyu yanlış bölüme açmak değil, ayrıca da karanlığa konuşmakmış. Zira yarın bir fotoğraf kursuna başlıyorum. Dün kayıt oldum. Fototrek diye bir yer, Taksim'de. 1 aylık temel eğitimin ardından makinemi seçeceğim. Zaman ayırdığın için teşekkür ederim tekrar

 

Tarih: 16 Mart 2007, 10:28 - İp: 213.***.**6.70
ikarahal
ikarahal (üye)
İstanbul / Amatör

Ben metni degistirirken sen cevap vermissin. Fotografcılık kursu olayını cok iyi dusunmussun. Konuya hakim olduktan sonra makina secimin cok daha saglıklı olacaktır. Muhtemelen seni D-SLR ye yonlendirecekler ki bencede olması gereken bu. Cunku meraklı isen bir sure sonra SLR-Like sana yetersiz gelecek zaten.

Saygılar.

 

Tarih: 16 Mart 2007, 10:33 - İp: 81.***.**3.149
punc
punc (üye)
İstanbul / Amatör

evet gerçekten de güzel olacak. şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum bir an evvel makine seçebileyim diye

 

Tarih: 16 Mart 2007, 10:36 - İp: 213.***.**6.70
cakiltas
cakiltas (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğraf kursun hayırlı olsun, fototrk çok iyi biyer gerçekten...ama fujiyi hiç önermiyorlar ne yazıkki...bende çok kararsız kaldım bu yüzden.canon veya nikona en iyisi diye..finepix pişman edermi dersiniz?

 

Tarih: 23 Mart 2007, 12:54 - İp: 85.***.**0.179
ikarahal
ikarahal (üye)
İstanbul / Amatör

Sn cakiltas

Fuji sensorunu, objektifini kendi uretir. CCD sensor konusunda cok iyi calısmaları var. Noise konusunda fuji cok onde urunler sunar. F30 gibi enteresan kompakt bir makinası var ve noise konusunda dslr makinalarla yarısır durumda.
Fiyat/performans acısından fuji urunleri iyidir.
En iyisi diye bir kavram yok. Canon ve nikonun Fuji kadar basarılı SLR-Like makinası yok su anda. SLR like ta gozde makina sony R1 ve rakibi yok. Canon nikon en iyisi demek cok yuzeysel ve yetersiz olmus. Cok detay kullanıcı degilseniz 6500 rahatlıkla yeter ama bir ileri seviye derseniz s9600 de cok iyi makinadır. Arastırınca bunların dogrulugunu cok net goreceksiniz zaten. SLR Like ta en iddealı makina su anda Sony R1, sonrası Fuji s9600 bence.
Saygılar.


#ikarahal' tarafından 28.03.2007 10:24:13 tarihinde düzenlendi.


#ikarahal' tarafından 28.03.2007 10:25:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Mart 2007, 10:23 - İp: 88.***.**2.149
cakiltas
cakiltas (üye)
İstanbul / Amatör

ikarahal teşekkür ederim düşüncelerin için. ben fotoğraf çekmeye yeni başlayacaklardanım. gittiğim kursta yönlendirme hep canon ve nikon için. yani slr. slr like için almayın falan diyolar.

benim kafamda çok karışmıştı like pişma edermi diye

ama şu an geçen haftaya göre daha kararlıyım. forumdan takip ettiğim kadarıyla ve araştırmalarım sonucu 6500 veya 9600 ün benim için ideal olduğunu düşünüyorum.
yani şu an bu ikisi arasında karar vermeyi bekliyorum






#cakiltas' tarafından 28.03.2007 11:06:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Mart 2007, 11:04 - İp: 85.***.**0.179
ikarahal
ikarahal (üye)
İstanbul / Amatör

cakiltas

Daha oncede bahsettigim gibi SLR-Like larda bir yere kadar sizi goturecektir. Fotografta isin aslı D-SLR makinadır.D-SLR makinalarda giris seviyesinde piyasaya canon ve nikon hakim zaten. İsi ogrendikce ister istemez sende D-SLR makinalara yoneleceksin. SLR-Like da kayda deger makina Sony R1. Digerleri kucuk sensorlu ve orta kalite lens bulunduran gelismis kompakt makinalardan baska bir sey degil. Fujide bu sınıfta iyi urunleri olan firma. Fotografcılıgı ileri tasıma amaclı isen bencede D-SLR almalısın. Like larla ugrasma. Like lar tek objektifle isi gotirim, pratik kullanim, sanatsal calısmak cok onemli degil seklinde tembel isi makinalar. Kursta olman dogruyu bulmak acısından buyuk avantaj. Acele etme bence. Once fotografcılık konusuna hakim ol sonra cok rahat degerlendireceksin makinaları. Son olarak Finepix asla pisman etmez ama isi ogrendikce yetmemeye baslar.

İlla 6500 ve 9600 arasında secim yapacaksan tabiki 9600 olmalı. Nedenmi daha ileri seviye. S9600 de ek olarak tepe flash takacaksın, flash senkronize cıkısın olacak, bel altı ve ustu cekimler icin hareketli lcd olacakki cok kullanıslı, AEL ve pozlama tusun, ek yardımcı ayar tekerlegin, exif macro flas poz telafisi gibi fotografcıların cok kullandıgı tuslara direkt ulasılır olacak, kablo deklansor ile bulb modunu kullanacaksın gibi artı ozellikler olacak. S6500 bu ozellikleri barındırmıyor. Madem fotografcılık kursuna gidecek kadar ciddisin s9600 dusunmen gerekir.

#ikarahal' tarafından 28.03.2007 12:23:06 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Mart 2007, 12:16 - İp: 88.***.**2.149
notyet
notyet (üye)
Trabzon / Amatör

Bir cevapta ben yazmak istedim.Hem kompact,hem SLR like hemde DSLR kullanan birisi olarak yardımımın dokunabileceğini düşündüm.
Öncelikle bence ayırdığın bütçe DSLR almaya yetebilecek bir bütçe ve bence söylediğin iki modelin yani DSLR-like modellerinin yerine DSLR bir makine almalısın.Niye diye sorarsan şöyle anlatayım.Mademki kursa da gitmek istiyorsun belliki fotoğrafçılıkla ilgilisin ve dahada ilgilenmek istiyosun.Öyleyse hangi makineyi kullanırsan kullan bir gün mutlaka DSLR almak istiyeceksin.DSLR haricindeki makinelerde sensör boyutu DSLR makinelere göre çok küçük olduğundan yüksek ASA lı değerlerde özellikle ISO-400 ün üzerine çıkıldığında fotoğraflarda yüksek miktarda kumlanma gözükmekte ve buda fotoğraf kalitesini bir hayli düşürmektedir.Bunun yanında bahsettiğin makineler her ne kadar üzerinde iyi değerlere sahip bir lensle gelsede bu lens değiştirelememekte ve ileride oluşabilecek ihtiyaçlarını karşılama sorunu yaşayabilirsin.Oysaki DSLR aldığında lens değiştirme imkanı bulacağından istediğin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirsin.
Doğa fotoğrafları çekeceğinden bahsetmişsin.Hiç şüphe yokki bu doğa fotoğraflarına gece çekimlerinide dahil etmek isteyeceksin.Bir gece manzarası çekeceksin yanında tripodun yok elinin titremesinin fotoğrafa etkisini azaltmak için ISO yu yükseltmen gerekiyor ancak bahsettiğin makinelerle bunu yaptığında çektiğin fotoğraf hayal kırıklığından ileri gidemeyecektir.
Aslında birazda ayırdığın bütçenin yeterli olması sebebiyle sana DSLR öneriyorum.1 ay kadar önce canon 350d DSLR makinemi yanında 2 adet lensim,filtrelerim,ve daha birçok aksesuarıyla birlikte 1300YTL ye sattım.2 hafta kadar öncede kendime Konica Minolta Maxxum 5D makine aldım yanında 28-80mm lik lensiyle birlikte onu ise 2.el ve 650 YTL ye satın aldım.Üstelik önceden kullandığım Canon 350D den daha iyi bir makine.Dolayısı ile ayırdığın bütçeye 2.el güzel bir DSLR ve yanınada 2. bir lens alabilirsin.Diğer bahsettiğin makineleri hiç düşünme bence.Uöarım yardımcı olabilmişimdir.Uzattığım içinde özür dilerim...

 

Tarih: 1 Nisan 2007, 12:32 - İp: 88.***.**0.248
bjksk
bjksk (üye)
İzmir / Amatör

öncelikle kursa gitmekle cok ii is yapmışsın yanlız slr-lıke aldıktan sonra bir süre sonra insanlar dslr ye gecmek istiyorlar ve ellerinde ki makinayı satıyorlar buda ciddi anlamda zarar getiriyor bence dslr den başlamanız ve ilerledikce büccenize göre lens takviyesi yapmanızdır böylece hem zarar etmemiş olacaksınız hemde ilerde iyi bir badı almak isteseniz bile elinizdeki badi olü fiyatına gimemiş olcak ve lensler yapmış oldugunuz yatırım diger badi de kullana bileceksiniz ve paranızı fuzuli sacmamış olacaksınız

 

Tarih: 1 Nisan 2007, 13:24 - İp: 88.***.**5.159
  • 1