aalii
aalii (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax K100d Süper Arıza

Yaklaşık 2 aydır kullandığım k100ds makinam az önce arızalandı.
Fotoğraf çekertikten sonra makinamı kapadım ve yaklaşık 5 dakika sonra yeniden açtığımda açılırken makinanın içinden tak! diye bir ses geldi ve resmen bu ses gelirken sallandı. İnanamayıp makinamı tekrar kapatıp açtığımda aynı şeyler olmaya devam etti.
Tüm ayarları sıfırladım lensi çıkarttım ve bu şekilde makinamı açtım aynı ses ve sallanma bu kez ses daha da artarak geri döndü.
Lensi çıkardığım için aynayı falan gördüm hiç bir hareket yoktu yani onlarda bir problem yok.
Makinamı salladığımda sanki içinde birşeyler gevşemiş gibi bir sallantı var ve ses sanki tripod yuvasının yanından biryerlerden geliyor.
Şunuda belirteyim makinada başka bir sorun olmadı fotoğraf çekiyor netleme yapıyor deklenşör sesi gayet normal perde de bir sorun yok tahminimce. Ayrıca makina manıel netleme ile açıldığında da aynı şeyi yapıyor.
O kadar sinirim buzuldu ki bu satırları yazarken bile hala elleriim titriyor. Öğrenciyim ve binbir zorluklarla aldım makinemi. İlk makimen ve daha 2 ay oldu 2000 çekim yaptım makinem bozuldu. Hala inanamıyorum. Durupdururken ne olur makineye. Düşürmeyi bırakın daha sertçe sallamışlığım bile yok. Üstüne toz konunca bile içim giderken bu olan olaydan sonra halimi düşümebilirsiniz sanırım. Aylarca çalışıp para biriktirdiğim makineme ne oldu da bozuldu. Off Off...

Neolur birşeyler söyleyin sizce makineme ne olmuş olabilir?
Yanıtlarınızı bekliyor olacağım.
Not: Bu arada makinem media markt beylikdüzü'nden alındı. Garantisi var. İzlemem gereken yol nasıl olmalı?

Tarih: 31 Mayıs 2008, 17:16 - İp: 78.***.**5.234
kuklaci
kuklaci (üye)
İstanbul / Amatör

Makinenize ne olduğu konusunda fikrim yok ama izlenecek yol hakkında bilgi vereyim size.Üzücü bir durum gerçekten.Ama en azından şanslısınız garantili ürün olması sebebiyle.Faturanızla veya garanti belgesiyle mediamarkt'ın müşteri hizmetlerine gidip durumu anlatıp makinenizi teslim edersiniz.30 gün içinde tamiri mümkün olmadığı takdirde tüketici kanunları gereği kusurlu mal sayılıp yenisi ile eğer yenisi yoksa üst model ile değiştirme zorunlulukları doğacaktır.
iyi günler.

 

Tarih: 31 Mayıs 2008, 19:17 - İp: 88.***.**9.219
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

MAkinanızın menüsünden açılışta sensör temzileme özelliğini aktif etmişsiniz. Kapatırsanız o sarsıntı olmayacaktır. Aktif kalmasının ise hiçbir zararı yoktur. Kolay gelsin.

 

Tarih: 31 Mayıs 2008, 20:28 - İp: 88.***.**8.183
aalii
aalii (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın "drk_m"
Size nasıl teşekkür etsem ne desem bilmiyorum hakikaten dediniz gibi olmuş. Şimdi düzeldi öyle rahatladım ki anlatamam. Bütün gün sayfayı yeniledim yorum var mı diye baktım falan gerçekten çok sağol. Servis aramaktan kurtardınız beni unu bırakın düzelmese bu gece gözüme uyku girmezdi. Ayarı değirtirince o ses gitti makinem eski haline döndü tabi benim moralimde. Tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

 

Tarih: 31 Mayıs 2008, 20:47 - İp: 78.***.**5.234
aalii
aalii (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın "kuklaci"
Sorun çözüldü. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ben garanti belgemi yakınlarda tutayım en iyisi malum öğrencilik memlekette falan bırakırım olurda makina da da sorun çıkar uğraşmayalım. Bu makinelerde seri numarasından garantili olup olmadığı anlaşılamıyor mu?
Örneğin dizüstü bilgisayarım bozulduğunda servis hiç garanti belgesi falan sormamıştı.

 

Tarih: 31 Mayıs 2008, 20:51 - İp: 78.***.**5.234
kuklaci
kuklaci (üye)
İstanbul / Amatör

Elbette datalarında sattıkları ürünlerin seri numaraları vardır ama işi sağlama almak lazım geçmiş olsun ...

 

Tarih: 31 Mayıs 2008, 23:48 - İp: 88.***.**9.219
  • 1