prometheuss
prometheuss (üye)
İstanbul / Amatör

Panasonicfz30 Dıwa Altın Ödülü Aldı



Panasonic Lumix DMC-FZ30 DIWA Altın Ödülü aldı : Dijital görüntüleme alanında yayın yapan web sitelerinin birlikteliği ile oluşturulmuş dünya çapında bir organizasyon olan DIWA (Digital Imaging Websites Association), Panasonic Lumix DMC-FZ30 dijital fotoğraf makinesinin DIWA Altın Ödülüne layık görüldüğünü açıkladı. Panasonic, 8 megapiksellik Lumix DMC-FZ30 ile dijital sistem kameralar sınıfında oldukça güçlü bir rakip olarak boy göstermişti. Cihaz sadece çözünürlüğü ile değil aynı zamanda otomatik ve manuel kontrol zenginliği, kompakt ve kullanımı rahat gövdesi, 12x optik zum özelliğine sahip 35-420mm f/2.8-3.7 Vario-Elmarit objektifi, 5cm makro çekim yeteneği ve üstün bir hıza sahip işlem gücü ile de göz dolduruyor.

Panasonic DMC-FZ30 - Altın Ödül
Panasonic’in en son CCD görüntü algılayıcısına sahip olan FZ-30 modeli 8 megapiksel çözünürlük ve yeni Venus Engine II görüntü işlemcisi özelliklerini bir arada sunuyor. Bu görüntü işlemcisi sadece cihazın hızlı olmasını sağlamakla kalmıyor aynı zamanda yüksek çözünürlük ve mükemmel görüntü kalitesinin elde edilmesinde de başrolü oynuyor. DIWA Altın Ödülüne layık görülen Panasonic Lumix DMC-FZ30 dijital fotoğraf makinesinin diğer özellikleri arasında elektronik vizör, esnek kullanıma sahip LCD ekran, ergonomik gövde yapısı ve kontroller, sezgisel kullanım temeline dayalı menü yapısı da yer alıyor.

Panasonic Lumix DMC FZ30 - Test sonucu
DIWA Test Müdürü Kai Thon’un ürünle ilgili görüşleri şöyle:”Düşen ürün fiyatları D-SLR modellerin satışını dramatik bir şekilde arttırmış bulunuyor. Ancak çoğu kullanıcı bu D-SLR modeller arasından sıradan zum objektiflere sahip olan ucuz olanları tercih ederek harici objektif satın alma yoluna da gitmeyeceklerdir. Özellikle bu kullanıcılar için kullanım alanı esnekliği, objektif kalitesi ve fiyat/performans açısından Panasonic Lumix FZ30 dijital fotoğraf makinesi mevcut D-SLR modellerle kıyaslandığında çok daha akıllıca bir seçim olarak göze çarpıyor. ”

Panasonic DMC FZ30 - DIWA uzmanları değerlendirmesi
Panasonic LUMIX DMC-FZ30 dijital fotoğraf makinesinin DIWA üyesi uzmanlar tarafından gerçekleştirilen testler sırasında elde ettiği sıra dışı puanlar, SLR bir model görüntüsüne sahip, yaratıcı kontrollere ve kullanım kolaylığına, profesyonel seviyede görüntü kalitesine sahip olan bu modelin DIWA Altın Ödülüne uygun görülmesini sağladı.

DIWA Ödülleri hakkında
Digital Imaging Websites Association (DIWA), internet üzerinde dijital görüntüleme ile ilgili bağımsız olarak yayın yapan uzmanlardan oluşmuş hızla büyüyen bir oluşumdur. DIWA, üyelerinin yetenek ve uzmanlıklarını ortak bir potada eritmek suretiyle dijital sektörle ilgili ürünlere ödüller vermektedir. Bu ödüller hem kullanıcılar ve hem de dijital görüntüleme sektöründeki üreticiler açısından güven ve değer ifade etmektedir. DIWA Ödülleri farklı ürün kategorilerde altın, gümüş ve bronz madalya olarak verilmektedir.

Benzersiz sağlamlıkta test puanlama yöntemi
Bu ödüller, çeşitli DIWA üyelerinin aynı ürünün farklı örnekleri üzerinde yapmış olduğu testlerin çözümlenmesi sonucunda DIWA tarafından son derece özel bir şekilde belirlenir. Her ürün kategorisi için son derece detaylı ve kapsamlı bir şekilde standartlaştırılmış bir puanlama yöntemi kullanılmaktadır. Bu çoklu test yöntemi, piyasaya sunulmaması gereken ve ürünü temsil etme özelliklerine sahip olmayan ürün örneklerinin ya da testlerde olması muhtemel hata olasılıklarının veya olumlu /olumsuz önyargıların genel sonuç üzerindeki güvenirliği etkileme olasılığını kendi içerisinde yok etmektedir.

Tüm yıl süresince verilen ödüller
DIWA, yıl içerisinde hak eden ürünlere ödül verme yaklaşımıyla da benzersiz bir yapıya sahiptir. Yılda bir kere de, yılın en iyileri için Platin madalya ödülü verilmektedir.

DIWA üyeleri
- A.B.D.: www.steves-digi

Tarih: 22 Kasım 2005, 10:46 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bu makinenin merkez yetkili servisi benim

#burkay' tarafyndan 22.11.2005 13:15:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Kasım 2005, 13:15 - İp: 81.***.**8.14
  • 1