umacar
umacar (üye)
Rize / Amatör

Olympos E300 Yada Canon350d

slm ben yani bir üyeyim ve elimdeki panasonic dmc fz15 makinamı satıp dslr almak istiyorum acaba bu iki makina arasındaki farklar nedir? olympos kullanan arkadaslar varsa memnunlar mı acaba? olympos objektif bulmak konusunda problem yaratırmı? bana yardımcı olabilirseniz sevinirim, bu arada pentax nasıl dslr konusunda ?

Tarih: 23 Ağustos 2005, 11:31 - İp: yok
@immortal@
@immortal@ (üye)
Kocaeli / Amatör

E300'de kullanılan algılayıcı boyut olarak eşdeğerlerine oranla çok küçük, bu yüzden de fokal çarpan çok fazla. Her ne kadar bu fokal çarpana uygun kit lensleri verilse de gürültü performansı ve netlik açısından eşdeğerlerinden uzakta kalan bir makine. Okuduğum kadarıyla da kullanım ergonomisi pek hoş değilmiş.

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 16:50 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam ceko..
yaniliyorsun, adapter'ler halen daha olmediler.. bircok insan adapter'ler yardimiyla baska markalarin lenslerini kullaniyorlar..
forumlardan takip ettigim kadariyla, bazilari, mesela sadece nikon objektifi tercih edip canon eos body uzerinde kullaniyor..
tabii sen de haklisin, elindeki lense gore makine secersin.. ama diger yandan birkac lens buldugunda da, elindeki makineye adapte etmeye calisirsin degil mi? bazen lensi satmak o kadar da karli olmayabilir..
neyse..
..
canon ve nikon'un tahti hic yikilmayacak ceko.. buna da emin olabilirsin..
bu adresten, digital'e karsi pentax 67'in verdigi mucadeleyi oku istersen.. soyle bir yazi var sonda: "Goodbye film. Goodbye medium format."..
eskiden medium format'da pentax cok iyi olabilir, fakat su anda digital devirdeyiz.. ve bu devirde; canon, nikon ve sony var cogunlukla ne yazik ki..

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 17:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar immortal..
e-300'un ergonomisi cok iyi bence.. ki okudugum yerler de aynisini soyluyorlar..
kafa karistirici oluyor aslinda.. sen hic eline alip inceleme firsati buldun mu e-300'u?
sanirim verdigi rahatligi hissedeceksin.. gorusmek uzere.

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 17:20 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Dadanagast nasıl bu kadar emin olabiliyorsun Canon ve Nikon'un tahtlarının sarsılmayacağına. Dijital teknoloji diyorsun. Nikon daha düne kadar CCD'sini Sony'e yaptırıyordu, belki hala öyledir. Övdüğün Canon CMOS sensörü geliştirene kadar Sigma CMOS sensörde aldı başını gitti. Adamlar sadece tecrübeleri ve pazardaki bilinirlikleri ile ayaktalar. Tabiki kötü olduklarını söylemiyorum. Şu anda bütün olarak yani kalite, sensör, parça, servis, ergonomi, tasarım olarak öndeler ama diğer markalar çok yaklaştı ve ataktalar. Unutma bir zamanlar kodak ve fujıfılm diye dünyaca ünlü iki dev film üreticisi vardı. Şimdi ise ikiside isteğe yönelik film üretiyor ve sattıkları3-5 dijitalle eve ekmek götürüyorlar
Bu arada E-300'ü elime aldım ve hayatımda böyle şekilsiz ve ergonomi hatası bir makine görmedim. Bu benim kendi kişisel görüşüm tabi.

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 22:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

3-5 dijitalle eve ekmek goturuyorlar ha.. valla alemsin ceko..
..
tabii ki kimse kesin birsey soyleyemez ne olacagi konusunda..
gecenlerde koskoca rover firmasi iflas etti.. (bu arada benim arabam da rover..)
bir sonraki gun neler olacak bilinmiyor..
baksana sony'e.. nikon'unkilere sensoru takiyordu.. peki simdi ne oldu? konica'yla kafa kafaya verdi, nikon'a kim takar allah bilir artik..
..
valla yarin kim kral olursa olsun.. beni ilgilendirmez.. zaten bana kardan pay da vermiyorlar..

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 22:24 - İp: yok
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar oyle bir dunya düzenindeyız kı dengeler çok hızlı değişebiliyor.Dadanagast da soyledi.Sony minoltayla anlaştı ve belkıde harika şeyler yapacaklar.Ben işini ciddiye alıpda uzerine kafa yoran adamlara bayılırm.Benim sony i almadan once tele ve mokro lenslerinin kodlarını bulamadığımı soylemek için sony turkiyeye mail attım sabah kalktığımda türkçe dersi verircesine pırıl pırıl bir tukce ile çok memnun edici bir cevap yazmışlar.Çok hırslılar çok çalışkanlar ve emeklerinin karşılıklarını alıyorlarda.Devir digital devri artık ve sony bu konuda ne kadar iyi olduğunu vakti ile herkese gosterdi.çok sağlam elektronik aksama sensore sahip ve minoltanın lens tecrübesi ile tamamlanmış D-SLR leri düşünsenize.Cekoya Katılıyorum. Canonda nikonda şimdiye kadar kı birikimleri ile geldiler bu gunlere ama şimdi herlşey cok başka...

 

Tarih: 23 Eylül 2005, 23:41 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogru huzunseli..
zaten sony, camcorder'da bir numara belki dunyada mesela.. ayni sekilde cameralarda da cok iyi bir noktaya geldi..
bakalim neler olacak ileride..
..
ama canon'un geride kalacagini hic dusunmuyorum..
..
nikon elektronik anlamda pek de ileride olan bir firma degil diye biliyorum.. sony'e sensor yaptirmalari da ornek.. (tabii sirf sensor yaptiriyor olmalari hicbirseyi de ispatlamaz..)
..

 

Tarih: 24 Eylül 2005, 18:13 - İp: yok
@immortal@
@immortal@ (üye)
Kocaeli / Amatör

Sevgili dadanagast,

Sony birçok firmaya algılayıcı sağlayan firma. Canon'un birçok makinesinde bile Sony'nin algılayıcıları kullanılıyor. Ama nedendir, Sony'nin kendi markası altında ürettiği DFM'ler Canon'unkilerden daha kötü sonuç veriyor. Örnek verecek olursak: Canon G6 ve Sony DSC V3. Her iki makinenin de algılayıcısı aynı, üretici Sony fakat makinelerin çokoş olarak verdiği fotoğraflar arasında hiç bir alaka yok. Canon bu anlamda Sony'den üstün durumda. Sony nasıl olsa algılayıcı satarak parasını kazanıyor, adamlara da bu yetiyor (du). Şimdi Konica-Minolta işbirliği belki yeni meyveler getirebilir ama beklemek gerek.

Bir de şunu söyleyeyim: Camcorder olayında Türkiye'de bir Sony olayı tutturmuş gidiyor. Amerikada ve diğer büyük ülkelerde Sony'e rağbet Türkiye'dekinden çok daha azmış. Belki de adamların Türkiye'deki pazarlama stratejileri çok iyi . Ben teknolojik açıdan Sony'nin camcorder ürünlerini açıkçası çok da beğenmiyorum. Kendimce böyle bir yargı çıkarttım . Mesela panasonic birkaç yıldır 3CCD'li camcorderlarını satıyor, Sony bu konuda daha yeni uyandı.

 

Tarih: 25 Eylül 2005, 12:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam immortal..
oncelikle algilayici derken sensor'u farzettigini dusunerekten; canon g6'de sony sensor kullanildigini zannetmiyorum dogrusu.. canon da kendi sensorunu uretmiyor mu? eger uretiyorsa neden sony'den alsin? (tabii mutlaka sebebi vardir.. ama ben bilemiyoum..)
sonucta tabii ki son fotografin kalitesinde sadece sensor yalniz basina etkili degildir.. o yuzden piyasadaki butun 1/1.8" sensorler ayni sonucu vermiyor veya digerleri, degil mi?
..
sony camcorder olayinda da sadece su iyidir demek hatadir tabii.. panasonic, son iki yildir, 3CCD, NV-GS serisi camcorderlari ile bayagi bir un yapti mesela.. cunku 3ccd olayi consumer icin uretilince tabii ki herkes tarafindan istendi.. hatta benim de en cok istedigim camcorder'di NV-GS400..
ama simdi sen de biliyorsun sony, ilk, consumer'a yonelik HDV camcorder'ini satmaya basladi, HDR-HC1.. acikcasi diger bir dvd camcorder'i mesela DCR- DVD403 modeli de en iyi dvd camcorder su anda.. veya bir hc-90..
canon ve panasonic daha cok manuel ayarlarin da bulundugu camcorderlar uretiyor, oysaki bir sony daha cok otomatik modda zorlanmayacagin camcorderlar uretiyor.. zaten review siteleri tarafindan panasonic'in 3ccd camcorderlarinin bu kadar yukarilara tasinmalarinin sebebi de buydu.. ama resim kalitesi acisindan her ikisi de cok benzer..
tabii camcorder yarisinda bir de canon var.. ama canon nedense eskisi gibi atakta degil gibime geliyor.. halen daha GL2 camcorder'ini satmaya devam ediyor mesela.. tabii bir XL2'yi cikartti, ki muthis bir cihaz..
ayni zamanda bir HDV camcorder'i da piyasaya surecek yakinda, ayni XL2 gorunumlu.. ama fiyat olarak 10-12 bin dolar olacakmis..
..neyse.. bence sony halen daha kral.. camcorder yapmasini bilen bir firma.. yapinca da adindan uzun sureler bahsettiren bir firma..
zaten kac firma var ki su iste.. sony, pana, canon ve jvc.. (tabii ki dunya kadar firma var, ama bunlar en bastakiler..)
...
sen ilerde sony'i gor bak bu iste bir numara bile olabilir.. canon ve nikon'u gecerek...............

 

Tarih: 25 Eylül 2005, 13:57 - İp: yok
@immortal@
@immortal@ (üye)
Kocaeli / Amatör

Söylediklerinde haklısın. Benim anlayamadığım, insanlar tutturmuş bir Sony furyasını götürüyür. Yani biraz at gözlüğüyle bakar durumdalar olaya. Ben de bu durumdan hoşlanmıyorum açıkçası. Anlatmak istediğim de oydu zaten. Yoksa Sony de teknoloji geliştiren en iyi firma durumunda (en kaliteli anlamında değil tabi) .

Canon G6'nın Sony algılayıcısını kullandığını çok yerde okumuştum. Hatta bir inceleme sayfasında da aynı algılayıcıları kullanmalarına rağmen Sony'nin çok kötü çözünürlük sonucu verdiğinden bahsediyordu. Neyse, anlatmak istediğimi sen anladın, biliyorum ben .

Bu arada algılayıcı dediğim şey sensör. Fakat sensör kelimesi doğrudan İngilizceden dilimize girdiği için bu kelimeyi kullanmayı pek sevmiyorum .

 

Tarih: 25 Eylül 2005, 14:56 - İp: yok