bladegs
bladegs (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Oliympusu Neden Kimse Konusmuyor?

arkadaslar farkettiniz mi? oliympusu konusan kimse yok denecek kadar az... bence bu marka makineler gereken degeri gormuyor 3. oliympusumu aldim ve olimypus sahiplerindende gordugum kadaruyla hic kimse sikayetci degil sizce bu ilgisizlik piyasada az oldugundan ve aksesuar eksikliginden mi yoksa bu marka dandik bir markada bizmi bunu bilmiyoruz??

Tarih: 13 Ekim 2009, 01:59 - İp: 88.***.**5.194
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Olympus eger tek marka olsaydi alirdim belki ama ondan daha buyuk sensorlu,daha avantajli,teknolojide daha ileri olan diger cazip fiyatli markalar varken neden seceyim ki.Meraktan aldim E-520 zamaninda,guzel guzel cekimlerde yaptim ama gel gelelim yuksek ISO performasi olsun,Canonunda bazi modellerinde kullandigi flastan kucuk flaslarla fokus yapmaya calismasi ancak yapamamasi olsun,zayif lens secenekleri olsun beni etkisi altinda burakamadigi icin sattim gitti(Panasoniginde 4/3 sistemine girmesiyle lensler artiyor aslinda ama bu seferde Olympus yerine Panasonic daha cazip oluyor).Ben ayni zamanda Nikon urunlerinede sahip oldugum icin o zamanda kiyaslamasini kendimce yapma sansim vardi ve elimde tutmanin bana katacagi hicbir artiyi goremedim.Simdi kimse bana Olympus al tavsiye ederim diyemez cunku daha kucuk bir sensorlu makinanin,diger buyuk APS-C sensorlu makinalarla ayni fiyatlarda olmasi adil degil bi kere.Ya fiyatlarini ucuzlatsinlar mesela %40 gibi diger markalara oranla,yada yeni bir yol secip (su anda hosumada giden EP serileri gibi mesela) makinalari iyice kucultme ve ayni zamanda fiyatlarinida assagiya cekmeyi denesinler.Illa bir isi yarim yapacak enteresan bir firma.Makinalari kuculttuler fiyatlari artti yani alma beni hala der gibiler.Onu alacagima Panasonic DMC--GF1 alirim mesela daha ucuz ve kaliteli.Samsung bile NX10 ile APS-C sensoru kucuk bir makinaya koymayi basardi.Japonyadayim ve alsam mi diye dusunmuyor degilim,fiyati cazip falan ama Japonlar koreli urunlere bir nevi boykot uyguladiklari icin burda pek goremiyoruz.Bu arada Olympus a marka olarak diger sektorlerde lafim yok,tibbi makinalarda falan olsun Japonyanin ileri gelen firmasidir mesela.Makinalarinada lafim yok aslinda ama fiyat\performans yuzdeleri hicbir avantajli durum sozkonusu degil iken hicte makul degil....

 

Tarih: 18 Şubat 2010, 14:41 - İp: 221.***.**4.187
martinik
martinik (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar bugün bir arkadaştan geçici olarak Olympus SP-590 UZ Aldım. Henüz Flouresant da deneme çekim imkanı buldum. Şimdilik düşük ışık performansı iyi gibi geldi..




#martinik' tarafından 20.02.2010 12:40:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Şubat 2010, 23:30 - İp: 78.***.**5.113