bladegs
bladegs (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Oliympusu Neden Kimse Konusmuyor?

arkadaslar farkettiniz mi? oliympusu konusan kimse yok denecek kadar az... bence bu marka makineler gereken degeri gormuyor 3. oliympusumu aldim ve olimypus sahiplerindende gordugum kadaruyla hic kimse sikayetci degil sizce bu ilgisizlik piyasada az oldugundan ve aksesuar eksikliginden mi yoksa bu marka dandik bir markada bizmi bunu bilmiyoruz??

Tarih: 13 Ekim 2009, 01:59 - İp: 88.***.**5.194
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

olympusun artılarını gostermek için olympusun sitesindenmi link veriyorsunuz?
"kimse yogurdum eksi demez" deratalar.

bukadar iddialı konusuyorsanız eger bence kendi bilginizle konusun, cunku aynı atalar "tasıma suyla degirmen donmez"de der..

*****************************************

olympusun piyasada bukadar az yer etmesinin birinci nedeni four thirds sistemli sensorleri zaten.milat olarak sundukalrı sistem bikac yıldır pek bişey vermedi malesef.
canon nikon sony gibi markalar tam iki katı buyuklukte sensorler sunuyorlar.
sadece fizik kurallarını dikkate alarak bile bunun daha yuksek fotograf kalitesi demek oldugu gorulebilir.

3-5 milyarlık lensleri full frame bir makineye takmakla 2x croplu bir makineye takmak arasındaki farkı olympus sitesindeki üstadlar oyle diyor diye geciştirmek anlamsız. cunku hiçbir suphe goturmeksizin full frame makinedeki karsılıgı cok daha iyi olacaktır.

bunun dısında lens cesitliligi aksesuar bollugu gibi seylerde gozardı edilebilecek seyler degil profesyonel kullanımda.

olympus tabiki iyi koklu bir marka ancak karsısındaki markalardan daha iyi olsa enazından piyasadada biraz yer edinirdi..
olympus bir efsane olabilir, ancak daha iyi efsanelerin varlıgı unutulmamalı.

"görünen köy kılavuz istemez"

#gaijin' tarafından 25.10.2009 21:50:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Ekim 2009, 21:48 - İp: 78.***.**6.167
kamer61
kamer61 (üye)
Çanakkale / Meraklı

ben özellikle piyasada bir iki markanın tekelleşmesine karşıyım belki de bu fanatizmim bundan olsa gerek tabi ki sensör olayında dediğin şeylere katılıyorum

 

Tarih: 25 Ekim 2009, 21:57 - İp: 88.***.**3.79
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sırf canon nıkon oldugu için makine almak tabiki sacma ve yanlıs,bu imaj farkını ozellikle nikon cok iyi kullanıyor.
ancak olympusun stratejisi tamamen yanlıs, gelecegi olmayan bir sistem gibi gorunuyor cıktıgı zamandan beri.
buna ragmen, tekelleşen firmalara inat gidip almakta kendinize zarar,bunun penyaxı var sonysi var.

 

Tarih: 25 Ekim 2009, 22:04 - İp: 78.***.**6.167
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Aslında tele lensleri yaygın olsa four thirds sistemi kuşçular için iyi bir seçenek olabilirdi ancak öyle aman aman bir telesini de bilmiyorum Olympus un. Olympus kullanan bir kuşçu da duymadım henüz.

Ancak geçenlerde bir Olympus E30 inceleme fırsatım oldu, gerçekten de çok beğendim, gövde çok güzel, yapım kalitesi şahane Lensleri de çok iyi ancak Gaijin e katılıyorum 4/3 sistemle Olympus un daha iyi yerlere gelmesi bence de hayal olur.

 

Tarih: 26 Ekim 2009, 13:32 - İp: 78.***.**3.192
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

geçen hafta elime olimpos geçti. elime aldım baktım sağına soluna. sonra geri verdim.
bukadar inceleme yeterde artar bile..

sanırım türkçe menüydü ve şeklide dslrye benziyordu

 

Tarih: 26 Ekim 2009, 14:41 - İp: 88.***.**7.205
kamer61
kamer61 (üye)
Çanakkale / Meraklı

komıksın dostum

 

Tarih: 26 Ekim 2009, 19:55 - İp: 88.***.**0.127
kamer61
kamer61 (üye)
Çanakkale / Meraklı

Aslında tele lensleri yaygın olsa four thirds sistemi kuşçular için iyi bir seçenek olabilirdi ancak öyle aman aman bir telesini de bilmiyorum Olympus un. Olympus kullanan bir kuşçu da duymadım henüz.

Ancak geçenlerde bir Olympus E30 inceleme fırsatım oldu, gerçekten de çok beğendim, gövde çok güzel, yapım kalitesi şahane Lensleri de çok iyi ancak Gaijin e katılıyorum 4/3 sistemle Olympus un daha iyi yerlere gelmesi bence de hayal olur.

beyefendi olympus bildiğimiz üzere 2x crop a sahiptir ve kuşçular için en mükemmel seçimdir nette araştırdığınızda karşınıza sonuçları çıkacaktır teşekkürler

 

Tarih: 31 Ekim 2009, 23:21 - İp: 88.***.**2.46
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

geçen hafta elime olimpos geçti. elime aldım baktım sağına soluna. sonra geri verdim. bukadar inceleme yeterde artar bile.. sanırım türkçe menüydü ve şeklide dslrye benziyordu


ayıp ayıp ... çok ayıp DSLR'ye benziyordu ne demek ??

bence de güzel makina arkadaşım. okadar dedim, OLYMPUS da diğer markalar gibi , ayrı BAŞLIK hakediyor.
4:3 'ün sakıncalarını bilmem. ama gündüz çekimleri gayet de başarılı, makrosu ,alan derinliğini de ben beğendim.

ama gece çekimleri kabus gibi o ayrı...
zaten OLYMPUS'un hiçbir makinasında (giriş seviyesi DSLR ve DSLR-like ) kumsuz fotoya rastlamadım henüz.

ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, çekimlerinde CANON'daki saçaklanmayı görmedim.

NOT : bu benim fikrim....

 

Tarih: 1 Kasım 2009, 01:43 - İp: 88.***.**8.28
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Benim yazılarım kişiseldir arkadaşlar.
Bn canonu severek kullandığım için, kim olursa olsun onu tavsiye ederim. Çünkü ben onu biliyorum. Ben satıcı değilimki her makineyi bileyim.

Ama atalarımız bu gibi konularda kararsız kalındığında şunu demişler,

"AKLIN YOLU BİR"

makinaya ısınıyorsanız bencede alabilirsiniz. Malum burası forum ortamı. Herkes kendi düşüncesini-tecrübesini söylüyor işte.
sakın kimse dediklerime alınmasın.
benim düşüncelerim bana aittir. katılmak zorunda değilsiniz tabiiki.

DSLR işi ucuz iş olmadığı için diğer insanların ne dediğinede kulak vermek gerekiyor biraz..
Ben olimposa ilke elime aldığımda ısınmadı. desteğinin az oluşu ve reklamlarının piyasadan az görünmesi açıkçası bana heran piyasadan pılını pırtını toplayıpta gidecek bir markaymış gibi görünmesine neden oldu.(yalan yok)
yani bu markaya güvenemedim ben. 3 - 5 yıl sonra sürpriz yaşamak istemiyorum diye..
Benim özelliklerden sonra aradaığım en büyük şey destektir. Malın arkasında bulunulması, sorunların forumlarda tartışılıp çözüme kavuşturulkmuş olmasıdır..
ne kadar çok az çözüme kavuşmamaış sorunu varsa okadar iyidir benim için. Ve nekadar çok kullanıcı varsa o makinayı alım-satım olayı kolay olur. pazarı büyük ve canlı olur. insanlar kalabalık kitleye sahip markaya yatrım yaparlar. çünkü pazarlamada hedef kitle denen bir tabir vardır. hedef kitleniz ne kadar sayıca çoksa sizinde malı satma-hizmet verme para kazanma şansınız okadar artatar. işte destek ve servisin arkasındaki neden bu.
çok insanın kullanması yada kullanamaması, firmanında olaya ciddi yaklaşıp busorun ların altından kalkmayı başarması en azından yaptığı hamlelerlede olsa insanlara güven vermesi lazımki herkes olimposu konuşsun..
ben açıkçası yarın olimpos kepenk kapattı diye haber duysam hiç şaşırmam doğrusu.

 

Tarih: 1 Kasım 2009, 03:07 - İp: 88.***.**3.63
kamer61
kamer61 (üye)
Çanakkale / Meraklı

olympus su an musterı destegınde oldukca onde gıdıyor yanı hıcbır sorun yasanmıyor ve gıttıkce kıtlesı artan bır marka ozellıkle son yıllarda... ama tabı netıcede objektıfe subjektıf bakılan bır durum bu dslr işi..

mesela ben de canon abakmıstım almadan once makınamı nıkona bakmıstım canon govde yapısı olarak oyuncak gıbı geldı bana hep oanda da oyle geldı nıkon ıse daha saglam govdeye sahıp ve guvenılır bır ızlenım verdı bana deneme cekımlerı de yapmıstım kıt lensler ile nıkon alsaydım bırkac bın tl vermek zorunda kalacaktım aradıgım ozellıkler ıcın olympusun saglam ve guvenılır yapısı benı cezbettı mesela bır de fotograflarındakı kalıte..

canon ıse dedıgım gıbı gercekten ıyı cekımler yapılıyor ıso da basarılı dslr lerı var vs. ama burada bırcok kısının kullandıgı dslr ler 1000-3000 tl arasındakı canon lar ve bana gore de o aralıktakı canon modellerı basarısız ve kasa olarak bakarsanız cok daha kolay yıpranan yapıları var.

gelelım olympus lensler pahalıdır.evet cunku olympus lensler gercekten cok kalıtelı ha efendım 4 e 3 formatı begenmeyen kullanıcılar var cokca artıları o kadar cok kı eksılerı de var tabı ama burada yazan arkadasların cogu dogra portre makro vs. calısmlara yapıyor ve bırcogu buyuk sırketlerle fırmalarla fotografcılık yapmıyor.

kaldı kı boyle olsa ıdı sadece cekım teknıklerı konusulurdu cunku herkes adıgı markanın 20 - 30 bın tl lık modelını alır tum ekıpmanlarını kullanır ve profesyonellıgın egeregı herseyı yapardı ...

dedıgınız gıbı fırmaların hedefı genıs kıtlelere satıs yapıp bır ag olusturmak ve reklamını boyle yapmak fakat pıyasada genel kıtlenın elındekı urunlerın cogu omarkanın en vasat urunlerıdır yanı amator fotografcıların burada fıyat - performans dengesını ıyı dıkkate alması gerekıyor kı zaten bu genel fıayt aralıgındakı makınalarda1000 - 3000 tl arası olanlarda en ıyı fıyat performans makıneler olympus ve eger sensor boyutuna takılanlar olursa pentax dır.. bunlar da benım kısısel dusuncelerım.. yoksa kımsenın reklamını yaparak bırsey kazanmıyoruz sadece makınalara aıt ozellıklere bakıyoruz farklı markalarda aynı ozellıkler hangı fıyatlarda bunlara bakıyoruz eger yetınmıyorsak cekım yapıp test edıyoruz. yanı makınaları markaları bosa tartısıyoruz bır yerde..

 

Tarih: 1 Kasım 2009, 03:24 - İp: 88.***.**2.46