erdi75
erdi75 (üye)
Ankara / Amatör

Nikon Un Renkleri Canon Dan Canlımı

arkadaşlar canon 350D ile ve nikon D60 ile fotograf çektim. nikon un renkleri daha canlı çıkıyordu.canon un ayarlarındanmıdır, yoksa gerçekte böyle bir renk farkı varmıdır.fakat profosyonelce çekilen fotograflarda böyle bir fark göremiyorum.

Tarih: 27 Ekim 2008, 20:58 - İp: 85.***.**3.14
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Canondan memnunum (400d+17-50) ama lensten midir bilmem sıfır doygunluk da gerçeklikten daha soluk.

+1 arttırıyorum mutlaka, gerektiğinde +2 ve +3.

 

Tarih: 14 Aralık 2008, 21:57 - İp: 78.***.**3.160
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

az renk olması doğal oldugu anlamına gelmemeli. Benim tecrubelerime göre.. Nikon özellikle krımızı rengi canlı vermekte. Yani birinde magenta yuksek digerinde haliyle az oldugu icin diğer bütün renklerden magenta alınmış oluyor. Bu da ne demek sarı biraz daha sarı ve yeşil biraz daha yeşil olarak karsımıza cıkıyor.

Canon keskinliği fazla olmadıgı icin bu renkler fotografa pastel tonlarda yansıyor. AA filtresiin abartılı kullanımı olarakda bilinir bu..

Makinaların değişik renk secenekleri menülerden ayarlanabiliyor. Giriş seviyesi makinalarda bu sınırlı olsada orta duzeyde istenilen renkleri almak mümkün.


Kısacadı bu renk anlamında cogu makina gercek renkleri vermekten uzak. Olay biraz alışkanlıkla ilgili..

Ama benim favorim sony dir bu konuda.. Bi tek onun renklerini daha gercekci bulurum.

 

Tarih: 14 Aralık 2008, 23:10 - İp: 88.***.**7.126
coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Hem Nikon kullanmış hem de Canon kullanana biri olarak Nikon'un renklerini daha çok sevdiğimi anladım.

Canon'da makro çekim yaparken çok memnun oluyorum sonuçtan ama manzara fotoğrafı çektiğimde çıkan sonuçtan çoğu zaman hoşnut olmuyorum.Çünkü manzara fotoğrafında mavi renk çok baskın çıkıyor ve turuncu ve kırmızı tonları bastırıyor.
Portre çekiminde ise bir türlü istediğim renk ve tonu yakalayamadım.Şayet Canon'da portre çekimini başaramazsam elden çıkarıp tekrar Nikon'a dönmeyi planlıyorum.Nikon'un gövdesinin ağırlığının takılacak lenslerle iki, üç katına çıkacağını ve ben de sağlam el kol bırakmayacağını bile bile.

 

Tarih: 14 Aralık 2008, 23:58 - İp: 78.***.**1.179
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Yani bazı şeyleri kendiniz de söylüyorsunuz ama yapmaktan mı geri kalıyorsunuz yada üşengeçlikmi..? Anlamadım valla.

Tabiki herkes bi şekilde bir makinanın verdiği renkleri keskinliği bir şeyleri beğeniyor.

Ama olay şu ki birisiyle yapılan diğeriyle yapılamaz değil.Canon da artırırsın doygunluğu, nikonda da düşürürsün.Canon un picture style parametreleri zaten çok gelişmiş.Kendinize farklı 3 kullanıcı ayarı bile girebiliyorsunuz.

Canon Nikon benim için bir iş yaparken, Ah Canon olmadığı için yapamadım yada Nikon olmadığı için yapamadım gibi bir durumu içermez.Sadece kullanırken insan biraz da sevdiği beğendiği ürünü seçiyor.

Nikon Body leri bir türlü sevemedim karışık gelmiştir hep bana, Sony ler zaten tamamen ergonomi düşmanı benim için, (aman sony ciler kızmasın da).Biraz da tabi bu iş biraz alışkanlık meselesi.

Nikon kullanan stüdyocu bir arkadaşıma 5D aldırdık adamın eli hep makinayı açacağı zaman deklanşörün orada ki açma kapama düğmesini arıyormuş.5D ile ilgili bunu şikayet olarak belirtmişti sadece. Ne diyeyim alışkanlık böyle bir şey işte.

 

Tarih: 15 Aralık 2008, 01:53 - İp: 92.***.**8.147