fikrisabit
fikrisabit (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D90 Fotoğraf Kontrol Ayarları

Merhaba;

Ben yeni bir D90 kullanıcısıyım.

Picture Control ayarlarıyla biraz oynamak istiyorum, bu anlamda tecrübeli bir D90 kullanıcısının yardımına ihtiyacım var. Kullandığınız sharpness vb. değerleri yazabilirseniz ya da müsait bir vaktinizde aşağıdaki linklerde verilen değerleri inceleyip bana bir şeyler söyleyebilirseniz minnettar kalırım.

http://nikond90-uchin.blogspot.com/2010/05/d90-picture-control.html

http://www.kenrockwell.com/nikon/d300/picture-control.htm

Saygı ve selamlarımla.

Tarih: 3 Haziran 2011, 10:45 - İp: 78.***.**7.18
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Fine tune optimal exposure = İdeal pozlama ince ayarı anlamına geliyor.

Sizin makinenizdede muhtemelen vardır ve ismi buna benzer bir şekilde yazılıdır.

Makinenin fazla yada eksik pozlamasını sağlayan makinenin standart ölçüm değerini değiştirir.

Bozulduysa fotoğraflarınız normalden az veya çok pozlanmış çıkar.

Bu ayarı normale döndürmenin tek yolu makine yazılımını baştan güncellemek şeklinde mümkünmüş. Bunu makineyi yeni firmware yükleyerek yada servise göndererek düzeltebilirsiniz. Hiç düzelmeyecek şekilde bozulacak olsa nikon bunu menüsüne yerleştirmezdi diye düşünüyorum. Ben bu ayarla henüz cesaret edip hiç oynamadım. Ama bir ara bu ayar menüsüne girip başka bir cihazla ekranın normal ayarlardayken nasıl olduğunun fotoğrafını çektikten sonra ayarlarını bi kurcalamayı düşünüyorum. )

 

Tarih: 6 Ekim 2011, 18:02 - İp: 88.***.**6.234
xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

Sn.Smaler,

Yanıt için teşekkürler..Eğer bu ayar, başka bir isimle de olsa benim makinede varsa, ben büyük bir ihtimal bu ayarı da değiştirmişimdir..Yandı gülüm keten helva..:-((

İzin verirseniz birşey sormak isterim bir nikon kullanıcısı olarak:

Makinenin menüsünden, netlemeyi manuele aldığınızda, bu doğrudan objektife bir talimat olarak gönderilmiyor değil mi? Yani manuel netlemeyi kullanabilmemiz için hem makineyi bu ayara getireceğiz hem de objektif üzerindeki A/M düğmesini M ye getireceğiz..Doğrumudur??

Görüşmek dileğiyle..

 

Tarih: 11 Ekim 2011, 13:07 - İp: 212.***.**9.58
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Sayın alahan1963
Öncelikle uzun süredir siteye giremiyorum ve bu yüzden geç cevap verdim kusura bakmayın.
Manuel netlemeye almak için menülerde gezinmeye gerek yok. Eğer objektifinizde dahili AF motoru var ise objektifin üzerindeki netleme düğmesini M konumuna almanız yeterlidir. Eğer dahili af motoru yok ise otomatik netleme işini D90 ın gövdedinde bulunan AF motoru yapıyordur, bunu kapatmak için makinenin sol yanında bulunan düğmeyi M konumuna almanız yeterlidir. İkisinide aynı anda kapatmanıza hiç gerek yok.

Bİlgi: Manuel netleme yaparken canlı önizlemeyi kullanarak LCD ekrandan nesneye dijital olarak yaklaşabilirsiniz. Bunu yapmak için Canlı önizleme modundayken fotoğraf büyütme tuşuna basmanız yeterlidir. Bu şekilde fotoğrafın boyutu değişmez. Sadece sizin konuya dijital olarak yaklaşarak daha iyi netleme yapabilmenizi sağlar.

Selamlar.

 

Tarih: 3 Kasım 2011, 13:16 - İp: 88.***.**6.234
ozcanaydinoglu
ozcanaydinoglu (üye)
Ankara / Meraklı

bu yazıyı okumadan önce "fine tune optimal exposure" ayarıyla oynayan birisi olarak bir soru sormak istiyorum. o ekranda 3 tane alan var ve "0" la başlayan ve (+,-) değiştirilebilen değerler içeriyor. neticede her üç ayar ben üzerinde oynama yapmadan önce de "0"dı, bazı değişiklikler yaptıktan sonra da eski haline yani "0"a getirdim. şimdi bu ayar bozulmuşmudur?? nedir

 

Tarih: 13 Kasım 2011, 20:39 - İp: 178.***.**2.101