empoze
empoze (üye)
Karaman / Amatör

Nikon D7000 Vizöründe Toz Var...

Nikon D7000 makinamın vizöründen baktığımda sol üst köşede bir toz görüyorum, fakat lensin önüne baktığımda, lensin arkasına baktığımda, aynaya baktığımda hiç bir leke tok yok. Vizörü sildim hala gitmedi. Bu toz nerde tam olarak anlamadım. Tahminimce vizörün iç tarafında bir yerde (oraya tozun nerden girdiğinide anlamış değilim) ve nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum. Yardım eder misiniz? Teşekkür ederim..

Tarih: 13 Ekim 2011, 21:50 - İp: 78.***.**9.201
bozok34
bozok34 (üye)
İstanbul / Meraklı

Aynı sorun bende de vardı çok rahatsız etmiyorsa kurcalama derim ama illede temizleyeceğim diyorsan ve dediğin gibi her yeri temizlemene rağmen toz duruyorsa yeri focus screen dir.

Elinde mutlaka bir fıs fıs olsun , bezle parmağınla falan içeriyi elleme.

Focus secreen denilen şey aynanın üst tarafında tabiri caizse tavanda duran beyaz dikdörtgen şeklindeki şey. eğer onun üzerindeyse sorun yok fıfıs yada fön makinesinin soğuk üfleyen ayarıyla temizleyebilirsin ama onun arkasındaysa sorun olur.

Sana tavsiyem bir yetkili servise profesyonel temizlik yaptırman yok ben temizlerim diyorsan çok dikkatli olmalısın.

Focus screen çıkabilen bir parça. üzerinde tırnak benzeri bir şey var onu çektiğinde yada ittiğinde modele göre değişir, cam çerçevesi gibi bir şey açılıyor bu parçada onun üzerinde duruyor.

Çok dikkatli olmalısın çabuk çizilir. Mümkünse elinde ameliyat eldiveni olsun ve bu işi banyoda yap.

İnternette focus screen temizleme diye aratırsan daha iyi olur.

Dediğim gibi toz ne olursa olsun gitmiyorsa focus screen in arkasında penta prizmanın üzerindedir.

Çok dikkatli ol. Kolay gelsin.

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 21:16 - İp: 88.***.**5.21
empoze
empoze (üye)
Karaman / Amatör

Bu risk'i göze alamam, rahatsızlık vermiyor bu toz parçası aslında. Ama oraya nasıl girdi bir türlü anlamış değilim.. Şuan böyle kullanayım fotoğraflarada yansımıyor. Eğer yolum İstanbul'a felan düşerse daha deneyimli ve bilgi sahibi birine baktırırım.

 

Tarih: 14 Ekim 2011, 21:32 - İp: 78.***.**1.173
  • 1