marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D70 Nasil Bozulur?

Baslikta bahsettigim alet ne kadar narin va hssas onun incelemesini yapiyorum.
1-Farzadinki elinize D70 makine almissiniz 20cm yukseklikten betona biraktiniz nolur?
2-Farzadinki elinize D70 makine almissiniz yagmur ciselerken acik havada fotograf cektiniz nolur?
3-Farzadinki boynunuza D70 makine asmissiniz yolda yuruyosunuz size saka kapmak isteyen ve icgudeline hakim olamayan bir arkadasiniz kanka naber diye sirtiniza atladi ve makina boynunuza asili olmasina ragmen sarsintiyla hareketlendi ve cok siddetli olmadan duvara carpti nolur?

Tarih: 13 Ocak 2005, 21:41 - İp: yok
marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

4-Farzadinki elinize D70 makine almissiniz cok guzel bir deniz manzarasi gordunuz ve tam cekecekken tuslarin ustunde SLAP sesiyle elinizde sicak bir sivi hissettiniz ve baktiginizda bunun beyaz bir marti pisligi oldugunu farkettiniz nolur? (hayvan kactı gitti o yuzden kafasini koparamayacaginizi dusunun)
5-Farzadinki elinize D70 makine almissiniz gene guzel bir kare yakalamissiniz dur lan 2 adim geriye gidim de su yandaki goruntuyude alim diye dusunurken KUTURT yerdesiniz makina toprak semine ziddetli olmasada sizinle beraber yapisti nolur?
6-Farzedinki arabada yan koltuga D70 makinenizi cantasiyla beraber birakmissiniz ve dag yolundan ilerlerken yolun assasinda akan dereyi gorup dur bi sunun resimini cekim diye assaya bakarken BEEEEEEEE diye bir ses oda nee yolun ortasinda duran bir koyunla goz gozesiniz CARTTTTTTTTTT fren (hadi gene iyi gunumdeyim konun yasiyo ezmediniz) ve durdunuz ama saginiza baktiginda makinenin cantasinin oldugu yerde yeller esiyo alet neredeyse sigortalarin icine girmis nolur?
7-Farzedinki kolunuzun altina tasima cantasiyla astiginiz D70 makinayi yankesicinin biri kapti ve kosmaya basladi, haliyle onu kovalarken cocuk korkudan cantayi yere atti ama okadar sinrlisinizki makineyi gozunuz gormedi ve cocugu yakaladiniz. Gozunuze carpan ilk camin icine yankesicinin kafasini soktuktan sonra akliniza sevgili makineniz geldi ve geri dondunuz canta yerde duruyo nolur?
8-Farzadinki aksam eve geldiniz cok guzel fotograflar cektiniz ve bilgisayara aktarmak icin USB ile D70 makinanizi bilgisayara bagladiniz CAT CUT CIZIRCATIR monitorden dumanlar cikiyo anladinizki voltaj dalgalanmasindan bilgisayar yandi kameraya nolur?
Butun bu saydiklarim aptalca gibi gozukmesine ragmen hepsi gundelik hayatta karsilasabilecegimiz sorunlar cevaplandirirsaniz sevinirim

 

Tarih: 13 Ocak 2005, 21:42 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

buyrun sizi şu siteye yönlendirelim:
Murat Özdemir Fotoğraf makinesi ve Video Kamera Tamircisi

#aragorn74' tarafından 13.01.2005 23:24:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ocak 2005, 23:27 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Bende kapıda ellerini ovuşturarak "şu gelen muşteri ne kadar da ballıymış böyle " diye beklerim

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:01 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

bende komisyonumu alırım ama

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:06 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

yarım kilo leblebi ok mi?

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:10 - İp: yok
marlboro
marlboro (üye)
İstanbul / Meraklı

Acikcasi bu forumu geyik olsun samata olsun diye acmadim ama icinde birazda bunlardan bulunmasini istedim. Elektronik cihazlara karsi genelde cabuk bozulup kirilabilen narin makinalar gibi bir onyargim var. Kisisel olarakta bu tarz aletleri ole cok dikkatli ve hassas kullanamam. Durum bu olunca ne alirsam elimde dagiliyo. Bir fotograf makinesi almak istiyorum bu islerde deneyimsiz oldugumdan yuzlerce film tabettirmek yerine dijital almak istedigimden ve oldukca yulsek meblalarda da ucret odeyecegimden bu makinelerin ne kadar hassas ve hangi durumlarda bozulduklarini merak ettigimden ve sizlerin bu makineleri kullanmanizdan dolayi size sordum. Cevaplandirirsaniz sevinirim

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:15 - İp: yok
barsoy
barsoy (üye)
Burdur / Meraklı

1 bedava tamir desek şunu? firmware upgrade yaptım ya hani. Bozulmadı ama bozulursa diye diyorum

marlboro hocam sende kusura bakma ama bu kadar komplo teorisi geliştirmen bana tuhaf geldi. ilk cevabımda ciddiydim: burkay nickli bey bu sitede o sorunlarını çözebilecek tek kişi

#aragorn74' tarafından 14.01.2005 00:16:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:16 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Marlboro,
Verdiğin örnekler çok extrem örnekler ve hepside "görünmez kaza" tabanına dayanıyor. Eğer bir adamın başına bu kadar olmadık şeyler geliyorsa "Nimet ablanın" önüne çadır kursun.
Makinenin kullanma kılavuzunu okur ve ona göre hareket edersen makinene kolay kolay bir şey olmaz ayrıca ben bu güne kadar yağmur çiseleren fotoğraf çektiği için makinesi bozulmuş birine rastlamadım ama bununda bir çaresi var fotoğrafçılar için özel üretilmiş şapka gibi şemsiyeler var takarsın olur biter sen ve makinen ıslanmaz.Fotoğraf makinelerinin çantalarının içi özel malzemelerle kaplıdır makineyi dışardan gelecek darbelere karşı korurlar (absorbe eder ) ayrıca ısı yalıtımıda olduğundan makine sıcaklık farkından etkilenmez (buğu falan olmaz ) İyi bir makinenin yanı sıra yardımcı araç ve gereçlerinde kaliteli olursa sende Coşkun ARAL gibi dünyayı dolaşır makinen sapa sağlam gelirsin.Diyelim onca ihtimam göstermene rağmen makine gene bozuldu .O zaman sence biz bu dükkanı niye açtık

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:44 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Marlboro,
Sorduğun soruların cevapları bence aşağıdaki soruların cevaplarıyla aynı.
1.Farzet ki 25 katlı bir apartman dairesinin en üst katına çıkmışsın. Kendini pencereden aşağı bıraksan ne olur?
2. Farzet ki vapura binmişsin ve yüzme bilmiyorsun. Denizin ortasında kendini sulara bıraksan ne olur?
3. Farzet ki boynuna D70 asmışsın yolda gidiyorsun. Arkadan gelen arkadaşın şaka yapacak ya ensene bir tokat yapıştırdı senin de allah korusun tokatın şiddetiyle başına birşey geldi. Ne olur?
4.Farzet ki cok guzel bir deniz manzarasi gordun ve tam cekecekken kafanın üstüne arkandaki yeni yapılan binanın çatısından kiremit düştü, ne olur?
5.Farzet ki elini D70 makine almissin gene guzel bir kare yakalamissin dur lan 2 adim geriye gidim de su yandaki goruntuyude alim diye dusunurken KUTURT yerdesin, sırtüstü düştüğün için aniden nefessiz kaldın ve etrafındakileri umursamaz bakışları altında can çekişiyorsun, daha sonra ne olur?

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:50 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

6.-Farzet ki arabada yan koltuga D70 makineni cantasiyla beraber birakmissin ve dag yolundan ilerlerken yolun assasinda akan dereyi gorup dur bi sunun resimini cekim diye assaya bakarken BEEEEEEEE diye bir ses oda nee yolun ortasinda duran bir koyunla goz gozesin CARTTTTTTTTTT fren (hadi gene iyi gunumdeyim koyun yasiyo ezmedin) ve durdunuz ama araba dururken sen camdan dışarı satte bilmem kaç km ile fırladın, yere düşünce ne olur?
7.Farzet ki kolunun altina tasima cantasiyla astiginiz D70 makinayi yankesicinin biri kapti ve kosmaya basladi, haliyle onu kovalarken cocuk korkudan belinden silahını çıkarıp sana doğrulttu, eğer doğru nişan alırsa ne olur?
8.Farzet ki aksam eve geldin cok guzel fotograflar cektin ve bilgisayara aktarmak icin USB ile D70 makinanizi bilgisayara bagladin CAT CUT CIZIRCATIR monitorden dumanlar cikiyo anladin voltaj dalgalanmasindan bilgisayar yanıyor ve kamerada günlük notlarının üzerinde, notlar tutuşunca ateş tüllere, tüllerden kanepeye sıçrayan ateş apartmanda yangın çıkarırsa ne olur?
9.....
10....
11...
......
Daha uzatayım mı?
Bilmiyorum ama bence bu kadar düşünmek akla zarar. Sen yukarıda söylediklerimi geyik olsun diye söylediğimi sanıyorsan aldanıyorsun bunların hepsi günlük yaşanan olaylar

 

Tarih: 14 Ocak 2005, 00:52 - İp: yok